Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

«Το φως μέσα μας» - Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα

«Το φως μέσα μας» - Κυκλοφορεί το νέο βι...

Στην Ελλάδα από σήμερα και ταυτόχρονα σε 23 γλώσσες σε όλο τον κόσμο

Το νέο βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα ΤΟ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ κυκλοφορεί σήμερα παγκοσμίως σε 23 γλώσσες, και στοχεύει να εμπνεύσει και να ενώσει τους αναγνώστες που μαζί μπορούν να οικοδομήσουν μονοπάτια προς την πρόοδο ακόμη και σε δύσκολες στιγμές. Γι αυτό και η συγγραφέας υπόσχεται στο κοινό της "Υπερβάσεις σε Αβέβαιους Καιρούς", μια υπόσχεση που την τηρεί μέχρι τέλους, προσφέροντας στον αναγνώστη μια σειρά από καινούργιες προσεγγίσεις και οξυδερκείς στοχασμούς γύρω από το θέμα της αλλαγής, της αντιξοότητας, της δύναμης, προσφέροντας παράλληλα και την πεποίθησή της πως όταν αφήνουμε το φως μας να λάμψει για τους άλλους, μπορούμε να φωτίσουμε τον πλούτο και τις δυνατότητες του κόσμου που μας περιβάλλει, ανακαλύπτοντας βαθύτερες αλήθειες και νέα μονοπάτια προόδου.

Στο Becoming-Η Δική μου Ιστορία, τα απομνημονεύματά της που έγιναν δεκτά με εξαιρετικές κριτικές και είναι ένα βαθυστόχαστο και καθηλωτικό έργο, η Μισέλ Ομπάμα κατέγραψε το ταξίδι της ζωής της από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγου μέχρι την περίοδο που, ως υψηλόβαθμο στέλεχος, ισορροπούσε ανάμεσα στις απαιτήσεις της μητρότητας και της δουλειάς, και μέχρι τα χρόνια της ως πρώτης μαύρης γυναίκας που θήτευσε ως Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Γράφοντας με εύστοχη ειλικρίνεια και σπινθηροβόλο πνεύμα, προσκαλούσε τους αναγνώστες της στον κόσμο της, και μοιραζόταν μαζί τους τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις της, τόσο τις δημόσιες όσο και τις προσωπικές, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να στοχαστούν –και να αναγνωρίσουν– τη δύναμη των δικών τους ιστοριών και την αξία της δικής τους φωνής.

Στο νέο της βιβλίο, ΤΟ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ: Υπερβάσεις σε αβέβαιους καιρούς, η Μ. Ομπάμα προσφέρει στους αναγνώστες της νέες και συναρπαστικές ιστορίες από τη ζωή της, και καίριες σκέψεις για την αλλαγή, τις προκλήσεις και τη δύναμη, συμπεριλαμβανομένης της πεποίθησής της ότι όταν αφήνουμε το φως μας να λάμψει για τους άλλους, μπορούμε να φωτίσουμε τον πλούτο και τις δυνατότητες του κόσμου γύρω μας, ανακαλύπτοντας βαθύτερες αλήθειες και νέα μονοπάτια προόδου. Αντλώντας από τις εμπειρίες της ως μητέρας, κόρης, συζύγου, φίλης, Πρώτης Κυρίας, και υπερασπίστριας του δικαιώματος της ψήφου, της μόρφωσης των κοριτσιών και της παιδικής υγείας, μοιράζεται τις συνήθειες και τις πρακτικές που έχει αναπτύξει στη διάρκεια της επαγγελματικής και προσωπικής της ζωής για να υπερπηδά τα εμπόδια, να διατηρεί την ισορροπία και την αυτοπεποίθησή της, και να προσαρμόζεται στις αλλαγές – την κερδισμένη σοφία που της δίνει δύναμη να συνεχίζει να εξελίσσεται. Με ευθύτητα και συμπόνοια, εξερευνά επίσης θέματα που συνδέονται με τη φυλή, το φύλο, την ορατότητα, και ενθαρρύνει τους αναγνώστες να ασχοληθούν με τους φόβους τους, να βρίσκουν δύναμη μέσα τους και στην κοινότητά τους, και να ζουν με τόλμη.

Παγκόσμιο εκδοτικό γεγονός, ΤΟ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ κυκλοφορεί σήμερα 15.11.2022 στις ΗΠΑ και τον Καναδά από την Crown, εταιρία του Penguin Random House και ταυτόχρονα στην Ελλάδα από την AΘens Bookstore Publications σε σκληρόδετη πολυτελή έκδοση (μετάφραση Μάνου Τζιρίτα και Χρύσας Φραγκιαδάκη και επιμέλεια Όλιας Αποστολοπούλου). Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει μεταφρασμένο σε άλλες 21 γλώσσες, σε περισσότερες από 36 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.


Μιλώντας για την εκτεταμένη περίοδο οδύνης, απώλειας και αβεβαιότητας που άγγιξε κάθε γωνιά του κόσμου καθώς εξαπλωνόταν μια παγκόσμια επιδημία, ογκωνόταν μια πλημμυρίδα μισαλλοδοξίας και φανατισμού, και διψασμένοι για εξουσία αυταρχικοί ηγέτες έσφιγγαν στη μέγγενή τους έθνη σε όλο τον κόσμο, η Μ. Ομπάμα αναγνωρίζει ότι υπήρξαν στιγμές στη πρόσφατο παρελθόν που αισθάνθηκε αποκαρδιωμένη, θυμωμένη και συγκλονισμένη, και ότι εκείνη η περίοδος άφησε πολλούς από εμάς αβέβαιους και ταραγμένους.

«Όταν, ωστόσο, η ισορροπία δεν είναι δυνατή» γράφει στην Εισαγωγή του βιβλίου της, «καλούμαστε να εξελιχθούμε … Καθώς συνεχίζουμε να πορευόμαστε μαζί με τις προκλήσεις της πανδημίας, να αντιμετωπίζουμε θέματα αδικίας και αστάθειας, και να αγωνιούμε για το αβέβαιο μέλλον, αναρωτιέμαι αν είναι ώρα να πάψουμε να ρωτάμε “Πότε θα τελειώσει αυτό;” και, αντίθετα, να αρχίσουμε να θέτουμε ένα διαφορετικό, πιο πρακτικό σύνολο ερωτήσεων σχετικά με το πώς να μείνουμε όρθιοι μέσα στην πρόκληση και την αλλαγή: Πώς προσαρμοζόμαστε; Πώς χαλαρώνουμε, πώς παραλύουμε λιγότερο από την αβεβαιότητα; Με ποια εργαλεία πρέπει να στηρίξουμε τον εαυτό μας; Πού βρίσκουμε ακόμη περισσότερους και σταθερότητα για τους άλλους; Και, αν δουλέψουμε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά, τι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε για να αντεπεξέλθουμε μαζί;».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture