Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Ντέμι Μουρ πριν λίγες μέρες έγινε 60 ετών και παραμένει σε υπέροχη φόρμα

Η Ντέμι Μουρ πριν λίγες μέρες έγινε 60 ε...

Στην ακμή της στα μέσα του '90 είχε καταφέρει να γίνει η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα ηθοποιός στο Χόλιγουντ παίρνοντας αμοιβή 12 εκατ. δολάρια

Η Ντέμι Μουρ – Demi Moore έγινε πριν λίγες μέρες, στις 11 Νοεμβρίου 2022 αισίως 60 ετών. Είναι γεννημένη το 1962 στο Νέο Μεξικό και κατάφερε στην μεγάλη ακμή της τη δεκαετία του ’90 να γίνει η πλέον ακριβοπληρωμένη γυναίκα ηθοποιός του Χόλιγουντ. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ταλαντούχα αλλά συνάμα ασταθής ως χαρακτήρας, η Demi Moore χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως επιδειξιομανής και γι’ αυτό ίσως έφταιγε και εκείνη η περίφημη φωτογράφηση της ενώ ήταν έγκυος στη δεύτερη κορούλα της, την Scout, από την Άννι Λίμποβιτς για το εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair το 1991.

Το σίγουρο είναι πως η Ντέμι Μουρ με την χαρακτηριστική βραχνάδα στη φωνή, τα ωραία μάτια και πρόσωπο, είναι μία ταλαντούχα ηθοποιός και μία αγωνίστρια της ζωής που μπορεί να έφτασε στο απόγειο της καριέρας της και στην υπέρτατη δόξα ωστόσο είδε και βίωσε και σκοτεινές στιγμές, όπως οι εξαρτήσεις και καταχρήσεις. Ήταν όπως η ίδια έγραψε στο συγκλονιστικό memoir της “Inside out” που κυκλοφόρησε πρόπερσι και έκανε αίσθηση, ο αξέχαστος σκηνοθέτης Τζόελ Σουμάχερ που της έδωσε χείρα βοηθείας και την έστειλε σε κέντρο αποτοξίνωσης λίγο πριν συνεργαστούν το 1985 στην επιτυχημένη, νεανική ταινία «St. Elmo's Fire - Το Μπαράκι του Σαν Έλμο», ταινία που είχε προβληθεί με επιτυχία και στην Ελλάδα το 1986.

Η Ντέμι Μουρ που αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα (ήταν εδώ για διακοπές & το περασμένο καλοκαίρι) στα 60 της πλέον δείχνει πιο υπέροχη, όμορφη και ισορροπημένη από ποτέ.

Μητέρα τριών κοριτσιών, της Rumer, της Scout & της Tallulah από το γάμο της με τον σούπερ σταρ Μπρους Γουίλις, προσπάθησε σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία να κάνει φυσιολογικά παιδί και με το νεότερο της, σύζυγο, τον ηθοποιό Άστον Κούτσερ, με τον οποίο όπως η ίδια έγραψε στο memoir της χώρισαν μετά από έξι χρόνια γάμου την ημέρα των γενεθλίων της στις 11 Νοεμβρίου 2011. Είχε καταφέρει να μείνει έγκυος ωστόσο μετά από λίγους μήνες κύησης έχασε το μωρό. Το απέδωσε η ίδια στο ότι δεν είχε σταματήσει να πίνει, γεγονός που μπορεί να επηρέασε την εύθραυστη κατάσταση της. Ωστόσο οι καλές, μαγικές στιγμές που έζησε πλάι στον Κούτσερ υπερτερούν των κακών, όπως είπε.

Η Μουρ στη μεγάλη ακμή της έφτασε και να κερδίσει διπλό Χρυσό Βατόμουρο - Golden Raspberry Award ως η χειρότερη ηθοποιός για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Η Ένορκος» του Brian Gibson και «Striptease» του Άντριου Μπέργκμαν.

Την ίδια περίοδο, το 1995-1996 πρωταγωνίστησε και στην «Επίλεκτη -G.I. Jane» σε σκηνοθεσία Ridley Scott που προβλήθηκε στις αίθουσες το 1997, στον πολύ απαιτητικό ρόλο της αξιωματικού O'Neil, την πρώτη γυναίκα που κατάφερε να γίνει δεκτή στην ελίτ στρατιωτική ομάδα των Navy SEALS.

Η Μουρ είχε καταφέρει λίγα χρόνια πιο πριν να κάνει όλο το Χόλιγουντ να μιλά γι’ αυτή χάρη σε απανωτές κινηματογραφικές επιτυχίες όπως ο «Αόρατος εραστής» με τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και την Γούπι Γκόλντμπεργκ, το «Ζήτημα Τιμής» του Ρομπ Ράινερ όπου η Μουρ συμπρωταγωνίστησε με τους Τζακ Νίκολσον και Τομ Κρουζ, την «Ανήθικη Πρόταση» το 1993 σε σκηνοθεσία Άντριαν Λάιν με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Γούντι Χάρελσον που ξεπέρασε σε παγκόσμιες εισπράξεις τα 260 εκατ. δολάρια και το «Disclosure» του Μπάρι Λέβινσον το 1994 όπου υποδύθηκε το αφεντικό μίας εταιρείας που παρενοχλούσε σεξουαλικά τον υπάλληλο της – Μάικλ Ντάγκλας.

Το σάιτ της Βρετανικής εφημερίδας The Guardian με αφορμή τα 60α γενέθλια της σταρ Ντέμι Μουρ έκανε μία αξιολόγηση των 20 καλύτερων ταινιών της βάζοντας στην 5άδα, το εξαιρετικό, πράγματι χρηματιστηριακό θρίλερ «Margin Call» το 2011 του Τζέι Σι Τσάντορ στην 5η θέση, το «Disclosure» στη 2η ενώ στην 1η θέση τοποθέτησε μία ταινία, μία ανεξάρτητη κωμωδία τρόμου όπου έπαιξε η Μουρ το 2019, το «Corporate animals» σε σκηνοθεσία Patrick Brice που είχε κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα το 2019.

Το σίγουρο είναι πως για τη Ντέμι Μουρ θα έρθουν στο μέλλον ενδιαφέροντες ρόλοι και γιατί όχι και μία ερμηνεία που θα τη φέρει & έως τα Όσκαρ.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Margin Call".

"Margin Call".

"Ghost - Αόρατος Εραστής".

"Ghost - Αόρατος Εραστής".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight