Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Αιγιάλεια: 25ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2022, συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο

Αιγιάλεια: 25ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2022, σ...

Εκδηλώσεις στις 11 και στις 19 Δεκεμβρίου

Δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Μαύρη Σταφίδα, το Φρουτένιο Χρυσό της Αιγιάλειας διοργανώνονται, στο πλαίσιο του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας 2022, τον Δεκέμβριο στην περιοχή μας.

Εργαστήρια χειροτεχνίας, Το γλωσσάρι στην καλλιέργεια της Σταφίδας, αλλά και Μουσικοχορευτική Παράδοση θα πραγματοποιηθούν στην Αιγιάλεια. Και οι δύο εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ πρωί και απόγευμα

Εργαστήρια Χειροτεχνίας με τίτλο: «Όμορφα τσαμπάκια από μικρά χεράκια». Εργαστήρια που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά αλλά και ενήλικες. Κατασκευές χειροτεχνημάτων από πηλό, ξύλο, πορσελάνη και “Decoupage” αντλώντας έμπνευση από τη Μαύρη Σταφίδα. Συμμετοχή δωρεάν. Αίθουσα πρώην Δημοτικού Σχολείου στην πλατεία Γρηγόρι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 7:00 το βράδυ

Εκδήλωση παρουσίασης του γλωσσαριού που χρησιμοποιείται στη διαδικασία καλλιέργειας της Σταφίδας. Φιλόλογοι, λοιποί επιστήμονες και Αγρότες συνομιλούν με το κοινό περιγράφοντας εννοιολογικά το «Γλωσσάρι της Σταφίδας».

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Μεσ’ στ’ αμπέλι στη Σταφίδα». Προσκεκλημένες οι ομάδες παραδοσιακού χορού «Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου» και «Χορευτικός Όμιλος Αιγίου» που με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας θα θυμίσουν και θα γνωρίσουν σε όλες και όλους Δημοτικά τραγούδια με αναφορά στη Σταφίδα, τη Βοστίτσα, τον τρύγο, το αμπέλι, τις καλλιέργειες.

Στο Συνεδριακό Κέντρο «ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ» στο λιμάνι  του Αιγίου. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

 

25ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2022 στο Γρηγόρι και στο Αίγιο. Διοργάνωση: Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγίου «Ο Άγιος Γρηγόριος».

 Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος    CLLD/LEADER 2014-2020, του ΠΑΑ 2014-2020, που υλοποιεί ο Σύλλογος Γρηγόρι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture