Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Στη μνήμη όσων έφυγαν το 2022- Οι απώλειες του Αθλητισμού της Αχαΐας

Στη μνήμη όσων έφυγαν το 2022- Οι απώλει...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Αυτοί που μας είπαν αντίο

Πολλές σημαντικές και επώδυνες ήταν οι απώλειες για τον αθλητικό κόσμο της Αχαΐας το 2022.

Νέοι αθλητές, μα και απόμαχοι της ζωής, προπονητές και παράγοντες, έφυγαν μαζί με τη χρονιά που αποχαιρετούμε.

Ο πόνος βαρύς για τους οικείους τους, όμως θα τους θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θα στεκόμαστε διαχρονικά στην μεγάλη τους προσφορά στον αθλητισμό.

Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ:

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (4/1)

Έφυγε από τη ζωή ο ποδοσφαιριστής- θρύλος της Παναχαϊκής, Ανδρέας Μιχαλόπουλος

Άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης, στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" όπου και νοσηλευόταν, σε ηλικία 73 χρονών βυθίζοντας στη θλίψη την φίλαθλη Πάτρα, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος είχε τα τελευταία χρόνια, προβλήματα υγείας τα οποία και αντιμετώπιζε τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του (η σύζυγός του Γιώτα και τα παιδιά του Μαριέττα, Γιώργος) με θάρρος.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Πανιώνιο Πατρών και το 1966 πήγε στην Παναχαϊκή στην οποία αγωνίστηκε μέχρι και το 1979. Συνέδεσε το όνομα του με τη μεγάλη ομάδα της Παναχαϊκής που αγωνίστηκε στην Ευρώπη και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ δύο σοβαροί τραυματισμοί που υπέστη επισκίασαν την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στη συνέχεια. Ακολούθως τη σεζόν 1979-80 αγωνίστηκε με τον Α.Π.Σ. Πάτραι και τις χρονιές 1980-81 και 1981-82 με την Αχαϊκή, την οποία οδήγησε μάλιστα ως παίκτης προπονητής στην Β΄ Εθνική το 1981.

Στις εθνικές ομάδες

Αγωνίστηκε μία φορά με την Εθνική Ελλάδας το 1973. Έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ενόπλων με την όποια κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων το 1969 και την 3η θέση το 1972. Υπήρξε επίσης μέλος της Εθνικής Ελπίδων, η οποία το 1971 κατέκτησε το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο.

 


ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ (16/1)

Θλίψη στον Πήγασο Μπεγουλακίου για την απώλεια του Ανδρέα Νιοτόπουλου. Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο του Μπεγουλακίου, τον αποχαιρετά, αναφέροντας: "Ο κυρ. Ανδρέας δεν είναι πια μαζί μας...

Απέραντη θλίψη για τον σύλλογο μας ο χαμός του Ανδρέα Νιοτοπουλου,που πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή.Ο κυρ Ανδρεας ήταν ο "νονός" του συλλόγου προτείνοντας το όνομα ΠΗΓΑΣΟΣ στα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου το 1981. Σταθηκε δίπλα στον Σύλλογο και ευτύχησε να δει 5 παιδιά και 8 εγγόνια ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην γειτονιά μας το Μπεγουλακι.

Γιώτα,Βιβή,Κώστα,Παναγιώτη και Αλέξανδρε να στε υπερήφανοι γιατί ο πατέρας σας ήταν ένας ωραίος άνθρωπος,ένας μάγκας χαμογελαστός που όλοι ήθελαν να έχουν στην παρέα τους.

Κάθε τμήμα της ομάδας μας θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του κυρ.Ανδρεα ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Κουράγιο σε όλους σας!

Γεια σου ρε μάγκα κυρ.Ανδρεα"

 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ (28/1)

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (28/1) ένας άνθρωπος που τίμησε τη φανέλα της Παναχαϊκής. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής Γιώργος Σίδερης δεν είναι πλέον κοντά μας.

Ο Γιώργος Σίδερης πέθανε σε ηλικία 74 ετών και υπήρξε μια μεγάλη δόξα της Παναχαϊκής. Είχε αγωνιστεί με την ομάδα της Πάτρας και στο Κύπελλο UEFA.

Ο παλαίμαχος άσος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Προοδευτική Πατρών και από το 1966 φορούσε τη φανέλα της Παναχαϊκής για μια δεκαετία, ενώ έκανε στίβο και με την Ολυμπιάδα. Ο Σιδέρης μετά την Παναχαϊκή έπαιξε σε ΑΠΣ Πάτραι, Πανηλειακό και Θύελλα Πατρών.

Δυνατός αμυντικός κίνησε να βρει εκει ψηλά τους συμπαίκτες του σε κεινη την τεράστια Παναχαϊκή, Ρήγα, Δαβουρλή, Μιχαλόπουλο, Λεβεντάκο, Καπανδρίτη κ.ά.

 


ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΟΛΑΣ (7/2)

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Τζόλας, επί σειρά ετών Πρόεδρος των Τραπεζικών Υπαλλήλων Αχαΐας. Άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα μετά από μάχη με ασθένεια.

Γεννήθηκε το 1949 στην Πάτρα και τελείωσε το 3ο Λύκειο Πατρών.

Υπήρξε διακεκριμένος αθλητής της ΠΓΕ στα 100μ. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Υπήρξε πλέον των 35 ετών Πρόεδρος των Τραπεζικών Υπαλλήλων και εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ Νομού Αχαΐας. Υπήρξε Πρόεδρος του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού κέντρου Πάτρας, όπου επί προεδρίας του καθιερώθηκε η γιορτή της σαρδέλας με συναυλία της Γλυκερίας, Μπάμπη Τσέρτου, Γκολέ κλπ.

Ήταν διοργανωτής παντραπεζικών αιμοδοσιών από το 1985 έως σήμερα. Επίτροπος στον Ι.Ν. Παντανάσσης Πατρών. Πρόεδρος ομάδων σκακιού Α΄ Εθνικής και Μπριτζ με πολλές διακρίσεις ατομικές και ομαδικές, διετέλεσε δε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Μέλος του Ορφέα Πατρών και μετέπειτα της τετράφωνης ανδρικής

χορωδίας του ιερού ναού Παντανάσσης ως βαθύφωνος. Στην Παντάνασσα είχε διατελέσει και επίτροπος του ναού.

Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Τζόλα με την οποία απέκτησε δύο παιδιά τον Γιώργο (δικηγόρο) και την Ευγενία (φιλόλογο), ενώ απέκτησε και δύο εγγόνια τον Διονύση και την Ελένη.

 


ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ (7/2)

"Έφυγε" σε ηλικία 44 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Παρασκευόπουλος. Θλίψη στο πατραϊκό ποδόσφαιρό με την είδηση του θανάτού του.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος είχε αγωνιστεί με την φανένα του Αετού Ρίου, του Κεραυνού Αγ. Βασιλείου και της Φλόγας Κάτω Καστριτσίου και του Δρεπάνου. Ήταν αδερφός του Παναγιώτη Παρασκευόπουλου, επίσης ποδοσφαιριστή.

«Ο Αετός Ρίου Α.Ο. αποχαιρετά έναν πρώην αθλητή του που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος υπήρξε για αρκετά χρόνια αθλητής μας όπως και σε άλλες ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

Ευχόμαστε στην οικογένεια του δύναμη και υπομονή τη δύσκολη αυτή στιγμή. Καλό ταξίδι Νίκο». αναφέρει η ανακοίνωση του Αετού Ρίου.

 


ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ (10/2)

«Έφυγε» ξημερώματα της Πέμπτης (10/2) ο Αργύρης Μόσχοβος σε ηλικία 81 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την κοινότητα του Αγίου Βασιλείου την οποία υπηρέτησε ποικιλοτρόπως.

Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος στο Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, αλλά και στην Ακαδημία Σκάκι Αγιου Βασιλείου, από το 2007 έως και το θάνατό του.

Ήταν σμήναρχος εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας. Ευτύχησε να παντρευτεί με την Βάσω Κάνιστρα και μαζί να αποκτήσουν τρία παιδιά, την Ευγενία, τον Γιάννη και τον Αργυρη.

Πριν λίγες ημέρες υπέστη έμφραγμα, χειρουργήθηκε στο «Υγεία», αλλά παρά το ότι πήρε εξιτήριο, δεν μπόρεσε να επανέλθει, η καρδιά του τον πρόδωσε ξημερώματα της Πέμπτης στο ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας».

 


ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (13/2)

Συνέδεσε το όνομά του με το χώρο της εστίασης, διατηρώντας επί πολλά χρόνια το παραδοσιακό καφενείο στις γραμμές του τρένου στην Αγίου Κωνσταντίνου, στην Αγυιά, ενώ υπήρξε και πρωτοπόρος επιχειρηματίας του κλάδου του, καθώς ήταν ο πρώτος που λειτούργησε στην Πάτρα το πατινάζ στην Αγυιά.

Ο Μιχάλης Αθανασίου «έφυγε» τα ξημερώματα της Κυριακής από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και όλους όσοι είχαν την χαρά να τον γνωρίζουν. Άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός και κοινωνικός, ήταν γνωστός και για τη μεγάλη του αγάπη, την ομάδα της Παναχαϊκής, ενώ υπήρξε και παίκτης του Πανιωνίου Αγυιάς και μετέπειτα παράγοντας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γνώμη" , το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία αντιμετώπισε με γενναιότητα, αλλά τελικά το κατέβαλλαν, αφού προσβλήθηκε και από κορωνοϊό και παρά το γεγονός ότι ήταν εμβολιασμένος ο οργανισμός του δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει...
Βαρύ το πένθος για τη σύζυγό του, Βέρα Ορφανίδη και για την μοναχοκόρη τους, Κατερίνα, η οποία είναι παντρεμένη και ζει μόνιμα στο εξωτερικό, αλλά και για την αδελφή του, Γεωργία Αθανασίου- Ηλιοπούλου, η οποία είναι παντρεμένη με τον συνταξιούχο σιδηροδρομικό, Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΤΙΝΟΣ (15/2)

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών, ένας θρύλος του Ολυμπιακού, αλλά και του Παναιγιαλείου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων", Βασίλης Μποτίνος, σκορπώντας το θρήνο στην ομάδα του Πειραιά.

Ο άλλοτε παίκτης και του Ολυμπιακού Βόλου βρισκόταν τις τελευταίες εβδομάδες διασωληνωμένος αρχικά στο Κρατικό Νίκαιας και στη συνέχεια στο ΚΑΤ της Κηφισιάς, αλλά τελικά κατέληξε.

Ο Μποτίνος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1944 στο Βόλο και αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για μία 8ετία, από το 1964 μέχρι 1972, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από τους "ερυθρόλευκους" της πόλης του, όντας και 12 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, από το 1967 μέχρι το 1969. Είχε κατακτήσει δε, δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1968 και 1969.

 

ΣΑΚΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ (18/2)

Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Γιακουμέλος ο οποίος ήταν γνωστός αθλητικός παράγοντας και ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Πάτρας.

Ήταν συνταξιούχος Εκτελωνιστής με μεγάλη προσφορά στον Αθλητισμό και τις ομάδες της Πάτρας, ήδη από τη δεκαετία του '70.

Είχε διατελέσει πρόεδρος της Τ.Ε. Πυγμαχίας, Ποδηλασίας, Πάλης και της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ. Ασχολήθηκε ενεργά με την ΕΑΠ, τον Τόφαλο και την Ορμή.

Με την σύζυγό του Φωτούλα είχαν αποκτήσει μια κόρη την Ανθούλα Γιακουμέλου , γνωστή τραγουδίστρια ("Κακά κορίτσια) και εξ αυτής έναν εγγονό, τον Διονύση.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας, εισήχθη προ δεκαημέρου στο Νοσοκομείο για να χειρουργηθεί εκ νέου στο πόδι του, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε...

 


ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΦΑΚΗΣ (25/2)

"Έφυγε" από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής, σε ηλικία μόλις 42 ετών ο αξιωματικός του Ναυτικού και προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Κένταυρου, Κώστας Σηφάκης ο οποίος ήταν και η "ψυχή" της ομάδας. 

Ο άτυχος 42χρονος νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομέιο του Ρίου με κορωνοιό αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του επήλθε από λοίμωξη.

Ο άτυχος άνδρας είχε ένα παιδί.

Πρόσφατα είχε χάσει τον πατέρα του Χρήστο Σηφάκη, στέλεχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή τη δεκαετία του '90...

 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ (7/3)

Καθολική συγκίνηση για τον χαμό του Δημήτρη Ζαχαράτου, που πέθανε σε ηλικία 89 ετών το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στο ΠΝΠ στο Ρίο, όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό.

Ο εκλιπών νόσησε στο ίδρυμα της «Αγία Σκέπης» όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς η καρδιά του δεν άντεξε.

Υπήρξε πρωταθλητής στίβου με την Παναχαϊκή και ακολούθως ιδρυτικό μέλος της Ολυμπιάδας, στο τμήμα στίβου της οποίας πρόσφερε πάμπολα. Με την αγαπημένη του σύζυγο Χαρίκλεια (Χαρούλα), που «έφυγε» πριν μερικά χρόνια, απέκτησαν δύο γιους, τον γνωστό μας Τάκη Ζαχαράτο, τον Σωτήρη Ζαχαράτο (πρωταθλητής πυγμαχίας) και την Ιωάννα.

 


ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΓΚΑΛΑΣ (7/3)

Έφυγε από τη ζωή από κορωνοϊό ο Νίκος Ρουγκάλα, πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Μαζαρακίου στη Δυτική Αχαΐα. Ο εκλιπών είχε διατελέσει επίσης Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Μαζαρακίου.

 


ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (14/3)

Σοκ προκαλεί στην Πάτρα, η είδηση του θανάτου του γνωστού λογιστή Φάνη Παπαγεωργίου.

Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν ένθερμός οπαδός της Παναχαϊκής με έντονη κοινωνική & πολιτική δραστηριότητα "έσβησε" ξαφνικά το μεσημέρι της Δευτέρας, μόλις στα 43 του χρόνια, σκορπώντας θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν.

Αφήνει πίσω του, τη σύζυγό του Αλεξάνδρα Κατσαγάνη και τα δύο τους παιδιά.

Διατηρούσε λογιστικό γραφείο στην οδό Αγίου Νικολάου, ενώ ήταν ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Πιτα του Παππού" στην οδό Αγίου Ανδρέου. Είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με την Παναχαϊκή, όντας ενεργό μέλος του συνδέσμου "Αχαιοί", ενώ παρουσίαζε κατά το παρελθόν και τηλεοπτική εκπομπή.

 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (15/3)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο γνωστός μαιευτήρας – γυναικολόγος της Πάτρας, Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο εκλιπών διατηρούσε ιατρείο στην οδό Αράτου 13 και είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν με το ΙΚΑ.

Είχε σπουδάσει στο Μονπελιέ της Γαλλίας και ξεχώρισε ως γιατρός και ως άνθρωπος. Συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010. Με την αείμνηστη σύζυγό του απέκτησαν τρία παιδιά, τη Βαρβάρα, τον Περικλή και τον Λουδοβίκο, ενώ είχε τη χαρά να γνωρίσει δύο εγγόνια, τον Δομίνικο και τον Γιάννη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πατρών και η ταφή του θα γίνει στο Α΄ Κοιμητήριο Πατρών.

Ήταν φίλαθλος και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, παίζοντας μπάλα με κάθε πρόσφορη ευκαιρία. Φίλος με τον αείμνηστο Τάκη Σπυρόπουλο, που «έφυγε» εν ώρα αγώνα το 1989 στα Διδαχέικα, πέρασαν ατέλειωτες ώρες στο γήπεδο «Τάκη Σπυρόπουλου».

Παίζαν ωραία παιχνίδια συνήθως κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο Είχαν φτιάξει δύο ομάδες, οι κίτρινοι του Τάκη και οι κόκκινοι του γιατρού. Κόντρες ωραίες και μετά από κάθε παιχνίδι έφευγαν για μπύρες στα γύρω μαγαζιά εκεί στη ΒΙΠΕ, ενώ αξέχαστες είναι και οι αναμετρήσεις τους στα ποδοσφαιρικά τουρνουά του Κλαμπ Μεντιτερανέ στο Λαμπίρι που ήταν μέλη του.

Την ημέρα που χτύπησε ο Τάκης Σπυρόπουλος, στο ίδιο γηπεδο, χτύπημα που του κόστισε τη ζωή, ο γιατρός ήταν έτοιμος να πάει κι αυτός για μπάλα αλλά τελευταία στιγμή του έτυχε γέννα και δεν πήγε. Δεν ήταν στο παχνίδι, δεν ήταν παρών στο χτύπημα, ίσως να μπορούσε να βοηθήσει.

Λίγες μέρες μετά τον είδε στον ύπνο του να του λέει "Γιατρέ δεν έπρεπε να το χάσεις αυτό το παιχνίδι...". Από τότε και μετά σταμάτησε την μπάλα οριστικά.

Μόνο στα τουρνουά  που γίνονταν στη μνήμη Τάκη Σπυρόπουλου κάθε Απρίλη, πήγαινε στο γήπεδο. πάντα με ένα κύπελο που αθλοθετούσε με αφιέρωση στον Τάκη και έπαιζε διαιτητής στους αγώνες του τουρνουά.

 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ (30/3)

Σοκ προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Γιάννη Γασπαρινάτου. Ο άτυχος άνδρας πιθανότατα «έφυγε» από παθολογικά αίτια, ενώ βρισκόταν στην επιχείρησή του στη νέα εθνική οδό Πατρών-Αθηνών.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ο δικυκλιστής του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο, με τον 60χρονο επιχειρηματία να οδηγείται στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο εκλιπών ήταν από τα ενεργά στελέχη της Ν.Δ. στην Αχαΐα, είχε διατελέσει πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας και ήταν αθλητής της ΕΑΠ.

 


ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ (1/4)

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Μαρκάτος σε ηλικία 71 ετών δίνοντας σκληρή μάχη το τελευταίο διάστημα.

Είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στον Ατρόμητο Πατρών και στη μνήμη του θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη του αυριανού αγώνα με την Αχαϊκή. Επίσης, είχε ασχοληθεί και με την πυγμαχία, όντας πρωταθλητης Ελλάδας με την ΕΑΠ

Πολλοί τον γνώριζαν από την ενασχόλησή του στον Ολυμπιακό Ζαρουχλεΐκων.

Ηταν αδελφός του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προπονητή Βασίλη Μαρκάτου.

 


KΩΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (8/4)

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από ανίατη ασθένεια ο έμπορος Κώστας Οικονόμου βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, συγγενείς και φίλους μα και την οικογένεια της Παναχαϊκής.

Διατηρούσε δύο καταστήματα με δερμάτινα είδη, με τη σύζυγό του Σωτηρία 

Ήταν υποστηρικτής της Παναχαϊκής στην οποία πρόσφερε πολλά τη δεκαετία του ΄90.

 


KΩΣΤΑΣ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΣ (19/4)

Την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα παλαιμάχων άφησε ο Κώστας Γκαλαμέλος. Ο 48χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Λεβαδειακό, Χαλκηδόνα, Παναιγιάλειο και Φωστήρα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πενθεί, μετά την είδηση του χαμού του Κώστα Γκαλαμέλου τη Μεγάλη Τρίτη στη διάρκεια τουρνουά παλαιμάχων.

Ο Γκαλαμέλος υπέστη ανακοπή καρδιάς και άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, ο εκλιπών αγωνιζόταν σε φιλικό τουρνουά παλαιμάχων που είχαν διοργανώσει οι παλαίμαχοι του Λεβαδειακού στο στάδιο Λιβαδειάς με παλαίμαχους του ΠΑΟΚ, του Απόλλωνα Σμύρνης και του Παναιτωλικού.

Ο 48χρονος ποδοσφαιριστής κατέρρευσε στο γήπεδο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών και τη χρήση απινιδωτή, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Γκαλαμέλος αγωνίστηκε στους Λεβαδειακό, Παναιγιάλειο, Φωστήρα, Χαλκηδόνα, αλλά και σε Αναγέννηση Ορχομενού και Δάφνη Λιβανάτων.

 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (22/4)

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής, ο παλιός μπασκετμπολίστας της Ολυμπιάδας Γιώργος Σταυρόπουλος. Ο ανιψιός του, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργίου τον αποχαιρετά με συγκινητικά λόγια.

"O αγαπημένος θείος Γιώργος Σταυρόπουλος ή αλλιώς ο θρυλικός "Μπρούνο" , έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ...Μετά από πολύχρονη μάχη με την ανίατη ασθένεια σαν μαχητής από την εποχή που διακρινόταν στα γήπεδα του μπάσκετ με την φανέλα της Ολυμπιάδας Πατρών. Και για όσους δεν τον ήξεραν καλά, πάντα λάτρης του αθλητισμού (και του Ολυμπιακού),της ροκ μουσικής και των ζώων και ειδικά των "μπόξερ" σκυλιων... Το θρυλικό Adagio ένα από τα καλύτερα ρέστο-μπαρ της εποχής του που είχε μαζί με τον αδελφό του Γιάννη και το Boggi μετέπειτα ,ήταν τα αποτυπωματά του στον επαγγελματικό χώρο... Εφυγε λέγοντας παντα αυτό που πίστευε με όποιο κόστος κάτι που έχουμε οικογενειακώς όλοι το γένος Σταυρόπουλου... Ιδιαίτερα αγαπητός όμως καθότι πάντα με αγνές προθέσεις ...Πάει να βρει πάνω την αδελφή του και μητέρα μου Αικατερίνη...
Θερμά συλλυπητήρια στον Γιάννη, τον Δημήτρη, την Ελένη, την Άντζελα ..."

 


ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (23/4)

Κατάρα! Νεκρός ο Χρήστος Σταυρόπουλος

Θρήνος για τον 31χρονο πρωταθλητή πυγμαχίας

Μούδιασε ο κόσμος στην είδηση πως λίγο πριν το «Χριστός Ανέστη!», λίγο πριν το «Πού σου, θάνατε, το κέντρον; Πού σου, άδη, το νίκος;», ο Χρήστος Σταυρόπουλος δεν πρόκαμε να φτάσει στην εκκλησία να κάνει Ανάσταση.

Ο χάρος του’στησε καρτέρι εκεί στην Ανθούπολη.

Κατάρα!

Βυθίστηκε στο πένθος, μια για πάντα, πασχαλιάτικα, η οικογένειά του που μόνο Μεγάλες Παρασκευές θα ζει. Στα μαύρα και η ΕΑΠ, η ΠΥΓΜΗ, η πυγμαχία και ο πατραϊκός αθλητισμός για τον άδικο χαμό του 31χρονου πανελληνιονίκη.

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος ξεκίνησε την πυγμαχία σε νεαρή ηλικία στην ΕΑΠ με την οποία πανηγύρισε πολλούς τίτλους και διακρίσεις, πριν συνεχίσει στην ΠΥΓΜΗ με τον προπονητή του Λάμπρο Μιχαλόπουλο. Μετά από μια μεγάλη περίοδο αποχής, επέστρεψε στη δράση κατακτώντας τη Β’ κατηγορία.

Αδελφός του είναι ο Γιώργος, υπεύθυνος προπονητής τάε κβον ντο στον ΑΣ Λέων Πάτρας.

 


ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΟΥΡΑΜΑΝΗΣ (8/5)

Νεκρός είναι ο Πατρινός αθλητής Χριστόφορος Δουραμάνης, που έπεσε σε χαράδρα 70 μέτρων στην Σκάλα Ναυπακτίας, το απόγευμα της Κυριακής.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άντρες από την ΕΜΑΚ Πάτρας, τους οποίους καθοδήγησε στο σημείο ένας άλλος αθλητής που είχε ήδη τερματίσει. Οι διασώστες βρήκαν πριν λίγα λεπτά τον αθλητή νεκρό.

Ο Χριστόφορος Δουραμάνης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην Πάτρα και έμπειρος αθλητής, με συμμετοχή σε πολλούς αγώνες και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ήταν γεννηθείς το 1953 και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο το 2019.

Λάτρης του αθλητισμού, δρομέας κάθε είδους μικρής, μεγάλης, επίπεδης, ορεινής κλπ διαδρομής ήταν ο Χριστόφορος Δουραμάνης, που είχε πάρει μέρος και σε αγώνες ταχύπλοων, ελεύθερων καταδύσεων, off road 4X4 κλπ. Το 2018 αποφάσισε να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε «αποστολή επιβίωσης» στον Αγιο Δομίνικο της Καραϊβικής. Πρόκειται για την παραγωγή του γνωστού τηλεοπτικού παιχνιδιού «Survivor». 4.000 οι υποψήφιοι, έφτασε μάλιστα μέχρι τους 25 ημι-φιναλίστ, χωρίς να επιλεγεί στην τελική 6άδα.

 


ΜΑΚΗΣ ΣΚΙΑΔΑΣ (9/5)

Θλίψη στην οικογένεια του Αχιλλέα Καμαρών, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Μάκης Σκιαδάς σε ηλικία 60 ετών. Ο εκλιπών υπήρξε ποδοσφαιριστής της ομάδας.

Το ΔΣ του Αχιλλέα θέλει να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Μετά από έκτακτο συμβούλιο το ΔΣ αποφάσισε : α) Τα μέλη του να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία σήμερα Τρίτη 10/05/22 στον Αγ. Νικόλαο Ζήριας , β) στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ανδρικής ομάδας την Τετάρτη 11/5/2022 και ώρα 17.00 με αντίπαλο το Ζαβλάνι να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, καθώς και να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια οι αθλητές γ) να κατατεθεί αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στη μνήμη του στο Χαμόγελο του Παιδιού και δ) το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ της περιοχής.

 


ΑΛΕΚΟΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ (4/6)

Στο πένθος βυθίστηκε ο Ριόλος Δυτικής Αχαΐας από τον θάνατο του 56χρονου Αλέξη Νεζερίτη, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα υγείας.  Ηταν μηχανικός βαρέων και γεωργικών μηχανημάτων, γνωστός σε Αχαϊα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Ο Αλέξης Νεζερίτης ήταν επίσης μέλος του Σκοπευτικού Ομίλου Πατρών, ενώ διακρινόταν για το ήθος και τον επαγγελματισμό του.

 


ΝΙΚΟΣ ΒΩΡΡΟΣ (4/6)

Θλίψη σκόρπισε στον χώρο της δημοσιογραφίας ο θάνατος του Νίκου Βώρρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή (4/6) σε ηλικία 86 ετών μετά από μια βραχεία περίοδο με πολλά προβλήματα υγείας.

Ήταν συνταξιούχος δημοσιογράφος στο αθλητικό ρεπορτάζ (μέλος του ΠΣΑΤ) και το όνομά του είχε συνδεθεί με τις εφημερίδες "Ημέρα" και «Πελοπόννησος», αλλά και με την Παναχαϊκή, η οποία ήταν η μεγάλη του αγάπη μέχρι το τέλος της ζωής του.

Από τη δεκαετία του 60 επιμελείτο τα αθλητικά στην εφημερίδα «Ημέρα» και από τα μέσα της 10ετίας του ΄80 στην «Πελοπόννησο» από όπου συνταξιοδοτήθηκε. Παράλληλα ήταν και ανταποκριτής στην «Αθλητική Ηχώ», με έφεση στο ρεπορτάζ Παναχαϊκής, στο ερασιτεχνικό, μα και στον ΝΟΠ, τον Απόλλωνα και την πυγμαχία.

Ηταν παντρεμένος με την Αλίκη, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες, τη Ζωή και την Κωνσταντίνα, δύο εγγόνια, τον Βασίλη και τον Νίκο κι ένα δισέγγονο! 

 


ΑΝΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΝΟΥ (8/6)

Με βαθιά θλίψη ανακοινώθηκε η απώλεια της π. Διευθύντριας του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Αννίτας Αρκαδιανού.

Η εκλιπούσα υπήρξε αφοσιωμένη συνάδελφος Φυσικής Αγωγής υπηρετώντας με αξιοσύνη το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών καθώς και τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό.

Η εκλιπούσα ήταν συνταξιούχος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Φυσικής Αγωγής, σύζυγος του γνωστού Πατρινού επιχειρηματία Ανδρέα Παπαχριστόπουλου. ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο.

Ευτύχησε στη ζωή της να αποκτήσει δύο παιδιά, τον επιχειρηματία Τάκη Παπαχριστόπουλο, τη Νίκη Παπαχριστοπούλου και τέσσερα εγγόνια.

Τα μέλη του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της και τους εύχονται δύναμη και κουράγιο!

 


ΕΥΔΟΞΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (21/6)

Αυτή είναι η ομάδα που προέκυψε από την βραχύβια συγχώνευση Ολυμπιακού Πατρών και Θύελλας Πατρών το 1960-'61.

Συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κι εδώ φωτογραφίζονται πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Ηρόδοτο στην Κρήτη (18-4-1961).

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Δημήτρης Κρητικός, Κώστας Παπαδόπουλος, Σωτήρης Λεγάτος, Σεραφείμ Κουνιώτης, Κώστας Φραγκάκης (προπονητής), Εύδοξος Παπαντωνόπουλος, Παναγιώτης Κλαουδάτος. Καθιστοί από αριστερά: Νίκος Λεγάτος, Γιάννης Ζαφειρόπουλος («Λάρας»), Δημήτρης Σακκελίου, Μάκης Χαΐτογλου, Μιχάλης Καταρτζόπουλος.

Ο Εύδοξος Παπαντωνόπουλος, από τους πλέον αγαπητούς ποδοσφαιριστές έφυγε από τη ζωή χθες (21/6) σε ηλικία 82 ετών. Ήταν εργαζόμενος στον Δήμο Πατρέων και άφησε πίσω του δύο παιδιά, αδέλφια και εγγόνια.

Μετά την Θύελλα έπαιξε και στην Παναχαϊκή (1965-'66) ενώ μτά το τέλος της καριέρας του έγινε διαιτητής.

 


ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (12/7)

Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 51 ετών ο πρώην πρόεδρος της Δόξας Παραλίας Νικίας Πανταζόπουλος.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε προγραμματισμένο χειρουργείο. Η είδηση του θανάτου προκάλεσε σοκ σε όλη την ομάδα αλλά και γενικότερα στην περιοχή της Παραλίας. Διατηρούσε για χρόνια Κρεοπωλείο στην Παραλία ενώ ήταν πρόεδρος στη Δόξα για εννιά χρόνια. Στην ομάδα αγωνίζεται ο γιος του Ορέστης.

 


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΟΥΛΕΑΣ (16/7)

Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής του βόλεϊ σάλας, του μπιτς βόλεϊ αλλά και προπονητής έδωσε μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελεταία του πνοή σε νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Άφησε πίσω του τεράστια κληρονομιά στο βόλεϊ αλλά και δύο υπέροχες κόρες. Ήταν γεννημένος πρωταθλητής και έβαζε συνεχώς στόχους στη ζωή του. Αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στον Παναθηναϊκό ενώ ήταν μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδος στο μπιτς βόλεϊ.

Ο αείμνηστος Κουτουλέας το 2009 είχε αγωνιστεί με τον Απόλλωνα Πατρών στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΜΝΑΚΗΣ (29/7)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΠ εκφράζει θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Σκαμνάκη , πρώην βουλευτή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ και σημαντικού αυτοδιοικητικού προσώπου που υπήρξε αθλητής του ΝΟΠ στην χρυσή δεκαετία του πενήντα.

"Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, τιμή και μνήμη για την πρόσφορα στην χώρα, την Πάτρα αλλά και στην ιστορία του ΝΟΠ και του πατρινού αθλητισμού.

Στην πρώτη επίσημη αθλητική εκδήλωση του ΝΟΠ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη αθλητή και πολιτικού παράγοντα" αναφέρει η ανακοίνωση.

* Τα Διοικητικά Συμβούλια Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ και ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑΣ στο άκουσμα του θανάτου του Δημήτρη Σκαμνάκη, που ήταν  στο παρελθόν μέλος του Απόλλωνα και είχε προσφέρει αρκετά στον Σύλλογο, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. "

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΣ (31/7)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 μόλις ετών ο Δημήτρης Κουτσός. Ο εκλιπών ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος του συλλόγου Άνω Καστριτσίου. Ο Δημήτρης Κουτσός, έφυγε¨" ενώ χόρευε ζεϊμπέκικο σε βάπτιση, Η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει: «Το ΔΣ του Ανω Καστριτσίου εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του Δημήτρη Κουτσού, επί σειρά ετών πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος "εφυγε" χορεύοντας το τελευταίο του ζεϊμπέκικο σε βάπτιση».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ (7/8)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο επιχειρηματίας, Γιώργος Κουμπάτης.

Ασχολήθηκε με το εμπόριο καλλυντικών διατηρώντας για χρόνια καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας.
Επίσης ανέλαβε τα ηνία της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του Φοίνικα όταν ανέβηκε στην Α1 Εθνική. Ο πρώτος που έφερε ξένες χαντμπολίστριες στην Πάτρα, ενώ μέσω χορηγικής συμφωνίας με την ΟΡΜΗ, ο Φοίνικας οδηγήθηκε στη συγχώνευση με τον Θρίαμβο και την τελική μετατροπή του σε ΑΣΕ Ορμή.

Συμμετείχε και στην Ολυμπιάδα, την εποχή Μπογονικολού.

Το 1999 ήταν πρόεδρος στην Τοπική επιτροπή.

Με τη σύζυγό του Κάτια είχαν δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια αποκτώντας δύο παιδιά τον Χρήστο και τη Μαρία, γνωρίζοντας τρία εγγόνια.

 


ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 7/8

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Σωτηρόπουλος που ήταν γνωστός στους πιο παλιούς ως «Κώτσος».

«Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Πατρών τη δεκαετία του '60, αλλά και του Πάτραι.

 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 16/8

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ατζέντης Γιώργος Δημητρόπουλος, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της Octagon στην Ελλάδα το 2014 η οποία και εκπροσωπεί πολλούς παίκτες, μεταξύ των οποίων και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μάλιστα ήταν εκείνος που μαζί με τον Γιώργο Πάνου οδήγησαν τον Greek Freak από την Α2 στα παρκέ του NBA, ενώ υπήρξε ατζέντης του Θοδωρή Παπαλουκά, του Νίκου Ζήση καθώς και του Γιώργου Πρίντεζη.
Ο διάσημος ατζέντης αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών. Στο παρελθόν είχε διατελέσει προπονητής από το 1988 έως και το 1996 ενώ έναν χρόνο αργότερα ασχολήθηκε με το επάγγελμα του μάνατζερ.

Κηδεύτηκε στο Μάνεσι Καλαβρύτων.

Η διοίκηση της ΚΑΕ Απόλλων 1926, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Έλληνα ατζέντη, Γιώργου Δημητρόπουλου, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 50 ετών και με τον οποίο η ομάδα μας είχε μακροχρόνια συνεργασία.
Ο Δημητρόπουλος είναι ο ιδρυτής της Octagon Europe, ενός από τα μεγαλύτερα γραφεία εκπροσώπησης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ ήταν και ένας εκ των σημαντικότερων παραγόντων που συνέβαλαν στη μετακίνηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 


ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 11/9

Σοκ έχει προκαλέσει στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του Φώτη Φωτόπουλου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή (11/9) σε ηλικία 40 ετών.

Αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και "έσβησε" λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο, όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Εργαζόταν ως υπάλληλος στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων, ενώ ήταν μέλος του Σωματείου Κωφών και Βαρηκόων, με συμμετοχή και στα αθλητικά δρώμενα.

 


ΤΖΙΜΗΣ ΒΟΥΡΝΑΣ (23/9)

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Πατρινός νομικός Τζίμης Βουρνάς, δευτερότοκος γιος του Ανδρέα Βουρνά, γενικού Γραμματέα του Ανδρέα Παπανδρέου στην Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το 63-65, ενώ υπήρξε και πολίστας του ΝΟΠ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΠ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Τζίμη Βουρνά, δικηγόρου που διέμενε στην Αθήνα και υπήρξε σημαντικός κολυμβητής και διεθνής πολίστας του ΝΟΠ στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα.

Στην πρώτη επίσημη αθλητική εκδήλωση της ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΟΠ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε ανάμνηση του παλιού αθλητή του.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, στους φίλους και τους συναθλητές του. Τιμή και μνήμη για την σπουδαία προσφορά του εκλιπόντος προς τον ΝΟΠ και τον αθλητισμό της Πάτρας.

 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (25/9)

"Υπήρξε άξιος εκπαιδευτικός και μαχητής του οικολογικού κινήματος και πάντα τόνιζε την ανάγκη για ενότητα των περιβαλλοντικών και οικολογικών οργανώσεων.

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο αξιαγάπητος φίλος μας και παλιός συναθλητής του λαϊκού δρομικού κινήματος της Πάτρας, Γιάννης Δημητρίου. Ο αείμνηστος υπήρξε επί πολλά χρόνια μέλος του Συλλόγου ΔρομέωνΥγείας Πάτρας, επί προεδρίας του συγχωρεμένου Γιώργου Αντύπα.

Ακόμη υπήρξε άξιος εκπαιδευτικός και μαχητής του οικολογικού κινήματος και πάντα τόνιζε την ανάγκη για ενότητα των περιβαλλοντικών και οικολογικών οργανώσεων. Παράλληλα είχε εκτεθεί ως υποψήφιος στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσα από τα ψηφοδέλτια του οικολογικού χώρου" γράφει στο ιστολόγιό του ο Γιώργος Μόσχος.

"Ο διαχειριστής του Istologiou G. Mosxos που τον συνέδεε φιλία μαζί του, καθώς είχαμε τρέξει μαζί εκατοντάδες χιλιόμετρα και ξεδιπλώναμε τις σκέψεις μας για πλείστα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα, νιώθει θλίψη για τον χαμό του Γιάννη Δημητρίου και αισθάνεται την ανάγκη, από αυτή την γωνιά, να εκφράσει στους οικείους του τα συλλυπητήριά του" αναφέρει ο Γιώργος Μόσχος.

Παράλληλα, η ''Οικολογική Δυτική Ελλάδα'' αποχαιρετά με οδύνη το μέλος της Γιάννη Δημητρίου, που έφυγε από τη ζωή με το παρακάτω ελεγείο.

«Ο Γιάννης Δημητρίου υπήρξε διακεκριμένος εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεπές και πολύτιμο στέλεχος της παράταξης, δραστήριος υποψήφιός της στην Αιτωλοακαρνανία, σε όλες τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και σε ψηφοδέλτια βουλευτικών εκλογών του οικολογικού χώρου.

Συλλυπούμεθα θερμά τους οικείους του.

Αιωνία του η μνήμη Ο περιφ. Σύμβουλος Κυριάκος Γαλάνης και οι συνυποψήφιοί του» αναφέρει η ανακοίνωση.

 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥΛΙΑΣ

Θλίψη στην αχαϊκή αθλητική κοινότητα καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σπυρούλιας σε ηλικία 73 ετών.

Ο Γιώργος Σπυρούλιας ήταν ποδοσφαιρικός παράγοντας ο οοποίος άφησε έντονο το αποτύπωμά του στο ποδόσφαιρο της περιοχής .

Πατέρας του ο Γιάννης Σπυρόπουλος, παράγων τής ΕΠΣ Αχαΐας, που φυλακίστηκε για την αντιστασιακή δράση του.

Ο Γιώργος Σπυρουλιας διετέλεσε διευθυντής στήν ΠΑΕ Παναχαϊκή τη δεκαετία του 90, ενώ το 2004 ήταν στέλεχος στην Πάτρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε την ομάδα του χωριού του, την Αναγέννηση Ψαθοπύργου.

Ο εκλιπών με την σύζυγό του Ευτυχία, είχαν αποκτήσει δυο κορίτσια την Μυρτώ, έγγαμη με τον Χρήστο και την Ιωάννα ενώ είχε και δύο εγγόνια τον Μάξιμο και την Καλυψώ.

Στις 13 Σεπτέμβρη είχε γράψει: Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά ήρθαν τα μπουρίνια. Ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας και μια επέμβαση που πρέπει να γίνει μας αναγκάζουν να περάσουμε τα 73 γενέθλια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Θα περάσει κι αυτό θα αγωνιστούμε όπως μια ζωή κανουμε... Η μάχη με τον καρκίνο αποδείχτηκε δυστυχώς άνιση...

 


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΟΝΙΚΟΛΟΣ (14/11)

Απέραντη θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του δημοσιογράφου και αθλητικού συντάκτη Νίκου Μπογονικολού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, το πρωί της Τρίτης (15/11).

Ο εκλιπών ήταν συνταξιούχος και είχε εργαστεί ως αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδες της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 70χρονος κατέρρευσε ενώ περπατούσε στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Νίκος Μπογονικολός κάλυπτε το ρεπορτάζ του ποδοσφαίρου. Είχε ξεκινήσει τη δημοσιογραφία -παράλληλα με την εργασία του στην "Πειραϊκή - Πατραϊκή", από την εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ των ΠΑΤΡΩΝ», όπου διαδέχτηκε τον Νίκο Βώρρο.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε στη «Γνώμη» και στην "ΠΑΤΡΑ ΣΠΟΡ", καθώς και σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Πάτρας. Από τη δεκαετία του '90 και μέχρι τη συνταξιόδοτησή του πριν δέκα χρόνια, εργάστηκε στην εφημερίδα "Πελοπόννησος", ενώ ήταν ανταποκριτής του "Εθνους". Ηταν μέλος του ΠΣΑΤ και επί τιμή, της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Ο Νίκος Μπογονικολός ανήκε σε μια ξεχωριστή κατηγορία αθλητικών συντακτών, που δεν ήσαν αμιγώς επαγγελματίες, όμως η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο τους ώθησε στο να ασχοληθούν με το αθλητικό ρεπορτάζ. Στους δρόμους που άνοιξαν οι πιο παλιοί, Σταματάτος, Γκίκας, Χριστοδουλόπουλος, Βώρρος, Σωτηρόπουλος, Ράντος, Γιαννουλάκης, Νικολάου, Λογαράς, προστέθηκε και το όνομα του Νίκου Μπογονικολού. Που με συνέπεια υπηρέτησε το ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, τοπικό και των ομάδων της Αχαΐας στις Εθνικές κατηγορίες. Με τα μοναδικά "τετράδιάκια" του στα οποία κατέγραφε με μοναδική σπουδή και με κάθε λεπτομέρεια εκατοντάδες αποτελέσματα.

Και εκ του λόγου αυτού η ΕΣΗΕΠΗΝ αποφάσισε να τον εντάξει στα μητρώα της, για λόγους τιμής, κάνοντάς τον επίτιμο μέλος της.

Πριν μια - δυο μέρες ο Νίκος Μπογονικολός, που δεν κάμφθηκε από κάποια προβλήματα υγείας, συνομιλούσε με φίλο του.

- Θα πας στο φιλικό των Παλαιμάχων Παναχαϊκής - Ολυμπιακού;

- Μπα! Αστο, δεν θέλω. Θα δω τον Στραβοπόδη και τους άλλους, και θα συγκινηθώ, ήταν η απάντηση του Νίκου Μπογονικολού, "κοκκινόμαυρου" ποδοσφαιριστή δι' ολίγον, στα νειάτα του.

Κι έτσι ακριβώς έγινε. Δεν πήγε να δει τον Στραβοπόδη, μα κίνησε να συναντηθεί με τον Δαβουρλή, τον Λεβεντάκο, τον Μιχαλόπουλο, τον Ρήγα και τους άλλους.

 


ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (16/11)

Έφυγε από τη ζωή στα 40 μόλις χρόνια του ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πάτρας με ανακοίνωσή του αποχαιρετά το μέλος του Συλλόγου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον φίλο, σχοινοσύντροφο, αναρριχητή, αθλητή και μέλος του συλλόγου μας Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, ετών 40.

Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τα παιδία του.

Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε αναρρίχηση στις αρχές του 2020. Επιδέξιος, δυνατός, στωικός και με φιλοσοφική αύρα, πάντα ανοιχτός και φιλότιμος, γρήγορα έγινε ένα από τα πιο αγαπητά και δραστήρια μέλη της αναρριχητικής κοινότητας της Πάτρας. Συμμετείχε σε πολλές μακρινές εξορμήσεις της ομάδας αλλά και στη διάνοιξη καινούργιων αναρριχητικών διαδρομών στο φαράγγι του Βουραϊκού. Έδωσε τη μάχη του με την επάρατη νόσο με σθένος και με το δικό του τρόπο ως το τέλος. Μας παρηγορούν τα ίδια του τα λόγια, ότι τα καλύτερα χρόνια της ζωής του ήταν αυτά που βίωσε μέσω της αναρρίχησης και του κόσμου της.

Κωνσταντίνε, θα μας λείψεις πολύ....

Οι φίλοι σου,

Ορειβατικός Σύλλογος Πάτρας»

 


ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ (24/11)

Έφυγε από τη ζωη αιφνιδίως σε ηλικία 77 ετων ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΤΡΑΙ και προπονητής του ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΤΡΩΝ , ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.α. Ανδρέας Βαβάτσικος.

 


ΤΑΚΗΣ ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΝΗΣ (7/12)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικά 72 ετών ο Τάκης Γουργουρίνης. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και ιδιαίτερα στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Ο εκλιπών αγωνίστηκε στην ομάδα της Νίκης Προαστείου και αργότερα έπαιξε με τα χρώματα της Παναχαϊκής. Στην Νίκη Προαστείου, στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος και παράγοντας της ομάδας επί σειρά ετών.

Ο Τάκης Γουργουρίνης ασχολήθηκε με το εμπόριο.

 


ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ (11/12)

Καθολική συγκίνηση σκόρπισε στην κοινωνία της Πάτρας και τον ελληνικό στίβο η είδηση του θανάτου του Σταμάτη Μωραΐτη, την Κυριακή (11/12) σε ηλικία 57 ετών.

Ο εκλιπών «έφυγε» νικημένος από διαδοχικά προβλήματα υγείας που τον ταλάνισαν τον τελευταίο μήνα και τα οποία ήταν δυστυχώς, κλιμακούμενα.

Υπήρξε αθλητής στίβου στην ΕΑΠ, απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ και για πολλά χρόνια προπονητής πρώτα στην Ολυμπιάδα και μετά στην Γαλήνη. Λάτρης της φωτογραφίας, διέσωσε στο αρχείο του όλη τη δράση της δεκαετίας του '80.

Από τις πιο αγαπητές μορφές στον χώρο του στίβου, «κίνησε» να βρει τον επί χρόνια συνεργάτη του στην Γαλήνη, Νίκο Χριστόπουλο.

Οι παλιοί θα θυμούνται, πως έγινε κάτοχος σημαντικού ποσού από κληρονομιά, το οποίο διέθεσε για ιματισμό των αθλητών του στην Ολυμπιάδα ('90ς).

 


Γιάννης Κότσαλης (18/12)

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 55 ετών ο Γιάννης Κότσαλης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν. Ο εκλιπών ήταν γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και παλιός παίκτης της ομάδας "Πάτραι". Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ (31/12)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Δημήτρης Καρατζάς, εκ των ιδρυτών του Απόλλωνα Πάτρας.

Οι «μελανόλευκοι» εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Απόλλωνα Πάτρας, ο Δημήτριος Καρατζάς, βυθίζοντας σε θλίψη την "μελανόλευκη" οικογένεια.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Πάτρα το 1931 και πήγαινε στο 3ο Γυμνάσιο Πατρών. Η αγάπη του για τον αθλητισμό και τον Απόλλωνα τον έκαναν να δημιουργήσει μαζί με άλλους συναθλητές του την πρώτη ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα, μετά τον πόλεμο.
Ήταν μία προσπάθεια που έκαναν για το μπάσκετ και το βόλεϊ του συλλόγου αθλητές που είχαν αποχωρήσει εκείνη την εποχή από την ΕΑΠ.
Ο Δημήτρης Καρατζάς ήταν ο αρχηγός των πρώτων ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ.
Οι διοικήσεις του Απόλλωνα και της Απολλωνιάδας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο ενός σημαντικού ανθρώπου στην ιστορία του συλλόγου μας»

 

Διαβάστε περισσότερα στο αφιέρωμα του sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports