Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 40% πάνω οι τιμές στα κρεοπωλεία- Τι προτιμούν και τι… αφήνουν οι καταναλωτές

Πάτρα: 40% πάνω οι τιμές στα κρεοπωλεία-...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Αγανάκτηση

Αγανακτισμένοι είναι οι κρεοπώλες από τις συνεχόμενες ανατιμήσεις, τις αυξήσεις της ενέργειας αλλά και τον ανταγωνισμό με τα σούπερ μάρκετ λόγω του «καλαθιού του νοικοκυριού». «Είναι αθέμιτος ο ανταγωνισμός με τα σούπερ μάρκετ. Το «καλάθι» είναι μια δωρεάν διαφήμιση για αυτούς, όλα γι’ αυτούς γίνονται. Οι υπόλοιποι δεν υπάρχουμε στον χάρτη, είμαστε μόνο για να πληρώνουμε. Τα σούπερ μάρκετ είναι τα αγαπημένα παιδιά των κυβερνήσεων» τονίζει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Λιανοπωλητών Κρεοπωλών Πατρών & Προαστίων Νομού Αχαΐας Παναγιώτης Ζυγούρας. Σε ό,τι αφορά το ζητούμενο των κρεοπωλών για το «καλάθι του νοικοκυριού», ανέφερε ότι  «ακόμα δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Θα το μελετήσουμε γιατί ακόμα δεν είμαστε σίγουροι αν θέλουμε να μπούμε στο «καλάθι». Προς το παρόν είναι ένα θέμα προς εξέταση με την Ομοσπονδία μας. Επίσης, περιμένουμε μια συνάντηση με τον Υπουργό».

Αναφερόμενος στις αυξήσεις του ρεύματος, ο κ. Ζυγούρας, λέει «τα ρεύματα είναι τέσσερις φορές επάνω. Είμαστε από τους πρώτους που την πληρώσαμε γιατί χρησιμοποιούμε ψυκτικά μηχανήματα και έχουμε 24ωρη κατανάλωση, τον τελευταίο χρόνο υποφέρουμε. Για παράδειγμα, ένα μαγαζί που πλήρωνε 300 ευρώ το μήνα, τώρα έχει πάει στα 1.300 ευρώ. Πλέον, απλά προσπαθούμε να σώσουμε την κατάσταση γιατί οι επιχειρήσεις μας δεν είναι κερδοφόρες. Τον τελευταίο χρόνο παράγουμε χρέος μόνο».

Η κρίση έχει δυσκολέψει τους καταναλωτές και το γεγονός αυτό έχει αντίκτυπο και στα κρεοπωλεία: «Οι καταναλωτές δυσκολεύονται τον τελευταίο χρόνο και προτιμούν πιο φθηνά προϊόντα. Προτιμούν περισσότερο το μοσχάρι και το κοτόπουλο παρά τα αμνοερίφια. Τα προϊόντα μας σε σχέση με πέρυσι έχουν μια αύξηση 40% μέσο όρο. Έχουν ανέβει από τον παραγωγό γιατί και σε αυτόν ανέβηκε το κόστος οπότε αυτόματα αναβαίνει και στην λιανική πώληση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις