Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: O Παναγιώτης Μελάς στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Πάτρα: O  Παναγιώτης Μελάς στη σύσκεψη τ...

Χθες βράδυ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Παναγιώτης Μελάς, εκπροσώπησε χθες το βράδυ την Δημοτική Αρχή και τον Δήμο Πατρέων στη σύσκεψη φορέων που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, για την οργάνωση του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, "ο κ. Μελάς, στην σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην πρόσφατη μεγάλη πανεργατική απεργία και πορεία και την τεράστια συμμετοχή του λαού, που συνεχίζει να διεκδικεί τα δικαιώματά του, τονίζοντας ότι «η Δημοτική Αρχή συνεχίζει στον ίδιο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, αλλά και της τιμής στους αγώνες που δεν πρέπει να ξεχαστούν όπως αυτός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Συνεχίζουμε –τόνισε- και συμμετέχουμε το απόγευμα της Πέμπτης 17 Νοέμβρη στην συγκέντρωση που προγραμματίστηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Σε μια περίοδο που οι δυσκολίες για τον λαό αυξάνονται με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια, οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις με την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και τις απειλές ΗΠΑ και Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων, αλλά και την απαράδεκτη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, με αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ο αγώνας όλων μας, ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές, είναι η μόνη διέξοδος. Η Πάτρα, στον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, πρέπει για μια ακόμα φορά να στείλει το μήνυμα, ότι οι κυβερνήσεις δεν θα τα βγάλουν πέρα εύκολα με τους λαούς».

Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας.

 

Θυμίζουμε, ότι την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, ανήμερα του εορτασμού, στις 10 το πρωί, η Δημοτική Αρχή, μαζί με τους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων και των συνδικάτων, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Παραρτήματος και στο κτίριο που στεγαζόταν τότε η Ασφάλεια, στην οποία κρατήθηκαν και βασανίστηκαν πολλοί αγωνιστές.

Στις 5.30 το απόγευμα της ίδια μέρας η Δημοτική Αρχή θα δώσει, όπως πάντα, αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία που θα ακολουθήσει".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις