Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Πού θα έχουμε καταιγίδες την Πέμπτη - Νέες βροχές μέσα στο Σαββατοκύριακο

Καιρός: Πού θα έχουμε καταιγίδες την Πέμ...

Βροχερές οι τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου - Δείτε χάρτη με την πορεία της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που προκάλεσε το χαμηλό βαρομετρικό Denise «σφυροκοπά» περιοχές της χώρας και αναμένεται να συνεχίσει την πορεία της και τις επόμενες ώρες, συνοδευόμενη από έντονα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Έπειτα από μια πρόσκαιρη βελτίωση την Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, νέο σύστημα κακοκαιρίας θα προκαλέσει καταιγίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο καιρός αύριο


Στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη θα συνεχιστούν τα φαινόμενα και την Πέμπτη, καθώς αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους. Βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και των ανατολικών τμημάτων του Αιγαίου, στην Ήπειρο, στη Θράκη και στην Κρήτη.

Καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη έως το πρωί. Τα φαινόμενα από το πρωί θα περιοριστούν στα Ανατολικά τμήματα της Θράκης και του Αιγαίου, καθώς και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 3 έως 16, στην Ανατολική Στερεά από 5 έως 19, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίο και στις Σποράδες από 8 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 17 και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και από το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί έως 3 και τοπικά έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νέα κακοκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο - Δείτε χάρτη

Ο καιρός την Παρασκευή

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Νέα κακοκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Βροχές την Κυριακή - Επηρεάζεται σχεδόν όλη η χώρα

Στο Ιόνιο αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια. Λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις