Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεκάδες μολότοφ στην πορεία- Έγιναν τέσσερις συλλήψεις- Διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο- ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Ο αριθμός των προσαγωγών αυξήθηκαν σε 8 άτομα, ωστόσο οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ανάμεσά τους, φέρεται να υπάρχει και μια γυναίκα που την βρήκαν με μολοτοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Ομάδα νεαρων βρίσκεται μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο και φωνάζει συνθήματα για τους συλληφθέντες και ζητούν να τους αφήσουν ελέυθερους.

Νεότερη ενημέρωση: Συνεχίζεται το κυνηγητό μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών στην οδό Κορίνθου. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε προσαγωγές υπόπτων.

Νεότερο: Πανικός στην «ουρά» της δεύτερης πορείας για το Πολυτεχνείο με άτομα του αναρχικού χώρου και αστυνομικούς, στην Κορίνθου στο ύψος της Ερμού και της Αγίου Νικολάου, να ανταλλάσσουν μολότοφ και δακρυγόνα.

Ομάδες αγνώστων έριξαν πρώτες βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και σε πολυκατοικία σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, από ρίψη μολότοφ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Εκτιμάται ότι πρόκειται για "απάντηση" αναχρικών ομάδων στην πρόσφατη επίσκεψη Θεοδωρικάκου στην Πάτρα και τις αναφορές του στο παράρτημα.

Σπασμένα γυαλιά, καμένοι κάδοι και μυρωδιά δακρυγόνου αυτή την ώρα στην οδό Κορίνθου με τα συνεργεία του Δήμου να απομακρύνουν τα απομεινάρια της καταστροφής.

Την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν σήμερα οι τοπικοί φορείς με κατάθεση στεφάνων το πρωί στην παλαιά Ασφάλεια και στο μνημείο της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα στην Πάτρα, πορείες από συλλόγους, φορείς, σωματεία και φοιτητές, για τον εορτασμό της 49ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα. Η συμμετοχή του κόσμου, παρά την κακοκαιρία, κρίνεται μαζική,.

Νωρίτερα έγιναν δύο προσυγκεντρώσεις, μία στις 5.30 έξω από το Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και μία στις 6 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

 
 Αυξημένα είναι τα μέτρα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της κορύφωσης των επετειακών εκδηλώσεων.

Επί ποδός βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και κλιμάκια με ένστολους σε κομβικά σημεία για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Εκτός από τις πορείες, η Αστυνομία θα περιφρουρεί δημόσια κτίρια – στόχους.

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις