Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Την Πέμπτη 8/12 παρουσιάζεται το νέο πεζογράφημα της συγγραφέως Αντιγόνης Ντόκα

Πάτρα: Την Πέμπτη 8/12 παρουσιάζεται το ...

Στις 20.30 στο Βιβλιοπωλείο Nouveau στην οδό Καραϊσκάκη146

Την Πέμπτη 8/12/2022 στις 8.30 το βράδυ στο χώρο του Βιβλιοπωλείου Nouveau, στην οδό Καραϊσκάκη146, στην Πάτρα θα παρουσιαστεί το νέο πεζογράφημα της συγγραφέως  Αντιγόνης Ντόκα που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, αναγνώστρια- επιμελήτρια της Λέσχης Ανάγνωσης του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Βασιλείου «Η ομάδα» ενώ με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η ραδιοφωνική παραγωγός Ελευθερία Στεργιοπούλου.

Το "Μια μέρα" είναι το 3ο πεζογραφικό βιβλίο της Αντιγόνης Ντόκα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, το βιβλίο αυτό ολοκληρώνει μια τριλογία που φορτίζει τα επιμέρους στοιχεία της με μια θεώρηση όπου όλα ανάγονται στο τυχαίο και απρογραμμάτιστο συμβάν, που δίνει ωστόσο μια καθοριστική και ανεξέλεγκτη ώθηση στην εξέλιξη των πραγμάτων. Έτσι, τα πρόσωπα δεν έρχονται αντιμέτωπα με κάτι που μοιάζει να μπορούν συνειδητά να επιλέξουν ή να απορρίψουν. Ξεκινώντας μια τεθλασμένη περιπλάνηση σε έναν ιδιότυπο κόσμο από λέξεις, πασχίζουν να τον βάλουν σε τάξη. Καθώς τα πάντα αρχίζουν με αφορμή κάτι μικρό και αδιόρατο, χτίζεται μια πραγματικότητα αινιγματική και ασαφής όπου ο χώρος κερματίζεται σε αποσπασματικές εικόνες και ο χρόνος μετατρέπεται σε μια σειρά φευγαλέων στιγμών, μέχρι όλα να ακινητοποιηθούν στο τέλος της ιστορίας.

Γεννημένη στην Αθήνα, η συγγραφέας Αντιγόνη Ντόκα είναι διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει στην Αχαική πρωτεύουσα όπου διδάσκει στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ παράλληλα γράφει αφηγήματα και νουβέλες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture