Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσαν ήδη δυο για κακοποίηση - Έλεγχος σε βάθος για τα οικονομικά

Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσαν ήδη δυο γι...

Αγώνας δρόμου από τους Εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση

Μαρτυρικές καταθέσεις που «δένουν», σύμφωνα με πληροφορίες, τις καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου», συνεχίζουν να λαμβάνουν σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες διεξάγουν την σχετική έρευνα, κάτω από συνθήκες μυστικότητας και με γνώμονα την προστασία των παιδιών.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το εισαγγελικό γραφείο προκειμένου να καταθέσουν έχουν περάσει τουλάχιστον δυο μάρτυρες, ενώ δίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να κληθούν και άλλα πρόσωπα, τα οποία εκτιμάται ότι γνωρίζουν πολλά για τα τεκταινόμενα σε δομές της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ο,τι αφορά τώρα στους δυο μάρτυρες που μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει αυτοί είναι σύμφωνα με πληροφορίες πρώην εργαζόμενοι στην Κιβωτό και συγκεκριμένα παιδαγωγοί. Με τις καταθέσεις τους φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές, όπως ξυλοδαρμοί, ψυχολογική βία και άλλες σκληρές τιμωρίες. 

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος της Αρχής για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδρυτή της Κιβωτού, συγγενών του και άλλων προσώπων που φέρονται να είχαν ρόλο στη διαχείριση των οικονομικών της δομής. Την εντολή για τη διενέργεια της συγκεκριμένης έρευνας έδωσε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης, υπό το βάρος των συνταρακτικών αποκαλύψεων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής διερευνάται εάν συγκεκριμένα πρόσωπα υπεξαίρεσαν χρήματα από τα ταμεία της δομής που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, θα ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας των προσώπων αυτών, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Πλέον, η προηγούμενη διοίκηση της Κιβωτού είναι αντιμέτωπη με μια διπλή έρευνα. Από τη μια είναι αυτή της Οικονομικής Αστυνομίας που ερευνά σε ποινικό επίπεδο την τέλεση ενδεχόμενων οικονομικών εγκλημάτων. Οι αστυνομικοί θα αποφανθούν το επόμενο διάστημα τι γινόταν με τις χορηγίες της Κιβωτού και αν πήγαιναν εκεί που κατά το νόμο έπρεπε και επίσης αν οι φορολογικές δηλώσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ακριβείς. Κατά πληροφορίες, πάντως, φορολογικός έλεγχος στην Κιβωτό δεν είχε γίνει.

Την ίδια ώρα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου πιάνει δουλειά. Χθες, η νέα πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου, για την επιστράτευση της οποίας πίεσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στα γραφεία της Κιβωτού και είχε τις πρώτες επαφές με το προσωπικό της δομής. Η κ. Μαρτίνου ήταν παρούσα την ώρα που οι αστυνομικοί του Οικονομικού Εγκλήματος έπαιρναν φακέλους από την Κιβωτό, αλλά δεν τους συνάντησε.

Η νέα πρόεδρος του Δ.Σ., πάντως, ζήτησε και έλαβε χθες φακέλους με τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού, ενώ είχε σύντομη επαφή και με ένα μέλος του απελθόντος Δ.Σ. που ήταν στον χώρο. Παράλληλα, η κ. Μαρτίνου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εργαζόμενους στην Κιβωτό, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι εκεί για αρκετά χρόνια, καταγράφοντας την αγωνία τους για τις εξελίξεις και διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν έχουν να φοβούνται κάτι.

Σήμερα το μεσημέρι στις 14:00, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. στα γραφεία της Κιβωτού, όπου θα γίνει και ένας πρώτος καταμερισμός αρμοδιοτήτων, καθώς υπάρχουν διοικητικές, οικονομικές, νομικές και κοινωνικές εκκρεμότητες. Τα μέλη του Δ.Σ. θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού και την Παρασκευή, ενώ στην πραγματικότητα από τη Δευτέρα ξεκινά η νέα εποχή της οργάνωσης. Παράλληλα, όπως έγραψε από χθες το protothema.gr, η νέα διοίκηση είναι ήδη σε επαφή με μεγάλη, πολυεθνική εταιρία ορκωτών ελεγκτών και με μεγάλη δικηγορική εταιρία της Αθήνας, προκειμένου να τρέξουν το επόμενο διάστημα τον διαχειριστικό έλεγχο, παράλληλα με την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις