Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι γίνεται σε επίπεδο έρευνας και καινοτομίας με ευθύνη της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Τι γίνεται σε επίπεδο έρευνας και καινοτ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Βασικός πυλώνας το πανεπιστήμιο Πατρών

Την ανάγκη ενός απολογισμού έργου ένοιωσε και έκανε ο αντιπεριφερειάρχης έρευνας και καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας Φωκίωνας Ζαΐμης. Ο κ. Ζαΐμης και η ομάδα του συγκέντρωσαν δημοσιεύσεις στον τοπικό και όχι μόνο τύπο, που αφορούν στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η περιφέρεια από τις αρχές ανάληψης των καθηκόντων της, στην λογική των δημοσιεύσεων που κάνουν οι επιστήμονες όταν η έρευνά τους αποδίδει καρπούς. Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις που έχει εστιάσει η ΠΔΕ ώστε να έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τόσο σε έργα που έτρεχαν πριν αναλάβει, όσο και νέα.

Κάποιες πρωτοβουλίες απαίτησαν την παρέμβαση και σχετική πίεση σε επίπεδο κυβέρνησης ενώ άλλες ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας, φθάνοντας ακόμη και στις Βρυξέλλες, όταν για παράδειγμα έπρεπε να πεισθούν για την ανάγκη, χρησιμότητα και επενδυτική αξία της διασύνδεσης της Δυτικής Ελλάδας, με αγωγούς φυσικού αερίου.  

Ανοιχτή στήριξη στην έρευνα και καινοτομία

Μια σειρά από πρωτοβουλίες που αφορούν σε ερευνητικά project με τη στήριξη του ΙΝΑΔΕ έχουν φθάσει σε σημείο να δώσουν εργαλεία για προστασία της αγορτικής παραγωγής και ακόμη προϊόντα με ισχυρά οφέλη για την υγεία, βασισμένα στον πρωτογενή τομέα και την ελληνική γη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε εκτός των άλλων, στην περίοδο της πανδημίας και τα χρήματα που δόθηκαν από την περιφέρεια, ως ενίσχυση στην επιχειρηματικότητα που κλήθηκε να σταθεί όρθια και ακόμη "παλεύει" μέσα σε ένα ζοφερό περιβάλλον.

Τέλος τονίσθηκε με κάθε ευκαιρία η άριστη σχέση με το πανεπιστήμιο Πατρών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σε κάθε ανάγκη που προέκυπτε, είτε σε επίπεδο επιμόρφωσης, αλλα πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη εργαλείων και καινοτόμων μεθόδων που θα προστατέψουν και θα δώσουν ώθηση στο επιχειρείν από τον πρωτογενή τομέα εώς ακόμη νεοφυείς επιχειρηματικές δράσεις νέας τεχνολογίας. 

"Η επιχειρηματικότητα έπρεπε να στηριχθεί"

Το ερευνητικό κέντρο Δυτικής Ελλάδας

Η ίδρυση του νέου ερευνητικού κέντρου με έδρα στην Δυτική Ελλάδα και με τρία ερευνητικά ινστιτούτα (Αγροδιατροφής, Ιατρικής Τεχνολογίας, Πολιτικής της Τεχνολογίας) είναι ίσως η κορωνίδα των προσπαθειών για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάτι που με ικανοποίηση άκουστηκε να επιβεβαιώνεται πρόσφατα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην Πάτρα.

Ακολουθώντας πιστα το γράμμα του νόμου και σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας η ΠΔΕ, αφού μελέτησε σε βάθος το συστημα καινοτομίας και την επιχειρηματικότητα της περιοχής, πήρε την πρωτοβουλία και με την στήριξη του ΠΣΕΚ και ειδικά του προέδρου του καθηγητού Γιαννη Καλαβρουζιώτη χρηματοδότησε και επιμελήθηκε μελέτη που διεξήγαγε επιστημονική ομάδα διεθνούς κύρους σπό το Πάντειο Πανεπιστημιο Αθηνών για την αναγκαιότητα, βιωσιμότητα και τομείς εξειδίκευσης του ερευνητικού κέντρου.

Ο ρόλος του νέου ερευνητικού κέντρου θα είναι συμπληρωματικός των ήδη υπαρχόντων και πανελληνιας εμβέλειας και θα εστιάσει στην εφαρμοσμένη έρευνα και στην στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις