Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ζελένσκι-Μακρόν: Επικοινωνία για τη νέα διάσκεψη και για το ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων

Ζελένσκι-Μακρόν: Επικοινωνία για τη νέα ...

Όλα όσα είπαν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την προετοιμασία της νέας διάσκεψης για την υποστήριξη της Ουκρανίας η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη στο Παρίσι, ανακοίνωσαν οι δύο ηγέτες.

 «Με τον πρόεδρο Ζελένσκι προετοιμάσαμε τις διασκέψεις που φιλοξενεί η Γαλλία την Τρίτη: μία πρώτη, διεθνή, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της Ουκρανίας ώστε να περάσει τον χειμώνα, και μία δεύτερη με τις γαλλικές επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της χώρας», έγραψε στο Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν.


 

«Συγχρονίσαμε τις θέσεις μας πριν από την εικονική σύνοδο της G7 και την διάσκεψη υποστήριξης στο Παρίσι. Συζητήσαμε την εφαρμογή του ειρηνευτικού μας σχεδίου των δέκα σημείων, της συνεργασίας μας για την Άμυνα και την ενεργειακή σταθερότητα», έγραψε στο Twitter ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθυνθεί εξ αποστάσεως στην διάσκεψη της Τρίτης «για την αντοχή και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας», ενώ παρών θα είναι και ο ουκρανός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την γαλλική προεδρία, στην διεθνή διάσκεψη της Τρίτης θα συμμετάσχουν «οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί» από 47 χώρες, καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

 
Η διάσκεψη πραγματοποιείται μετά τις δηλώσει του Εμανουέλ Μακρόν στις αρχές του Δεκεμβρίου σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να δοθούν «εγγυήσεις» στην Ρωσία για την εξεύρεση μίας «καλής ισορροπίας», όταν θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αγανάκτηση, κυρίως στην Ουκρανία και τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Η Γαλλική Προεδρία έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει ένταση στις σχέσεις με το Κίεβο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε στα μέσα του Νοεμβρίου ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων που αφορά την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, την τύχη των αιχμαλώτων και φθάνει μέχρι την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις