Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: «Όχι» για άρση απόρρητου και βίαιη προσαγωγή είπε η ΝΔ - Πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

«Όχι» είπε η πλειοψηφία στα δύο αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, περί βίαιης προσαγωγής των μαρτύρων και στη δυνατότητα η συνεδρίαση να είναι δημόσια.

«Όχι» είπε η πλειοψηφία στα δύο αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, περί βίαιης προσαγωγής των μαρτύρων και στη δυνατότητα η συνεδρίαση να είναι δημόσια..Έτσι, η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την κατάθεση του Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος δίνει κανονικά το παρών.

Σημειώνεται πως ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, βρίσκεται κανονικά στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όχι όμως οι υπόλοιποι μάρτυρες. Όπως έγραφε το ethnos.gr, ο Γιάννης Λαβράνος απάντησε στις 25/11 ότι δεν έρχεται λόγω προσωρινής διαμονής στο Λονδίνο και ζήτησε να απαντήσει μέσω του Προξενείου μας, ενώ και ο Φέλιξ Μπίτζιος απάντησε στις 23/11 πρόθυμος να απαντήσει γραπτώς, μέσω του προξενείου.

Τέλος, ο Ταλ Ντίλιαν δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί, όπως βεβαιώθηκε από τις ισραηλινές Αρχές.

«Συγκλονιστική δήλωση» απάντησε ο Καστανίδης στον Μπούρα
 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε ότι η στάση αυτή δεν είναι ανεκτή, είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον κανονισμό η προσωπική παρουσία και θα πρέπει να ξανακληθούν.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Μπούρας, εξέφρασε την άποψη ότι η διαδικασία θα πρέπει να είναι μυστική γιατί αφορά την ΕΥΠ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος παρατήρησε ότι αυτό συνιστά ομολογία της κυβερνητικής πλευράς ότι Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν έχουν σχέση με την ΕΥΠ, αντιθέτως με όσα μέχρι σήμερα υποστήριζε, εφόσον αυτοί έχουν κληθεί για το θέμα των υποκλοπών του Predator.

 

«Συγκλονιστική δήλωση», φέρεται -κατά τις ίδιες πηγές- να την χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις