Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο γιατρός Κωνσταντίνος Περιστέρης έρχεται στην Πάτρα με «κακό ιατρικό χιούμορ» και μιλάει στο thebest

Ο γιατρός Κωνσταντίνος Περιστέρης έρχετα...

Στο θέατρο act  

Όσα κωμικοτραγικά περιστατικά συμβαίνουν στα επείγοντα νοσοκομείων θα παρουσιάσει μέσα από την παράστασή του ο μαιευτήρας γυναικολόγος Κωνσταντίνος Περιστέρης που έρχεται στην Πάτρα την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στο θέατρο act.

«Έρχομαι στην Πάτρα καλεσμένος της παράταξης «σπιράλ» για μία ωραία βραδιά με stand up comedy. Έχω έρθει ξανά στην πόλη και μάλιστα πρόσφατα συμμετείχα και στο Φεστιβάλ γρίφων που πραγματοποιήθηκε εκεί» αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ενώ εξηγεί τι θα παρουσιάσει στο κοινό.

«Πρόκειται για μία παράσταση η οποία είναι βγαλμένη μέσα από τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στα επείγοντα των νοσοκομείων. Στα νοσοκομεία βιώνει κανείς όλα τα συναισθήματα, πόνο, χαρά λύπη και γέλιο. Γιατροί και νοσηλευτές περνάμε αρκετό χρόνο στο νοσοκομείο και όπως είναι φυσικό θα υπάρξουν και κάποιες αστείες στιγμές. Πέρα από το προφανές που είναι να περάσουμε καλά και να γελάσουμε δίνεται και μία άλλη οπτική σχετικά με το τι γίνεται στην πλευρά των υγειονομικών που παρουσιάζεται στο κοινό.

Από τους θεατές έχω ακούσει αρκετό γέλιο, έχω δει χαρά, έκπληξη, σοκ. Ένα κομμάτι της παράστασης αναφέρεται σε περιστατικά που έρχονται στα επείγοντα στις 2 ή στις 3 το πρωί. Άνθρωποι που έρχονται από τα μπουζούκια ή που έχουν υποστεί σεξουαλικά ατυχήματα. Είναι ανθρώπινο γιατί ο καθένας μπορεί να έχει βρεθεί σε μία «ντροπιαστική» κατάσταση κατά την οποία χρειάζεται ιατρική περίθαλψη.

Παλιότερα είχαμε την παγιωμένη εικόνα του απόλυτα σοβαρού γιατρού που είναι αγέλαστος. Πλέον τα πραγματικά είναι διαφορετικά. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ένας γιατρός μπορεί να έχει και αίσθηση του χιούμορ. Μία παράσταση σαν αυτή που παρουσιάζω βοηθά να μη βλέπει τον γιατρό ως κάτι απόμακρο. Τα χρόνια της πανδημίας ήταν δύσκολα για τον ιατρικό κλάδο, ο κόσμος άρχισε να χάνει την εμπιστοσύνη του κατά κάποιον τρόπο.  Η παράσταση σε βάζει στη θέση του γιατρού ή του νοσηλευτή».

 *********
Η #Νεολαία σπιράλ διοργανώνει την πρώτη της ανοιχτή εκδήλωση και απευθύνει δημόσιο κάλεσμα σε νέους και λιγότερο νέους, για μία  stand up comedy παράσταση που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο act (Γεροκωστοπούλου 65), την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στις 21.00. Πρόκειται για το "Κ.Ι.Χ" (Κακό Ιατρικό Χιούμορ), σε κείμενα και ερμηνεία του Κωνσταντίνου Περιστέρη. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα ακολουθήσει ένα κέρασμα από τη δημοτική παράταξη και μία συνάντηση των νέων με τον επικεφαλής της, Πέτρο Ψωμά.

Ο Κωνσταντίνος Περιστέρης είναι χειρουργός μαιευτήρας γυναικολόγος. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του στην Μαιευτική-Γυναικολογία στο King’s College Hospital του Λονδίνου και συνέχισε την ειδικότητά του στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών. Έχει βρεθεί σε αποστολές με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, έχει υπάρξει δημόσιος ομιλητής σε γυναικολογικά επιστημονικά συνέδρια, TEDx ομιλίες και stand up comedy. Πιστεύει ακράδαντα στα τρία Α ενός καλού γιατρού: Αυτοπεποίθηση, Ανθρωπιά και Αίσθηση του χιούμορ. Μέσα από όλα όσα έχει ζήσει, μας φέρνει το μαύρο χιούμορ κατευθείαν μέσα από τα επείγοντα των νοσοκομείων αλλά και της ζωής.

Η είσοδος στο “Κ.Ι.Χ.” είναι ελεύθερη για το κοινό και για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη #Νεολαία του σπιράλ στέλνοντας τα στοιχεία τους είτε στο [email protected] είτε στο τηλέφωνο 6937707086

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις