Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βουλευτής κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση Ερντογάν ότι η έκρηξη στην Ταξίμ ήταν προβοκάτσια

Βουλευτής κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση...

Τι αναφέρει

Όλο και εντονότερα ακούγεται ακόμα και στο εσωτερικό της Τουρκίας το ενδεχόμενο η φονική επίθεση που έλαβε χώρα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης πριν από λίγες εβδομάδες να μην ήταν χτύπημα το PKK, όπως ισχυρίστηκαν ο πρόεδρος Ερντογάν και οι υπόλοιποι ανώτατοι αξιωματούχοι, αλλά προβοκάτσια της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία λίγες ημέρες αργότερα ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

 Ορισμένες φωνές εξάλλου παρομοιάζουν το χτύπημα από το οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, με το πραξικόπημα του 2016, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση επικαλείται ακόμα και σήμερα για να επιτεθεί στους «γκιουλενιστές». Αυτή τη φορά η κατηγορία είναι ευθεία και έρχεται από τον αρμενικής καταγωγής Τούρκο βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP), Γκάρο Παϊλάν, ο οποίος συχνά στρέφεται κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης Ερντογάν και έχει πολλάκις στοχοποιηθεί για αυτό ως «προδότης». 

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο βουλευτής δήλωσε ότι με βάση όσα καταθέτει η γυναίκα που συνελήφθη και κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, όχι μόνο δεν έχει σχέση με το ΡΚΚ, αλλά μάλλον έχει σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση.

 Μεταφέροντας όσα κατέθεσε η δράστις στην αστυνομία, είπε: «τα τρία αδέλφια μου πέθαναν πολεμώντας για λογαριασμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA)», ο οποίος αποτελείται από Σύρους αντικυβερνητικούς, τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, Ουιγούρους και λοιπούς τζιχαντιστές και άλλους μισθοφόρους που εκπαιδεύτηκαν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

 Ο Παϊλάν κατηγόρησε επίσης τον Ακάρ ότι όπως  δεν είδε τους γκιουλενιστέςπου πραγματοιποίησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, έτσι και τώρα δεν βλέπει και τις κουρδικές δυνάμεις που κατά τον Τούρκο πρόεδρο ετοιμάζουν νέες κινήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

 «Το τρομοκρατικό επεισόδιο στην Ταξίμ μπορεί να είναι μέρος μιας νέας δυναμικής πραξικοπήματος» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και υπονόησε ξεκάθαρα ότι από την στιγμή που η δράστις μπήκε στην Τουρκία από το Ιντλίμπ, το οποίο ελέγχεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, κάποιος που προέρχεται από το εσωτερικό της Τουρκίας την προστάτευσε.

 «Είμαστε κατά του πολέμου. Υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων. Υπάρχει ένα κουρδικό πρόβλημα στη χώρα, υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας. Αλλά εξακολουθείτε να συμπεριφέρεστε σαν στρατιώτης και όχι σαν πολιτικός», είπε χαρακτηριστικά στον Τούρκο υπουργό Άμυνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις