Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χτύπημα στην Πολωνία: Το πρώτο σχόλιο του ΝΑΤΟ για τους πυραύλους

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Οι πύραυλοι που έπεσαν στο χωριό Przewodów έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία

Ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ έκανε το πρώτο σχόλιο, εκπροσωπώντας τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, μετά τους πυραύλους που έπεσαν στο χωριό και σκότωσαν δύο ανθρώπους Przewodów της Πολωνίας, πετυχαίνοντας εγκαταστάσεις σιτηρών και σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

«Παρακολουθούμε τις αναφορές, τα δημοσιεύματα και τις εκθέσεις των ερευνών και βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τον σύμμαχό μας, την Πολωνία», είναι το σχόλιο του αξιωματούχου του ΝΑΤΟ που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

 Οι πύραυλοι που έπεσαν στο χωριό Przewodów έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, με τον πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό ZET να αποδίδει νωρίτερα την έκρηξη σε «αδέσποτους» πυραύλους, στον απόηχο των σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε η Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Εκτιμάται ότι οι αρχικοί στόχοι των πυραύλων ήταν η ουκρανική πόλη Λβιβ, η οποία έχει ήδη γίνει στόχος απανωτών βομβαρδισμών σήμερα (15.11.2022) από τη Ρωσία. Παρ’ όλα αυτά, στην Πολωνία συγκλήθηκε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας από τον πρωθυπουργό, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Από τη μεριά της, η Ρωσία κάνει λόγο για «προβοκάτσια» που έχει στόχο την κλιμάκωση της κρίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το Interfax.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις