Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τίτλοι τέλους για την πιο επικίνδυνη γέφυρα της Ελλάδας

Τίτλοι τέλους για την πιο επικίνδυνη γέφ...

Η μεταλλική γέφυρα μπορεί να έχει ηλικία άνω των 125 ετών, όμως κρίνεται αρκετά επικίνδυνη για τη διέλευση οχημάτων

Παρελθόν θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα η πιο επικίνδυνη γέφυρα της χώρας, η οποία μετρά 126 χρόνια ζωής και η οποία έχει κριθεί ακατάλληλη εδώ και δύο δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, η μεταλλική γέφυρα που βρίσκεται στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας και εξυπηρετεί το πέρασμα του Ευρώτα, θα αντικατασταθεί από μια νέα σύγχρονη γέφυρα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δώσει το πράσινο φως από τον Φεβρουάριο, προχωρώντας στη σχετική έγκριση πίστωσης, ενώ στις αρχές του μήνα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε το πρώτο πρακτικό της δημοπρασίας ύψους 4.465.000 ευρώ.

Το ποσό καλύπτει το κόστος κατασκευής της νέας γέφυρας, που θα κατασκευαστεί δίπλα ακριβώς από την υπάρχουσα, με την παλιά μεταλλική κατασκευή να χρησιμοποιείται ως πεζογέφυρα στη συνέχεια.

H ιστορία της παλαιάς γέφυρας
Η πρώτη γέφυρα ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1896, από Γερμανούς σχεδιαστές, ενώ στην κατασκευή της προχώρησαν ιταλικά συνεργεία.

Η δημιουργία της βασίστηκε στην τεχνική του σωλήνα, αλλά λόγω μήκους (περίπου 100 μέτρα) ακολουθήθηκε και η τεχνική στήριξης στο κέντρο με βάση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις