Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Τέσσερις νέοι ηθοποιοί στην παιδική σκηνή του θεάτρου act

Τέσσερις νέοι ηθοποιοί στην παιδική σκην...

Αύριο Κυριακή, η πολύ επιτυχημένη παιδική παράσταση «Η ωραία κοιμωμένη τό ‘σκασε!»

Η πολύ επιτυχημένη παιδική παράσταση «Η ωραία κοιμωμένη τό ‘σκασε!», που αγαπήθηκε και από τα παιδία αλλά και από τους γονείς, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου.

Πρόκειται για μια αμιγώς πατρινή επαγγελματική παραγωγή τα κείμενα της οποίας υπογράφει ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και τη σκηνοθεσία η Γεωργία Ηλιοπούλου. Πρωταγωνιστούν οι νέοι πατρινοί επαγγελματίες ηθοποιοί ΖαχαρήΑχιλλεοπούλου, Θάνος Δημόπουλος, Βιργινία Κοσμάτου και Νικόλας Τσίχλας. Το thebest.gr τους συνάντησε για μια σύντομη κουβέντα σχετικά με την παράσταση και το παιδικό θέατρο.

 

Πολλά παιδιά έρχονται για πρώτη φορά στη ζωή τους σε επαφή με το θέατρο μέσα από τις παιδικές παραστάσεις που βλέπουν με το σχολείο ή τους γονείς τους. Είναι μεγαλύτερη η ευθύνη του ηθοποιού που κάνει παιδικό θέατρο;

Τα παιδιά είναι το μέλλον. Είναι η αυριανή κοινωνία. Είναι πολύ σημαντική λοιπόν η ύπαρξη του θεάτρου για παιδιά. Φυσικά, έχει τεράστια ευθύνη, που την επωμίζονται όλοι οι συντελεστές. Καθώς παίζουν όλα σημαντικό ρόλο, για παράδειγμα το κείμενο ή η σκηνοθεσία. Τα παιδιά, όσο μικρά κι αν είναι, λαμβάνουν τα μηνύματα, έστω και υποσυνείδητα. Για αυτό το θεωρώ απίστευτα σημαντικό να βλέπουν θέατρο. Τα επηρεάζει, τα διαμορφώνει. Άλλο είναι να ξέρουν θεωρητικά κάτι (π.χ. «αυτό είναι καλό» ή «αυτό είναι κακό» ) και άλλο να το βιώνουν στο θέατρο. Γίνεται πραγματική γνώση και κατανοούν τα «γιατί».

Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου

 

Πως είναι να ξεκινάτε τη μέρα σας παίζοντας για ένα τόσο απαιτητικό κοινό όπως τα παιδιά;

Τα παιδιά έχουν τη δύναμη να σου γεμίζουν τις μπαταρίες. Δε μεταφράζω την ειλικρίνεια τους ως απαιτητική, αντιθέτως με τα παιδιά ισχύει το «ό,τι δίνεις παίρνεις»

Νικόλας Τσίχλας

 

Τι αντιδράσεις και τί σχόλια λαμβάνετε από παιδιά και γονείς;  Τί τους μένει περισσότερο;

Μέχρι στιγμής, τα σχόλια είναι πολύ θετικά τόσο απο τα παιδιά όσο και από τους δασκάλους.Οι αντιδράσεις των παιδιών κατά την διάρκεια της παράστασης είναι έντονες καθώς γελάνε με την ψυχή τους, αλλά δεν σας κρύβω πως συμμετέχουν ενεργά και τα ίδια καθώς και εμείς από την πλευρά μας έχουμε εντάξει το κοινό σε διάφορα σημεία της παράστασης και επικοινωνούμε μαζί τους. Λειτουργούμε με έναν πιο διαδραστικό τρόπο. Οι εναλλαγές ρόλων, καθώς οι χορογραφίες μας και τα τραγούδια παρουσιάζονται με πολύ ευφάνταστο τρόπο, και η παράσταση, έχει στοιχεία τσίρκου.Αυτό είναι κάτι με το οποίο ενθουσιάζονται. Επιπλέον είναι μία παράσταση με σύγχρονο χιούμορ, όπως αστεία που αφορούν τα socialmedia. Με αυτό τον τρόπο ερχόμαστε πιο κοντά τους. Νομίζω πως αυτό είναι εν τέλει που κρατάει τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους σε εγρήγορση. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι μας μιλούν κατά την διάρκεια της παράστασης, και μπαίνουν τόσο μέσα στην ιστορία, και ζουν το παραμύθι. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά είναι αυθόρμητα, και χαρακτηρίζονται από μια τρομακτική ειλικρίνεια. Θα πουν ακριβώς αυτό που σκέφτονται χωρίς φίλτρα και δεύτερες σκέψεις και γι' αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα πως στο τέλος κάθε παράστασης έχουν την επιθυμία να έρθουν να μας αγκαλιάσουν, να μας μιλήσουν και να βγάλουν φωτογραφίες με τους αγαπημένους τους ήρωες . Πρόκειται για μια παράσταση την οποία μπορούν άνετα να παρακολουθήσουν γονείς και δάσκαλοι και να την απολαύσουν εξίσου. Αυτό τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε από τα μηνύματα που δεχόμαστε!c

Βιργινία Κοσμάτου

 

Τι ξεχωριστό έχει αυτή η εκδοχή του γνωστούπαραμυθιούόπως την παρουσιάζετεεσείς στο act;

Αυτή η εκδοχήκαταργείορισμέναστερεότυπα , για παράδειγμα το ταξικό , βλέπουμε πως την πριγκίπισσα την ξυπνάκάποιοςταξιδιώτης , χωρίςπλούτη , ούτεπολλάπράγματα στην κατοχή του , με μόνη του περιουσίατα βιβλία. Επίσης , η πριγκίπισσαέχειδική της βούληση και κρίση , αντιδρά στους γονείς της . Αυτήείναι και η αιτία που τρυπιέταιαπό το αδράχτι. Όσοαφοράστο βασιλικόζεύγος , έγνοια τους τελικά δεν είναι η εξουσίααλλάνα διασκεδάσουν τη ζωή. Και για αυτό εν τέλειαπαρνήθηκαν τους βασιλικούς τους ρόλους και έκαναναυτό που πραγματικάήθελαν, να φύγουνταξίδι.

Θάνος Δημόπουλος

_

Κυριακές 11-18/12 στις 12.00
Γιορτές 26-27-28/12 στις 17.00
Κρατήσεις 2620272037

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture