Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Μπιλ Νάι θα βραβευθεί στο Παλμ Σπρινγκς για την ερμηνεία του στην ταινία «Living»

Ο Μπιλ Νάι θα βραβευθεί στο Παλμ Σπρινγκ...

Επίσης ακούγεται ευρέως πως ο Μπιλ Νάι θα προταθεί σίγουρα και για το βραβείο Όσκαρ

Ο 73χρονος Άγγλος ηθοποιός Μπιλ Νάι - Bill Nighy θα λάβει το Βραβείο Διεθνούς Αστέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Παλμ Σπρινγκς για την ερμηνεία του στην ταινία «Living». Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο του Παλμ Σπρινγκς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

«Ο Μπιλ Νάι χαρίζει μια τρυφερή και συγκινητική ερμηνεία, αντιμετωπίζοντας τόσο το βάρος της ζωής όσο και του θανάτου στην αριστουργηματική ταινία "Living"» δήλωσε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Χάρολντ Μάτσνερ, αναφέρει το Variety. «Για αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα και το θριαμβευτικό του έργο του σε όλη την καριέρα στην υποκριτική, είναι τιμή μας να απονείμουμε το Βραβείο Διεθνούς Αστέρα στον ηθοποιό στον Μπιλ Νάι».

Το «Living» είναι μεταφορά του «Ikiru» του Ακίρο Κουροσάβα στο Λονδίνο του 1950 και ακολουθεί έναν συνηθισμένο άνθρωπο που ονομάζεται Mr. Williams (τον υποδύεται ο Μπιλ Νάι), ο οποίος, εργάζεται πολλά χρόνια ως δημόσιος υπάλληλος και όταν μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο κάνει μεγάλη προσπάθεια να βρει τον ενθουσιασμό στη βαρετή ζωή του. Η ταινία της Sony Pictures Classics είναι σκηνοθετημένη από τον Όλιβερ Χερμάνους και σενάριο Καζούι Ισιγκούρο και όπως ακούγεται είναι σχεδόν σίγουρο πως θα οδηγήσει τον Μπιλ Νάι έως την υποψηφιότητα του βραβείου Όσκαρ α’ ερμηνείας.

Ο Μπιλ Νάι είναι από τους πιο αγαπητούς και καλούς Βρετανούς ηθοποιούς και μεταξύ άλλων έχει παίξει στο «Love Actually» του Ρίτσαρντ Κέρτις το 2003, στο «Pride» του Matthew Warchus το 2014 και σε πολλά άλλα φιλμ.

*Όταν η ταινία βγει στις Ελληνικές αίθουσες την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα. Να προσθέσουμε πως το "Living" είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 21 Ιανουαρίου 2022 στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Sundance Film Festival ενώ ξεκίνησε να προβάλλεται στις αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου στις 4 Nοεμβρίου 2022 σε διανομή της Lionsgate.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture