Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλη ΜΚΟ εγκατέλειψε 12 παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

Καταγγελία από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: Μ...

Απέσυρε το προσωπικό της, εφόσον σταμάτησε η χρηματοδότηση

Ο Μιχάλης Γιαννάκος με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει ότι μια μεγάλη ΜΚΟ έχει εγκαταλείψει 12 παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, με τις αρχές να ψάχνουν μέρος για να μείνουν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗ αναφέρει πως «το Αναρρωτήριο Πεντέλης είναι προνοιακή μονάδα, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας έως 5 ετών. Με δωρεά των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ανακαινίσθηκε κτίριο του Αναρρωτήριου Πεντέλης με 12 θέσεις φιλοξενίας παιδιών, που παραχωρήθηκε η λειτουργία του σε μεγάλη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που δραστηριοποιείται στην πρόνοια.

Παράλληλα, προσθέτει πως «πράγματι, η Μ.Κ.Ο. το 2017 λειτούργησε την εν λόγω δομή με 12 παιδάκια. Η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός, η τεχνική υποστήριξη των παιδιών παρέμεινε στο Αναρρωτήριο Πεντέλης. Εφέτος τον Ιανουάριο η ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ειδοποίησε, ότι σε ένα εξαμήνο θα αποχωρήσει από τη δομή λόγω λήξης της χρηματοδότησης!!! Στο τέλος Ιουλίου αποχώρησε αποσύροντας το προσωπικό της».

Επίσης, αναφέρει ότι «το Αναρρωτήριο Πεντέλης αναγκάσθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού να κλείσει τη δομή και τα παιδάκια μεταφέρθηκαν στα δύο τμήματα, που λειτουργούν στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, ως υπεράριθμα. Δεν θα έπρεπε να την εμποδίσουν να αποχωρήσει; Λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, κοινοτικά κονδύλια και άπειρες δωρεές. Ακόμη και εάν σταμάτησε μια πηγή χρηματοδότησης, υπάρχουν και άλλες πολλές. Ανεξέλεγκτες είναι οι Μ.Κ.Ο.;»

«Είναι κρίμα να εγκαταλείπουν 12 παιδάκια. Ποιες είναι οι κυρώσεις γι’ αυτό που έκαναν; Τώρα 12 προνοιακές κλίνες φιλοξενίας παιδιών υπεραπαραίτητες παραμένουν κλειστές. Τα κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή συνεχίζουν να παρκάρονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με δεκάδες θέσεις φιλοξενίας κλειστές στις προνοιακές μονάδες. Είναι αυτό λογικό;», σημειώνει στη συνέχεια της ανακοίνωσης, ο κ. Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις