Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Σαρλίζ Θερόν μίλησε για τη γλώσσα αφρικάανς ότι οδεύει προς τη λήθη και προκάλεσε αντιδράσεις

Η Σαρλίζ Θερόν μίλησε για τη γλώσσα αφρι...

Πολλοί Νοτιοαφρικανοί με αναρτήσεις τους στο Twitter εξέφρασαν οργή & υποστήριξαν ότι η γλώσσα, μία από τις 11 επίσημες στη Νότια Αφρική, ομιλείται από τουλάχιστον το 12% του πληθυσμού

Η βραβευμένη με Όσκαρ για το φιλμ «Monster», ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στη γενέτειρά της, τη Νότια Αφρική, επειδή υποστήριξε ότι τα αφρικάανς, γλώσσα που προέρχεται από Ολλανδούς αποίκους, οδεύει προς τη λήθη.

«Υπάρχουν περίπου 44 άτομα που μιλούν ακόμα τη γλώσσα - είναι σίγουρα μια γλώσσα που πεθαίνει, δεν είναι πολύ χρήσιμη» είπε η 47χρονη ηθοποιός την περασμένη εβδομάδα στο αμερικανικό podcast Smartless.

Πολλοί Νοτιοαφρικανοί με αναρτήσεις τους στο Twitter εξέφρασαν οργή και υποστήριξαν ότι η γλώσσα, μία από τις 11 επίσημες στη Νότια Αφρική, ομιλείται από τουλάχιστον το 12% του πληθυσμού.

«Τι ασεβές σχόλιο για τα εκατομμύρια των Νοτιοαφρικανών όλων των ηλικιών, όλων των φυλών... που μιλούν τα αφρικάανς ως πρώτη τους γλώσσα!» σχολίασε ένας χρήστης του Twitter.

Η Σαρλίζ Θερόν να θυμίσουμε πως ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο για να περάσει στη συνέχεια με επιτυχία στον κινηματογράφο.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight