Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα: Μικρή αύξηση στα ξύλα, στο «κόκκινο» οι τιμές στο πέλετ- Ελλείψεις στην αγορά

Πάτρα: Μικρή αύξηση στα ξύλα, στο «κόκκι...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η ζήτηση των καταναλωτών

Τρόπους για να ζεσταθούν ψάχνουν οι Πατρινοί και λόγω της αύξησης στην ενέργεια, πάρα πολλοί είναι πλέον αυτοί που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο ξύλο το οποίο παραμένει ένας από τους φθηνότερους τρόπους θέρμανσης, παρά το γεγονός ότι έχει αυξηθεί η τιμή του.

«Η αύξηση της ζήτησης, οι περικοπές της προσφοράς σε εισαγωγή ξύλου αλλά και η έλλειψη σε εργατικό δυναμικό που κόβει ξύλα, ανεβάζουν τις τιμές και προκαλούν ελλείψεις στην αγορά» τονίζει ο ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας καυσόξυλων, με έδρα την Πάτρα, Χρήστος Βορύλλας.

Αναφερόμενος στις τιμές, λέει ότι «στην Πάτρα ακόμα οι τιμές δεν είναι παρά πολύ υψηλές σε σχέση π.χ. με την Αθήνα. Εμείς πουλάμε με 130 ευρώ το κυβικό και η Αθήνα φτάνει και τα 180 ευρώ. Πέρυσι πουλάγαμε  100 με 110 ευρώ το κυβικό χύδην και 120 ευρώ το κυβικό στοιβαχτό. Φέτος 120-130 ευρώ το κυβικό χύδην και 140 ευρώ το κυβικό στοιβαχτό.

Η Πάτρα κρατάει τις τιμές γιατί αφουγκραζόμαστε τι συμβαίνει γύρω μας. Είναι ένας κύκλος, μπορεί να είμαστε πωλητές σε αυτό το προϊόν αλλά είμαστε αγοραστές σε κάποιο άλλο. Ο κόσμος φέτος ξεκίνησε από πολύ νωρίς να αγοράζει ξύλα, δηλαδή από τον Οκτώβριο, υπήρξε κινητικότητα. Προσπαθούσαν να προλάβουν τις χαμηλές τιμές. Παρότι υπάρχει μια σταθεροποίηση στην τιμή πετρελαίου, αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι όσοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν επιλέξει την εναλλακτική λύση θέρμανσης δηλαδή το ξύλο, συνεχίζουν να κάνουν χρήση του γιατί είχαν επενδύσει σε αυτό, είτε με σόμπες, είτε με τζάκια, είτε με καυστήρες ξύλου», τονίζει.

Οι αυξήσεις έχουν συμπαρασύρει και το πέλετ και όπως μας λέει ο κ. Βορύλλας «το πέλετ είναι πάρα πολύ ακριβό και στην αγορά δύσκολα το βρίσκουμε και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η τιμή του έχει ανέβει».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις