Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Pirelli Calendar: Διάσημες γυναίκες σαν συμβολικές φαντασιώσεις υπέρ της ομορφιάς και της ενδυνάμωσης

Pirelli Calendar: Διάσημες γυναίκες σαν ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μπέλα Χαντίντ, Κάρα Ντελβίν, Εμιλι Ραταζκόβσκι, Ασλει Γκράχαμ επιλέχθηκαν ανάμεσα σε άλλες για το ημερολόγιο του 2023

Ένα θρυλικό έντυπο που έχει αφήσει πίσω του αξέχαστες εικόνες με τις πλέον διάσημες καλλονές του κόσμου, «ξαναχτυπά» εν όψει 2023. Το περίφημο ημερολόγιο της Pirelli με τίτλο «Letters to the Muse-Γράμματα στη μούσα» υποδέχεται τη νέα χρονιά  τιμώντας  μια ομάδα εξαιρετικών γυναικών (καλλιτέχνιδες, ακτιβίστριες, αθλήτριες, μοντέλα και άλλες πρωτοπόρες προσωπικότητες) όπως τις οραματίστηκε η Αυστραλή φωτογράφος Emma Summerton.

«Ήθελα να επιστρέψω στην ετυμολογική ρίζα της λέξης «μούσα» και να απεικονίσω γυναίκες που με εμπνέουν για τη συμβολή τους στη λογοτεχνία, την επιστήμη και τις τέχνες», δήλωσε στο CNN World από τα κεντρικά γραφεία της ιταλικής εταιρείας ελαστικών στο Μιλάνο.

Για παράδειγμα η Κάρα Ντελεβίν  φωτογραφήθηκε ως «The Performer», ντυμένη με μια στολή μακραμέ ανάμεσα σε γιγαντιαίες πικραλίδες. Ολες όμως πόζαραν σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε περίτεχνα σκηνικά μαγικού ρεαλισμού και σουρεαλισμού καθώς στήθηκαν σκοτεινά δάση,  κουκουβάγιες, οπτικοί καθρέφτες, χάρη στη σκηνογράφο Viki Rutsch ενώ χρησιμοποιήθηκαν τα φανταστικά κοστούμια της διευθύντριας μόδας Amanda Harlech.

Η Summerton είναι η πέμπτη γυναίκα που φωτογραφίζει το Pirelli Calendar από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε  το 1964 και θέλησε να απέχει από τη μονοδιάστατη παράδοση του sexy αισθησιασμού. Πριν από αυτήν, είχαν επιστρατευτεί η Sarah Moon το 1972, η Joyce Tenneson το 1989, η Inez Van Lamsweerde (το 2007 και η Leibovitz το 2000 και το 2016. Ευελπιστεί πως οι λήψεις της θα νοηθήσουν στη δημιουργία μιας βαθύτερης, ευρύτερης συζήτησης μεταξύ του θέματος και του θεατή γύρω από την ομορφιά, την ενδυνάμωση και την ευαλωτότητα. Μπροστά στο φακό ακόμα οι Μπέλα Χαντίντ, Ασλει Γκράχαμ, Εμιλι Ραταζκόβσκι, Λίλα Μος κ.α. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View