Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησε ο ελληνοτουρκικός πόλεμος του καφέ!

Ξεκίνησε ο ελληνοτουρκικός πόλεμος του καφέ!

«Είναι τουρκικός» λέει η τουρκική προεδρία

Ημέρα «Τουρκικού Καφέ» θέσπισε την 5η Δεκεμβρίου η τουρκική κυβέρνηση κι ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σε ανάρτησή του σήμερα στο twitter επισημαίνει ότι «σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ. Ο τουρκικός καφές, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2013, είναι ένα από τα μοναδικά στοιχεία του πολιτισμού μας με τη μοναδική μέθοδο παρασκευής, σερβιρίσματος και γεύσης, που συνεχίζει να ενισχύει τις φιλίες σε όλο τον κόσμο».

Αντίστοιχα η διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας με ξεχωριστή ανάρτησή της στα ελληνικά επισημαίνει ότι:

«Απολαμβάνουμε τον τουρκικό καφέ που ο πανάρχαιος πολιτισμός μας πρόσφερε σε όλο τον κόσμο, ανακατεύοντας τον με τη σοφία της Ανατολίας και ψήνοντας τον στο μπρίκι της καρδιάς μας. Θα τον μνημονεύουμε μια ζωή. Σήμερα 5 Δεκεμβρίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ».

Παράλληλα, στο σχετικό βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση, Έλληνας εκφωνητής μιλώντας στα ελληνικά υποστηρίζει ότι το 1543 (ενώ στους υπότιτλους αναγράφεται 1453), ο Οζντεμίρ πασάς «Έφερε τον καφέ από την Υεμένη στην Ίστανμπουλ…» κι ότι από τότε διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη ως τουρκικό ρόφημα.

Ανάρτηση και βίντεο της τουρκικής προεδρίας στα ελληνικά:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις