Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο του δημοσιογράφου Σωτήρη Τριανταφύλλου

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο του δημοσ...

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Αγορά Αργύρη

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Σωτήρης Τριανταφύλλου «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στην ψηφιακή εποχή» θα παρουσιαστεί και στην Πάτρα μετά την Αθήνα. Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:30 στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα 262 21).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Βασίλης Τριανταφύλλου Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γιώτα Αντωνοπούλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Δημοσιογράφος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) Κυριάκος Κορτέσης και ο πρόεδρος του Ταμείου (ΤΕΑΣ) της ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ Μιχάλης Βασιλάκης.   

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στόχος του βιβλίου είναι να καταγράψει, να αναλύσει σε βάθος και να εξηγήσει τις μεταβολές στα ΜΜΕ, τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους. Επικεντρώνει στην ελληνική μηντιακή βιομηχανία, η οποία ακολουθεί μεν κάποια διεθνή πρότυπα, αλλά διαθέτει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το παρόν βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία και αφορά τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων καθώς επίσης και την επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού στα ΜΜΕ. Επίσης, φιλοδοξεί ακόμη να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την κατανόηση της ιστορίας και της εξέλιξης της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Από τα πρώτα τους βήματα μέχρι και τη σημερινή εποχή των ραγδαίων αλλαγών και εξελίξεων. Από την εποχή των πρώτων μηνυμάτων επικοινωνίας και των χειρόγραφων εφημερίδων μέχρι σήμερα που τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης παρουσιάζουν ρομπότ.  

 

Το παρόν βιβλίο αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα, διδάσκεται για δεύτερη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού που εδρεύει στη Σπάρτη.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και Διευθυντής Επικοινωνίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ διδάσκει και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αθλητικής δημοσιογραφίας του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι και εκπαιδευτής ενηλίκων σε Δημόσια ΙΕΚ.   

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture