Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται καιρικό σοκ με «βουτιά» άνω των 10 βαθμών στη θερμοκρασία

Έρχεται καιρικό σοκ με «βουτιά» άνω των ...

Πότε ξεκινάει το κρύο

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τα προσεχή εικοσιτετράωρα, με τη θερμοκρασία να πραγματοποιεί βουτιά ίσως και μεγαλύτερη των 10 βαθμών Κελσίου.

«Έχουμε υψηλές θερμοκρασίες σήμερα. Βλέπουμε 24 με 25 βαθμούς στην Κρήτη. Μιλάμε για 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή για την Κρήτη. Σε άλλες περιοχές έχουμε 6 με 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα» λέει ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η εξέλιξη του καιρού, ωστόσο, θα είναι πολύ διαφορετική. «Από το βράδυ της Κυριακή, τη Δευτέρα, την Τρίτη έως και την Τετάρτη θα αλλάξει άρδην το σκηνικό του καιρού. Θα έχουμε μια σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων, που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να πέσουν πολύ οι θερμοκρασίες, κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη», σημειώνει ο κ. Λαγουβάρδος.

Καιρικό σοκ με πτώση 10 βαθμών -Πότε ξεκινά
Ουσιαστικά, όπως λέει, από τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα περάσουμε σε… χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή. «Περιμένουμε μια υποχώρηση κατά 10 βαθμούς, ίσως και περισσότερο, από τις θερμοκρασίες που θα έχουμε το Σάββατο. Θα ξεκινήσει με μια μικρή πτώση την Κυριακή και θα συνεχιστεί με μεγάλη υποχώρηση τη Δευτέρα και την Τρίτη», προσθέτει.

Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, «θα δούμε χιόνια στα βουνά, αλλά γενικά τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα. Χρειάζεται λίγη προσοχή στους ανέμους, καθώς μπορεί να προκληθούν κάποια προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Γενικά, μπορούμε να μιλάμε για ένα καιρικό σοκ, καθώς από την πολλή ζέστη θα περάσουμε στο αρκετό κρύο».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις