Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έδιωξαν πρώην φιλοξενούμενη επειδή έκανε άμβλωση – «Χρόνια πολλά, μπορείς να φύγεις»

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έδιωξαν πρώην φιλο...

Στη δομή από τα 9 της μαζί με τα τρία αδέλφια της

Στην οδυνηρή εμπειρία της, όταν έμεινε έγκυος ενώ φιλοξενείτο σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», αναφέρθηκε η 20χρονη Ευγενία, η οποία μίλησε δημόσια με φόντο τις καταγγελίες που έχουν γίνει για ασέλγεια και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων.

Η 20χρονη κοπέλα περιέγραψε τον σκληρό τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρθηκαν όταν έμεινε έγκυος στην ηλικία των 17 ετών και αποφάσισε να κάνει άμβλωση. «Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν… το πάλεψα μόνη μου» αναφέρει η πρώην τρόφιμος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, της είπαν ότι άμβλωση είναι μία «κακιά πράξη» και δεν το δέχονταν. « Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί, θα στο πάρουμε όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη θα μπορείς να το πάρεις πίσω”, εγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα» αναφέρει η Ευγενία.Όταν το κορίτσι έγινε 18 ετών, όπως λέει, δεν έλαβε κανένα χρηματικό ποσό όπως συνήθιζαν να δίνουν σε όσους έφευγαν και την άφησαν στον δρόμο αβοήθητη.

Στη δομή από τα 9 της μαζί με τα τρία αδέλφια της
Η Ευγενία βρέθηκε στην «Κιβωτό» από την ηλικία των 9 ετών, μαζί με τα τρία αδέλφια της. Μίλησε στην εκπομπή Live News του mega και περιέγραψε την εμπειρία της.

«Ήμουν από τα πρώτα παιδιά που βίωσε την συνέπεια – τιμωρία της απομόνωσης. Είναι ό,τι χειρότερο για ένα παιδί» δήλωσε, ενώ θέλησε να ευχαριστήσει τον πατέρα Αντώνιο γιατί, όπως είπε, της φέρθηκε πολύ όμορφα. «Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, εγώ τον στηρίζω αυτόν τον άνθρωπο, μπορεί να μην γνώριζε πολλά απ’ όσα συνέβαιναν στην “Κιβωτό”, αλλά σίγουρα η αλήθεια θα φανερωθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, περιέγραψε ένα περιστατικό που συνέβη όταν βρισκόταν στην δομή της Πωγωνιανής στα Ιωάννινα. «Θυμάμαι πως είχα τσακωθεί με μία κοπέλα, είχαμε πιαστεί στα χέρια και ένας παιδαγωγός με είχε αρπάξει από τα μαλλιά και με είχε βάλει στην τουαλέτα και με κοπανούσε στο καπάκι της τουαλέτας  κι εγώ επειδή ήμουν νευρική τον χτύπαγα, τσίριζα, φώναζα “βοήθεια”… Μία άλλη παιδαγωγός ύστερα με πήρε με το αμάξι της μία βόλτα να με ηρεμήσει και όταν γυρίσαμε η υπεύθυνη της δομής της είπε πως αυτό που έκανε ήταν απαράδεκτο και την απέλυσε. Έπειτα από κάποιον καιρό την πήραν πίσω», περιέγραψε.

Όπως λέει, ένα βράδυ η Ευγενία μεταφέρθηκε στην δομή της Χίου με αποτέλεσμα να χωριστεί από τα αδέλφια της και να μην τα ξαναδεί. «Εκεί με κρατούσαν για μήνες κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, γιατί με θεωρούσαν κακιά επιρροή για τα υπόλοιπα παιδιά» ανέφερε.

Η εγκυμοσύνη και η άμβλωση
Αναφερόμενη στην περίοδο που έμεινε έγκυος, είπε πως ουσιαστικά από την «Κιβωτό» της ξεκαθάρισαν ότι εάν αποφασίσει να κάνει την άμβλωση αυτό είναι αντιχριστιανικό και επιλέγει αυτόματα να προχωρήσει σε έναν δρόμο μόνη της. Ωστόσο εκείνη επέμεινε στην απόφασή της και προκειμένου να προχωρήσει στην άμβλωση παρενέβη η Εισαγγελία καθώς δεν είχε ενηλικιωθεί ακόμη.

«Την ημέρα της ενηλικίωσής μου, όταν γύρισα στην δομή, έβγαλαν έξω τις βαλίτσες και μου είπαν “χρόνια πολλά, μπορείς να φύγεις”. “Είναι επιλογή σου, την επιλογή σου την έκανες, δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε κάτι”. Μάζεψα τα πράγματά μου και σηκώθηκα και έφυγα. Κοιμόμουν από εδώ και από εκεί, έξω» είπε η 20χρονη.

«Δεν θα πω ” να τους τιμωρήσει ο Θεός” ή “από τον Θεό θα το βρουν”, θα πω ότι ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει και ό,τι είναι να κάνει, θα το κάνει» τόνισε στη συνέχεια.

Καμία επικοινωνία με τον αδελφό της
Κατήγγειλε, επίσης, ότι δεν της επιτρέπουν να έχει επικοινωνία με έναν αδελφό της και δεν γνωρίζει καν σε ποια δομή βρίσκεται. «Δεν με αφήνουν να έχω καμία επικοινωνία με τον αδελφό νου, σίγουρα τον έχουν σε απομόνωση γιατί έχω μάθει πως έχει κάνει συγκεκριμένα πράγματα» είπε η Ευγενία.

Σε ερώτηση για τους γονείς της, αποκάλυψε πως από την ημέρα που μπήκε στην «Κιβωτό» μέχρι και τώρα έχει χάσει κάθε επαφή μαζί τους. «Είναι καλύτερα έτσι», σχολίασε το 20χρονο κορίτσι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις