Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Μπάιντεν - Ζελένσκι: Το "δώρο" των Patriot και το μετάλλιο στον Αμερικανό πρόεδρο

ΦΩΤΟ AP

ΦΩΤΟ AP

Διαβεβαιώσεις Μπάιντεν ότι θα συνεχιστεί η στήριξη

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/12) η συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, στο πρώτο ταξίδι του Ουκρανού προέδρου εκτός της χώρας του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα "συνεχίσουν να ενισχύουν την ικανότητα της Ουκρανίας να αμύνεται, ιδιαίτερα την αεράμυνα". Τόνισε ότι και τα δύο αμερικανικά κόμματα στέκονται δίπλα στην Ουκρανία και μαζί με τους συμμάχους "στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και άλλα μέρη για να βεβαιωθούν ότι έχετε την οικονομική, ανθρωπιστική βοήθεια και τη βοήθεια στην ασφάλεια που χρειάζεστε", συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατα ανακοινωθείσας αποστολής του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Patriot.
 
 Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά από 300 ημέρες που αντιμετωπίζει τον πόλεμο.

"Κύριε Πρόεδρε, είναι καλό που σας έχουμε πίσω. Είναι τιμή να βρίσκομαι δίπλα σας στην ενωμένη άμυνα ενάντια σε έναν βάναυσο, βάναυσο πόλεμο που διεξάγεται από τον Πούτιν", δήλωσε αρχικά ο Μπάιντεν.

Ενώ πρόσθεσε: "Είναι δύσκολο να το πιστέψω, έχουν περάσει 300 ημέρες και ο Πούτιν έχει επιτεθεί βάναυσα στο δικαίωμα των Ουκρανών να υπάρχουν ως έθνος, μόνο και μόνο για να τους εκφοβίσει", πρόσθεσε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι κλιμακώθηκαν οι ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές και αστικές υποδομές.

Ο Πούτιν "προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως όπλο", επεσήμανε σε άλλο σημείο ο Μπάιντεν, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί, μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους, στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας.

Το μετάλλιο στον Μπάιντεν
Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Μπάιντεν και το Κογκρέσο για την υποστήριξή τους και εξέφρασε την εκτίμησή του και στον αμερικανικό λαό.

"Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Φυσικά ευχαριστώ τη δικομματική υποστήριξη, ευχαριστώ το Κογκρέσο, και θέλω να πω ένα ευχαριστώ από τους απλούς ανθρώπους μας προς τους δικούς σας. Το εκτιμώ πραγματικά", είπε.

Στη συνέχεια, ο Ζελένσκι έδωσε στον Μπάιντεν το μετάλλιο ενός ήρωα, το οποίο, όπως είπε, δόθηκε από έναν λοχαγό του ουκρανικού στρατού που πολεμούσε στην περιοχή του Ντονμπάς.


"Ένας άνθρωπος που είναι πραγματικός ήρωας, πραγματικός ηγέτης, και μου ζήτησε να δώσω το μετάλλιο του στον Μπάιντεν", είπε ο Ζελένσκι. "Είναι πολύ γενναίος και είπε δώσε το στον πολύ γενναίο Πρόεδρο και θέλω να σου το δώσω".

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις