Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του best seller συγγραφέα παιδικών βιβλίων

Πώς οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του ...

Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές

Σαν βόμβα ήρθε η είδηση ότι ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία. 

Περίπου 100 βίντεο με υλικό από παιδιά κάτω των 12 ετών στην κατοχή του. 
 Πρόκειται για συγγραφέα παιδικών βιβλίων εφηβικής λογοτεχνίας, ο οποίος ήταν συνεχώς ανάμεσα σε παιδιά, έκανε ομιλίες, διαλέξεις και, στην ουσία, μέσα από τα βιβλία του διαμόρφωνε ακόμα και παιδικές συνειδήσεις. Αυτό τον άνθρωπο συνέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφότου βρήκε, στην κατοχή του, περίπου 100 βίντεο με υλικό από παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για να εντοπιστεί, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί το πολύ εξειδικευμένο λογισμικό Child Protect, το οποίο χρησιμοποιείται ειδικά για τις περιπτώσεις παιδόφιλων. Μέσω του λογισμικού οι Αρχές εντόπισαν ότι υπάρχει κάποιος με το συγκεκριμένο στίγμα, έκαναν ταυτοποίηση, πήγαν στο σπίτι του, τον συνέλαβαν, ενώ βρήκαν και το υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην ανακρίτρια στην οποία, μάλιστα, κατέθεσε ότι, όλο αυτό το υλικό ήταν στην κατοχή του γιατί ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά. Δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές με τις εξηγήσεις του και έχει προφυλακιστεί στην Τρίπολη.

 Τι λέει ο δικηγόρος του 
 Ο δικηγόρος του συγγραφέα, Σταύρος Γεωργόπουλος, τόνισε ότι δεν έγινε καμία καταγγελία σε βάρος του πελάτη του, αλλά συνελήφθη μετά από στοιχεία, που συγκέντρωσε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. 

 Ο συγγραφέας υποστηρίζει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του πως «έκανε αναζητήσεις για να έχει στη διάθεση του πρωτογενές υλικό για ένα βιβλίο που έγραφε». 

Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Πρόκειται για συγγραφέα με μεγάλο έργο, με ορισμένα εκ των μυθιστορημάτων του να διδάσκονται σε πανεπιστημιακά τμήματα. Μάλιστα έχει βραβευθεί για το έργο του.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις