Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζεστός ο φετινός Νοέμβριος - Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία σε κεντρικά και βόρεια

Ζεστός ο φετινός Νοέμβριος - Σε υψηλά επ...

Στην Ορεστιάδα εννέα ημέρες του μήνα η θερμοκρασία κυμάνθηκε 7,0°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο τέταρτος πιο θερμός από το 2010 για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, ενώ ήταν ελαφρώς ψυχρότερος από τους αντίστοιχους μήνες του 2010, 2015 και 2019. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι οποίοι κατέγραψαν υψηλές, για την εποχή, τιμές θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος του Νοεμβρίου 2022.

Στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία σημειώθηκαν οι περισσότερες ημέρες με θετικές αποκλίσεις μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών, σε σύγκριση με τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, ενώ στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου η θερμοκρασία κυμάνθηκε κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων 12 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, στον Βόλο η θερμοκρασία κυμάνθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα 23 από τις 30 ημέρες του μήνα, στη Λήμνο και στη Θεσσαλονίκη 22 ημέρες, στο Κιλκίς 21 ημέρες και στην Αθήνα καταγράφηκαν 19 ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας. Αντίθετα, στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Πάρο η θερμοκρασία κυμάνθηκε περίπου 0,6 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019 και καταγράφηκαν αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας επί 20 ημέρες. Στην Κρήτη (Χανιά) και στη Ρόδο (Λίνδος) η μέση θερμοκρασία του μήνα κυμάνθηκε πολύ κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οι πιο ακραίες τιμές υψηλών θερμοκρασιών καταγράφηκαν στον μετεωρολογικό σταθμό της Ορεστιάδας όπου εννέα ημέρες του μήνα η θερμοκρασία κυμάνθηκε 7,0°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, έως και +9,4°C στις 2 Νοεμβρίου 2022. Στον αντίποδα, την τελευταία εβδομάδα του μήνα καταγράφηκαν ακραία χαμηλές τιμές θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αρνητικές αποκλίσεις έως και 8°C στην Ορεστιάδα, στα Τρίκαλα και στη Σπάρτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις