Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε κίνδυνο βρίσκεται ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος

Σε κίνδυνο βρίσκεται ο  Μεγάλος Κοραλλιο...

Αποστολή του ΟΗΕ ζήτησε η περιοχή να μπει σε κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς που απειλούνται και να ληφθούν δραστικά μέτρα

Και τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο έχει πλήξει η κλιματική αλλαγή, με επιστήμονες και ειδικούς να προειδοποιούν ότι απαιτούνται δραστικά μέτρα για τη διάσωσή του.

Αποστολή που στηρίχθηκε από τον ΟΗΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων στον κόσμο θα πρέπει να τοποθετηθεί στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση, που στηρίχθηκε στα ευρήματα ομάδας επιστημόνων, στο πλαίσιο δεκαήμερης αποστολής τον Μάρτιο, επισημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή δημουργεί σοβαρές προκλήσεις. Η πρόοδος για τη μείωση της ρύπανσης που μπαίνει στα νερά του υφάλου από τη γεωργία και τη βόσκηση κρίθηκε πολύ αργή και χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις για την επίτευξη των στόχων.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε με εξάμηνη καθυστέρηση και περιλαμβάνει 10 συστάσεις προτεραιότητας που πρέπει να αντιμετωπιστούν άκρως επειγόντως.


Η εφαρμογή των συστάσεων, υποστηρίζουν οι συντάκτες, θα μπορούσε να βελτιώσει δραστικά την ικανότητα της Αυστραλίας να διασφαλίσει και να προωθήσει τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας για τις μελλοντικές γενιές.

Σε αμφισβήτηση τίθεται και η επάρκεια του κεντρικού σχεδίου της αυστραλιανής κυβέρνησης για τον περιορισμό των εκπομπών του θερμοκηπίου. Οι ειδικοί θεωρούν ότι θα πρέπει να ληφθούν ενισχυτικά μέτρα πριν το τέλος του τρέχοντος έτους για να περιοριστεί η παγκόσμια μέση αύξηση της θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Στην έκθεση γίνονται και επίσημες συστάσεις απευθείας στην επιτροπή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί το α’ εξάμηνο του επόμενου έτους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις