Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης: Συνάντηση σήμερα με τον Βασιλιά Κάρολο στο Γουίνσδορ

Μητσοτάκης: Συνάντηση σήμερα με τον Βασι...

Στην ατζέντα το Τατόι και Γλυπτά του Παρθενώνα

Η προβολή της Ελλάδος ως ενός εκ των ελκυστικότερων επενδυτικών προορισμών παγκοσμίως και ειδικότερα οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, που διανοίγονται στην χώρα μας αποτελούν το κυρίως «μενού» της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο, που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, το πρώτο, που πραγματοποιείται διά ζώσης από την εποχή της πανδημίας. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως ενδεικτικό του ενδιαφέροντος, αλλά και του θετικού momentum, που καταγράφει η ελληνική οικονομία είναι το γεγονός πως στο συνέδριο θα μετάσχουν πάνω από 240 επενδυτές, ενώ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν περισσότερες από 300 συναντήσεις σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ελλάδα και τις επενδυτικές ευκαιρίες, που αυτή παρουσιάζει.

Συνάντηση με Κάρολο για Τατόι και γλυπτά Παρθενώνα

Συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που θα έχουν μέσα σε έναν χρόνο, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο Κυριάκος Μητσοτάκης και Κάρολος είχαν συναντηθεί στην έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία έπειτα από πρόσκληση που είχε κάνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ο τότε διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Η συνάντησή τους είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Κτήματος Τατοΐου, για την οποία ο Κάρολος έχει εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον. Όμως, τώρα ένα βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι και τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Κι αυτό γιατί ο βασιλιάς Κάρολος εκδηλώνει πάντα ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με την οποία διατηρεί ιδιαίτερη σχέση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις