Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Στερεοτυπάκια Κορωνοϊός Εύα Καϊλή Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ακάρ: Απειλεί με ρωσικούς πυραύλους S-400, «ονειρεύεται» F-16

Ακάρ: Απειλεί με ρωσικούς πυραύλους S-40...

Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα χρησιμοποιηθεί εάν «υπάρξει απειλή» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Εχθρούς παντού «βλέπει» ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και εκτοξεύει προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 εάν «υπάρξει απειλή».

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε σχεδόν ως τελειωμένη υπόθεση την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ, παραβλέποντας το ισχυρό μπλόκο στη διαδικασία που έχουν βάλει ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μπομπ Μενέντεζ και Ελληνοαμερικανοί βουλευτές.

Ο Χουλουσί Ακάρ, «παραλείποντας» να αναφερθεί στην κατηγορηματική δήλωση προ ημερών του Μενέντεζ δεν θα επιτρέψει την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία, ανέφερε ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την υπόθεση των F-16 βρίσκονται σε καλό δρόμο.

 «Είμαστε σε συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και των στρατιωτικών αντιπροσωπειών. Έχουν έρθει καλά αποτελέσματα. Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, τρεις στην Τουρκία και μία στις ΗΠΑ , για τα F-16», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προσθέτοντας για το S-400: «Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 είναι έτοιμο για χρήση. Εάν υπάρξει απειλή, θα το χρησιμοποιήσουμε».

 Παράλληλα αναφερόμενος στην επιχείρηση αεροπορικών επιδρομών εναντίον βάσεων Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία «Γαμψό Ξίφος», σημείωσε ότι «ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Η Ελλάδα προκαλεί γενοκτονίες και παρουσιάζεται ως θύμα
 
 Νωρίτερα ο ο Χουλουσί Ακάρ εκτόξευσε αδιανόητες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας, δίνοντας συνέχεια στην επιχείρηση συκοφάντησης της χώρας μας με την αναστροφή και διαστρεύλωση των ιστορικών γεγονότων.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το 2023 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σχεδιασμού και Εκτέλεσης Προϋπολογισμού, κατηγόρησε την Ελλάδα για «πραγματικές θηριωδίες και γενοκτονία», που διαπράχθηκαν όπως είπε «στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της εξέγερσής της κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην οποία ανήκε».

 «Η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία πριν από 100 χρόνια σαν πιόνι άλλων, επιδίωξε ξεδιάντροπα να εμφανιστεί ως θύμα, παρά την ήττα που υπέστη από τον τουρκικό στρατό, και έχει μπερδευτεί σχετικά με το τι να κάνει για να εμφανίσει την ήττα εκείνη ως γενοκτονία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα διεμήνυσε πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα όπως είπε παραμένει ανοιχτή σε διάλογο.

 
Αναλυτικά οι δηλώσεις Ακάρ:

«Ως Τουρκία, εκφράζουμε πάντα ότι σεβόμαστε τα σύνορα, τα δικαιώματα όλων των γειτόνων μας και ότι αναμένουμε ειρήνη, φιλία, διάλογο, καλή γειτονία και συνεργασία σε όλες τις σχέσεις μας. Η Ελλάδα, από την άλλη, κάνει κάθε προσπάθεια να αυξήσει την ένταση με προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική, με παράλογες, και παράνομες απαιτήσεις και διεκδικήσεις, που δεν έχουν προηγούμενο στον κόσμο.

H Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία για επεκτατισμό εφευρίσκοντας μια έννοια που ονομάζεται «Νεο-Οθωμανική», παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα επεκτάθηκε 3 φορές σε 7 στάδια επιδιώκοντας τη «Μεγάλη Ιδέα» από την ημέρα που ιδρύθηκε και ήρθε ακριβώς κάτω από τη μύτη της Τουρκίας.

Αγνοώντας την τουρκική ύπαρξη, προσπαθεί να εκφοβίσει τους Τούρκους με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις, να διαπράξει σχεδόν συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας, συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις και βοηθάει και υποστηρίζει ει τρομοκράτες, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου, αλλά αρνείται ξεδιάντροπα αυτά τα γεγονότα που όλος ο κόσμος γνωρίζει και είναι εξαιρετικά εχθρική απέναντι στους μετανάστες. Τους ωθεί προς τα σύνορα της Τουρκίας με σκληρές, απάνθρωπες πρακτικές. Ακόμη και η Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , που έχει δείξει κάθε είδους ανοχή απέναντι σε αυτή τη σκληρότητα της Ελλάδας, έχει γίνει ανίκανη να αντέξει άλλο τη βαρβαρότητα και τελικά βρήκε την Ελλάδα ένοχη».

Προσπαθώντας να εισβάλει στην Ανατολία ως πιόνι κάποιου πριν από 100 χρόνια, η Ελλάδα επιδίωξε τη θυματοποίηση χωρίς καν να ντρέπεται για την ήττα που υπέστη μπροστά στον τουρκικό στρατό.

Επιχείρησε να παρουσιάσει ως γενοκτονία την καταστροφή που προκάλεσε η ίδια. Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα γυρίζοντας ταινίες και στήνοντας τα λεγόμενα μνημεία της γενοκτονίας.

Ωστόσο, οι πραγματικές θηριωδίες και η γενοκτονία διαπράχθηκαν από την Ελλάδα στη διαδικασία της εξέγερσης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, , στην Τρίπολη, και στην προσπάθειά της να εισβάλει στην Ανατολία μεταξύ 1919-1922. Από αυτή την άποψη, αν η Ελλάδα αναζητά γενοκτονία, θα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη.
Οι πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας απαντώνται διπλωματικά και επιτόπου, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας. Η προσδοκία μας είναι ότι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ειδικότερα, που αυξάνουν τα ήδη υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα του λαού τους, βλάπτουν την ευημερία και την ασφάλειά τους, να εγκαταλείψουν τις αδιάλλακτες προκλητικές συμπεριφορές τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπιμότητες και επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικά μέσα και μεθόδους , μέσω του διαλόγου.

Ως αποτέλεσμα, αν και είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας και των Κυπρίων αδελφών μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις