Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στην Τουρκία ενοχλήθηκαν με την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Στην Τουρκία ενοχλήθηκαν με την ταινία «...

Βλέπουν «σχέδιο από τον Έλληνα εισβολέα»

Η προπαγάνδα στην Τουρκία έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο… Στο «στόχαστρο» αυτή τη φορά έχει βρεθεί η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», με τα ΜΜΕ να αναφέρουν ότι «Ο Έλληνας “εισβολέας” επιχειρεί να παρουσιάσει τα γεγονότα ως γενοκτονία». 

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Hurryiet λοιπόν αναφέρεται στην ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», σημειώνοντας ότι «δείχνει εντελώς διαφορετική ιστορική πραγματικότητα». «Η ταινία των Ελλήνων θα προβληθεί σε 700 κινηματογράφους των ΗΠΑ όπως και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» τονίζεται στο πλέον φιλοκυβερνητικό έντυπο της Τουρκίας. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί, ο οποίος φυσικά δεν «ξέφυγε» από το «στόχαστρο» της Hurryiet. H εφημερίδα τον κατηγορεί για την συμμετοχή του στην ελληνική παραγωγή, ενώ στο πρωτοσέλιδο παρουσιάζονται και άλλοι ηθοποιοί με ελληνικές σημαίες. 

Δείτε το πρωτοσέλιδο της Hurryiet:

Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», σε σενάριο Μιμής Ντενίση & Martin Sherman και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη, πρόκειται για μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ, η οποία κατάφερε να αποσπάσει πέντε βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Αγαπήθηκε από το κοινό για την αυθεντική της ατμόσφαιρα και τη σπαρακτική αναπαράσταση της πυρπόλησης αυτή της αξεπέραστης κοιτίδας του πολιτισμού της Ιωνίας.

Σχολιάζοντας τα όσα γράφονται στα τουρκικά ΜΜΕ, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης σημειώνει ότι «Τόσο καιρό δεν ενοχλούνταν για την προβολή του φιλμ στην Ελλάδα, τώρα όμως θα προβληθεί στις ΗΠΑ, και στις 11 Ιανουαρίου 2023 στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight