Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τι προβάλλει το Odeon Veso Mare από 3 έως και 9 Νοεμβρίου 2022

Τι προβάλλει το Odeon Veso Mare από 3 έω...

Στις νέες ταινίες συγκαταλέγονται το παιδικό φιλμ κινουμένων σχεδίων «Η Πριγκίπισσα Αλάνι», το περιπετειώδες θρίλερ “Ανώνυμη Κλήση” & η νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ «Άμστερνταμ»

Στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 3 έως και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 θα προβάλλονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, οι εξής ταινίες:

Αίθουσα 7 στις 17.00 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 19.00 καθημερινά

"Η Πριγκίπισσα Αλάνι - Pil's Adventures"

Ένα θαρραλέο, νεαρό κορίτσι μεταμφιέζεται σε πριγκίπισσα για να σώσει το βασίλειο και τον διάδοχο του θρόνου.

Η Πιλ είναι μια νεαρή ορφανή που ζει στη μεσαιωνική πόλη Ομιχλούπολη. Μια μέρα, ο Τρίσταν, ο άκαρδος αντιβασιλέας, καταριέται τον Ρόλαντ, διάδοχο του θρόνου, και τον μεταμορφώνει σε «γατόκοτα» (μισό κοτόπουλο, μισό γάτα). Για να σώσει τον Ρόλαντ και το βασίλειο, η Πιλ ξεκινά μια αναζήτηση για το αντίδοτο. Ο Κρόμπαρ, ένας άγαρμπος φρουρός με καλή καρδιά, ο Κουδουνάκιας, ένας νεαρός γελωτοποιός, και η παρέα των τριών κουναβιών της, την ακολουθούν. Από το Καταραμένο Δάσος έως το Λαγκάδι του Θηρίου, η Πιλ και η απίθανη συντροφιά της θα ζήσουν τη μεγαλύτερη περιπέτεια.

Και θα βρουν την οικογένεια που δεν είχαν ποτέ.

Φιλμ ανιμέισον Γαλλικής παραγωγής 2021.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΦΟΥΡΝΕ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 89 λεπτά.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι:

ΠΙΛ: ΕΛΕΝΑ ΔΕΛΑΚΟΥΡΑ

ΕΛΕΑΝΟΡ: ΒΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙΑΣ & ΚΥΡΙΟΣ ΦΟΒΗΤΣΙΑΡΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΚΡΟΜΠΑΡ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΚΚΟΣ

ΤΡΙΣΤΑΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

ΛΟΥΓΚΑΝ: ΜΑΚΗΣ ΤΟΡΗΣ

ΡΟΛΑΝΤ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ

ΜΑΓΙΣΣΑ: ΒΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ: ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

ΒΟΣΚΟΣ: ΜΑΚΗΣ ΤΟΡΗΣ

ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ: ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ.

Διανομή από Neo Films. 

Αίθουσα 5 στις 20.30 και στις 22.45 καθημερινά εκτός Δευτέρας,

Αίθουσα 7 στις 20.50 και στις 23.15 μόνο τη Δευτέρα

"On the Line - Ανώνυμη Κλήση"

Σε σενάριο και σκηνοθεσία: Ρομουάλντ Μπουλανζέ.

Πρωταγωνιστούν: ο βραβευμένος με Όσκαρ για το «Braveheart», Μελ Γκίμπσον, και οι Γουίλιαμ Μόζλι, Κέβιν Ντίλον, Τζον Ρόμπινσον, Νάντια Φαρές, Ενρίκε Άρσε, Άλια Σερορ-Ο-Νιλ, Πολ Σπέρα.

Μπορεί μία κλήση να αλλάξει τα πάντα; Ο βραβευμένος με Όσκαρ σταρ Μελ Γκίμπσον πρωταγωνιστεί σε ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ρομουάλντ Μπουλανζέ (Connectés). Μία ταινία με γερές δόσεις αγωνίας και ένα ανελέητο κυνήγι ενάντια στον χρόνο.

Σύνοψη

Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός (Μελ Γκίμπσον) δέχεται μια κλήση από έναν άγνωστο, που απειλεί να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια του ζωντανά στον αέρα. Για να σώσει αγαπημένα πρόσωπα, ο παραγωγός θα πρέπει να παίξει ένα σκοτεινό παιχνίδι επιβίωσης. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει είναι να ανακαλύψει την ταυτότητα του εγκληματία.

Διάρκεια: 104 λεπτά

Χρονολογία παραγωγής: 2022

Είδος ταινίας: Ψυχολογικό θρίλερ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ.

Διανομή από την εταιρεία Tanweer.

Αίθουσα 3 στις 18.50 και στις 21.30 καθημερινά

"Άμστερνταμ - Amsterdam"

Πρόκειται για τη νέα φιλόδοξη κινηματογραφική δημιουργία σε σενάριο και σκηνοθεσία του ταλαντούχου David O. Russell (Οδηγός Αισιοδοξίας, Οδηγός Διαπλοκής).

Παίζουν οι ηθοποιοί: Christian Bale, Zoe Saldana, Mel Fair, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts, Mike Myers, Chris Rock, Taylor Swift, Timothy Olyphant, Rami Malek, Robert De Niro, Vaughn Page, Bonnie Hellman και ο Michael Shannon.

Διάρκεια: 134 λεπτά

Χρονολογία παραγωγής: 2022

Είδος ταινίας: Δραματική κομεντί.

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ.

Διανομή από την Feelgood.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μια συναρπαστική και εξαιρετικά περίτεχνη ιστορία που συνυφαίνει πανέξυπνα τα ιστορικά δεδομένα με τη μυθοπλασία σε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία από τα studios 20th Century Studios και New Regency. Η συγκλονιστική επική ταινία μυστηρίου όπου παρακολουθούμε τρεις πολύ καλούς φίλους που βρίσκονται ξαφνικά μπλεγμένοι στις πιο σοκαριστικές μυστικές συνωμοσίες στην ιστορία της Αμερικής.

Αίθουσα 6 στις 17.30 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 19.50 καθημερινά

"Οne Piece Film: Red"

Δημοφιλές anime φιλμ Ιαπωνικής παραγωγής σε σκηνοθεσία: Goro Taniguchi.

Η Ούτα είναι η πιο αγαπητή τραγουδίστρια στον κόσμο. Η φωνή με την οποία τραγουδάει, ενώ παράλληλα κρύβει την αληθινή της ταυτότητα, έχει χαρακτηριστεί ως “μαγευτική”. Θα εμφανιστεί δημόσια για πρώτη φορά, δίνοντας μια ζωντανή συναυλία. Καθώς το στάδιο γεμίζει με διάφορους φαν της -ενθουσιασμένους πειρατές, το ναυτικό που παρακολουθεί στενά, και τους Πειρατές του Ψάθινου Καπέλου που με αρχηγό τον Λούφι ήρθαν απλά για να απολαύσουν την ερμηνεία της-, η φωνή για την οποία όλοι ανυπομονούν, πρόκειται να ακουστεί ξανά.

Κύριοι Ρόλοι:

Mayumi Tanaka … Monkey D. Luffy (φωνή)

Kaori Nazuka … Uta (φωνή)

Shuichi Ikeda … Shanks (φωνή)

Kazuya Nakai … Roronora Zoro (φωνή)

Akemi Okamura … Nami (φωνή)

Kappei Yamaguchi … Usopp (φωνή).

Σενάριο: Tsutomu Kuroiwa

Παραγωγή: Eiichiro Oda

Μουσική: Yasutaka Nakata

Μοντάζ: Kentaro Kawasaki.

Η ταινία θα προβληθεί στα Ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Διάρκεια: 118 λεπτά.

Αίθουσα 8 στις 19.40 καθημερινά,

Αίθουσα 2 στις 20.10 καθημερινά,

Αίθουσα 4 στις 21.15 καθημερινά

"Black Adam"

Ο σούπερ σταρ της περιπέτειας Ντουέιν Τζόνσον φοράει για πρώτη φορά στολή υπερήρωα και πρωταγωνιστεί ως τέλεια ενσάρκωση του αγαπημένου αντιήρωα της DC Comics, Μπλακ Άνταμ. Η πολυαναμενόμενη ταινία είναι η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας του συναρπαστικού και αντιφατικού χαρακτήρα. Τη σκηνοθεσία της επικής ταινίας υπογράφει ο Ζομ-Κολέτ Σέρα (Jungle Cruise).

Ο Τζόνσον έχει στο πλευρό του τον Άλντις Χοτζ (Μια Βραδιά στο Μαϊάμι…) στον ρόλο του Χόκμαν, τον Νόα Σεντίνεο (Προς όλα τα αγόρια που αγάπησα) στον ρόλο του Άτομ Σμάσερ, τη Σάρα Σάχι (Sex/Life) στον ρόλο της Αντριάνα, τον Μαρουάν Κενζάρι (Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές) στον ρόλο του Ισμαήλ, την Κουιντέσα Σουίντελ (Voyagers) στον ρόλο της Σάικλον και τον Πιρς Μπρόσναν (Mamma Mia!, James Bond) στον ρόλο του Δόκτωρ Φέιτ ενώ παίζει και η βραβευμένη με Όσκαρ, Viola Davis στο ρόλο της Amanda Waller που την είχαμε δει και στο «Suicide Squad» της DC.

Σύνοψη

Στο αρχαίο Κάντακ, ο σκλάβος Τεθ Άνταμ αποκτά θεϊκές δυνάμεις. Όταν, όμως, τις χρησιμοποιεί για εκδίκηση, καταλήγει αιχμάλωτος για 5.000 χρόνια. Όταν επιτέλους απελευθερώνεται στο σήμερα, επιστρέφει δριμύτερος για να συνεχίσει το σκοτεινό του έργο. Απτόητος και ανυποχώρητος, ο Μπλακ Άνταμ έρχεται αντιμέτωπος με μία ομάδα σύγχρονων ηρώων που σχηματίζουν την Κοινωνία της Δικαιοσύνης. Ο Χόκμαν, ο Δόκτωρ Φέιτ, ο Άτομ Σμάσερ και η Σάικλον θέλουν να τον οδηγήσουν πίσω στην αιώνια αιχμαλωσία.

Διανομή από την Tanweer.

Διάρκεια: 124 λεπτά.

Η ταινία σε 2 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει παγκοσμίως τα 252,1 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις. Στη χώρα μας ήρθε 1η στο box office για δεύτερη συνεχή εβδομάδα και πλέον έχει ξεπεράσει τα 80.000 εισιτήρια.

Αίθουσα 1 στις 23.00 καθημερινά

"Εκεί που Ζούμε"

Tην ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα - προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο - και θα τελειώσει  απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Στη νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα (Βαλκανιζατέρ, Μπραζιλέρο, Απ’ το Χιόνι) πρωταγωνιστεί ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος και συμπρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας, Μάκης Παπαδημητρίου, Χριστίνα Τσάφου , Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ναταλία Τσαλίκη, Αργύρης Μπακιρτζής, Γιούλικα Σκαφιδά, Τάκης Σακελλαρίου, Μαίρη Μηνά, Λένα Παπαληγούρα, Ωρόρα Μαριόν και η Λένα Κιτσοπούλου.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σωτήρης Γκορίτσας, την παραγωγή ο Ηρακλής Μαυροειδής, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Διονύσης Ευθυμιόπουλος, το μοντάζ ο Δημήτρης Πεπονής, τον ήχο ο Κώστας Κουτελιδάκης, τα σκηνικά η Πηνελόπη Βαλτή, τα κοστούμια  η Έλενα Γιαννίτσα, το casting ο Σταύρος Ράπτης, το make up η Αλεξάνδρα Μυτά, το σχεδιασμό του ήχου ο Λέανδρος Ντούνης & τη διεύθυνση παραγωγής η Τέτα Αποστολάκη. Χρέη executive producer είχε ο Νίκος Σμπιλίρης και Β’ σκηνοθέτης είχε αναλάβει η Φαίδρα Τσολίνα.

Το soundtrack και το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας είναι του μόνιμου συνεργάτη του Σωτήρη Γκορίτσα, Νίκου Πορτοκάλογλου.

Διανομή από την Feelgood.

Στο ξεκίνημα της η νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα έκοψε σε 57 αίθουσες πανελλαδικά, 8.576 εισιτήρια.

Αίθουσα 2 στις 22.30 καθημερινά

"Bandit - Ληστής με Στυλ"

Σε αληθινή ιστορία είναι βασισμένο το φιλμ με τίτλο «Bandit» που είναι μια Καναδικής παραγωγής βιογραφική αστυνομική ταινία του 2022 σε σκηνοθεσία του Allan Ungar και με πρωταγωνιστές τον γόη Josh Duhamel, την Καναδή ηθοποιό και μοντέλο Elisha Cuthbert, τον Nestor Carbonell και τον βραβευμένο με Όσκαρ Mel Gibson (Braveheart).

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του «Ιπτάμενου κλέφτη» όπως τον αποκαλούσαν, του θρυλικού εγκληματία Gilbert Galvan Jr, ο οποίος κατάφερε να ληστέψει πάνω από 59 τράπεζες και κοσμηματοπωλεία μέχρι που συνελήφθη χωρίς όμως αυτό το γεγονός να καταφέρει να τον σταματήσει.

Tο σενάριο του Kraig Wenman βασίστηκε στο βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει το 1996 με τίτλο «The Flying Bandit» του Robert Knuckle & του Ed Arnold.

Η ταινία διάρκειας 126 λεπτών, έκανε πρεμιέρα στη Βόρεια Αμερική στις αίθουσες και on demand στις 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Διανομή από την Σπέντζος Φιλμ.

To "Bandit" το πρώτο 4ήμερο προβολής του έκοψε πανελλαδικά, 4.849 εισιτήρια σε 17 αίθουσες.

Αίθουσα 7 στις 23.15 καθημερινά πλην Δευτέρας

"Ο Άγνωστος - The Stranger"

Θρίλερ μυστηρίου φετινής παραγωγής από την Αυστραλία σε σενάριο και σκηνοθεσία Thomas M. Wright.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Sean Harris, Joel Edgerton, Ewen Leslie, Matthew Sunderland, Jada Alberts, Steve Mouzakis, Fletcher Humphrys.

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ.

Διανομή από Odeon.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δύο άνδρες γνωρίζονται σε ένα αεροπλάνο και ξεκινούν μία συζήτηση που καταλήγει σε φιλία. Για τον Χένρι Τιγκ (Σον Χάρις), η φιλία αυτή είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ο καινούργιος του φίλος, ο Μάρκ (στο ρόλο ο γνωστός ηθοποιός Τζόελ Έτζερτον), γίνεται σωτήρας και σύμμαχός του. Ωστόσο, κανένας δεν είναι πραγματικά αυτός που δείχνει, και οι δυο τους κουβαλάνε μυστικά που απειλούν να τους καταστρέψουν - ενώ μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις του έθνους πλησιάζει.

Ατμοσφαιρική περιπέτεια με καλές ερμηνείες που στο ξεκίνημα της στις Ελληνικές αίθουσες έκοψε 4.537 εισιτήρια.

Αξίζει να προσθέσουμε πως η ταινία είχε προβληθεί ως επίσημη συμμετοχή στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών 2022.

Διάρκεια: 117 λεπτά.

Αίθουσα 7 στις 20.50 καθημερινά εκτός Δευτέρας,

Αίθουσα 6 στις 22.10 καθημερινά

"Χαμογέλα - Smile"

Ύστερα από ένα αλλόκοτο, τραυματικό δυστύχημα με μια ασθενή της, η Δρ. Ρόουζ Κότερ (Σόσι Μπέικον) αρχίζει να βιώνει τρομακτικά, ανεξήγητα γεγονότα. Με τον τρόμο να σαρώνει τη ζωή της, η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να ξεφύγει από την τρομακτική πραγματικότητα.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Πάρκερ Φιν

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σόσι Μπέικον, Κάιλ Γκάλνερ, Τζέσι Άσερ, Καλ Πεν, Ρομπ Μόργκαν, Τζούντι Ρέγιες.

Διανομή από Odeon.

Διάρκεια: 115 λεπτά.

Η ταινία αυτή τρόμου έχει "σκίσει" στο Αμερικάνικο box office όπου έκανε πρεμιέρα στις 30/9 και σε 5 εβδομάδες προβολής, οι εισπράξεις έχουν φτάσει τα 94 εκατ. δολάρια συν ακόμη 94,1 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο. Το "Χαμογέλα" στο ελληνικό box office τα έχει πάει αρκετά καλά & μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 165.000 εισιτήρια.

Αίθουσα 1 στις 21.00 καθημερινά,

Αίθουσα 8 στις 22.00 καθημερινά

«Το Φως του Διαβόλου – Prey for the Devil»

Σε σκηνοθεσία: Ντάνιελ Σταμ και σενάριο Ρόμπερτ Ζάπια.

Πρωταγωνιστούν οι: Τζακλίν Μπάιερς, Βιρτζίνια Μάντσεν, Κόλιν Σάλμον, Κρίστιαν Ναβάρο, Μπεν Κρος, Νίκολας Ραλφ, Πόζι Τέιλορ. Σε όλα τα σινεμά, σε όλες τις προβολές, σε όλες της ταινίες, σε όλη την Ελλάδα.

Η αδελφή Αν δεν χειροτονήθηκε, επιλέχθηκε. Αλλά από ποιον; Τον Θεό ή τον Διάβολο; Αυτά είναι τα ανατριχιαστική ερωτήματα που θέτει το συναρπαστικό μεταφυσικό θρίλερ, Το Φως του Διαβόλου, σε σκηνοθεσία του Ντάνιελ Σταμ (13 Αμαρτίες, Ο Τελευταίος Εξορκισμός). Η ταινία κάνει την ανατροπή στους κανόνες, βάζοντας για πρώτη φορά στο επίκεντρο μία μοναχή να εκτελεί εξορκισμό. Τη μαχητική πρωταγωνίστρια υποδύεται η Τζακλίν Μπάιερς (Salvation, Ξαναγράφοντας την Ιστορία) δίπλα στους Βιρτζίνια Μάντσεν (Candyman), Κόλιν Σάλμον (Prime Suspect 2), Κρίστιαν Ναβάρο (Δεκατρία γιατί), Μπεν Κρος (Οι Δρόμοι της Φωτιάς) και την πρωτοεμφανιζόμενη Πόζι Τέιλορ.

Σύνοψη

Η μοναχή Αν (Τζάκλιν Μπάιερς) πιστεύει ότι το κάλεσμα της είναι να γίνει η πρώτη γυναίκα εξορκιστής… αλλά ποιος ή τι είναι αυτό που την καλεί; Η Αν αναζητά μία θέση στη σχολή εξορκισμού που άνοιξε ξανά η Καθολική Εκκλησία μετά την παγκόσμια αύξηση των δαιμονισμών. Μέχρι τώρα αυτές οι σχολές εκπαίδευαν μόνο άντρες ιερείς, αλλά ο καθηγητής (Κόλιν Σάλμον) αναγνωρίζει το χάρισμα της και δέχεται να την εκπαιδεύσει. Στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον συμφοιτητή της πάτερ Ντάντε (Κρίστιαν Ναβάρο), η αδελφή Αν θα προσπαθήσει να σώσει την ψυχή ενός νεαρού κοριτσιού, που κατά τη γνώμη της έχει κυριευθεί από τον ίδιο δαίμονα που βασάνιζε τη μητέρα της πριν από χρόνια. Σύντομα, η Αν θα συνειδητοποιήσει ότι ο Διάβολος την έχει εκεί που ο ίδιος θέλει να βρίσκεται.

Διανομή από την Tanweer.

Η ταινία τα πήγε αρκετά καλά στο ελληνικό box office στην πρεμιέρα της κόβοντας σε 68 αίθουσες πανελλαδικά, 30.546 εισιτήρια.

Στο εξωτερικό ξεκίνησε με εισπράξεις γύρω στα 8,7 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 1 στις 17.10 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 19.10 καθημερινά

«Tad the Lost Explorer and the Emerald Tablet - Tad, H Σμαραγδένια Πλάκα»

Ταινία κινουμένων σχεδίων Ισπανικής παραγωγής.

Ο ατζαμής αρχαιολόγος Ταντ επιθυμεί την αποδοχή των συναδέλφων του, αλλά η αδεξιότητά του στέκεται εμπόδιο στο όνειρό του. Όταν διαλύει κατά λάθος μια σπάνια σαρκοφάγο, απελευθερώνεται ένα ξόρκι που θέτει τη ζωή των φίλων του σε κίνδυνο. Ο Ταντ και η Σάρα θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει μέχρι την άκρη του κόσμου για να τους σώσουν και να σταματήσουν την κατάρα της Σμαραγδένιας Πλάκας.

«Πλέον, ο Ταντ έχει κλείσει τα 23 χρόνια», αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας Ενρίκε Γκάτο. «Γεννήθηκε πολύ πριν τον γνωρίσει τον κοινό και έχω περάσει μαζί του τη μισή μου ζωή. Είναι λες και πρόκειται για παιδί μου. Ένα παιδί που το βοηθάς μέχρι να μάθει να περπατάει, αλλά δεν παύεις ποτέ να του διδάσκεις πως κάθε βήμα είναι σημαντικό». «Κάθε ταινία κινουμένων σχεδίων απαιτεί μια τεράστια προετοιμασία τουλάχιστον τριών ή τεσσάρων χρόνων, και πρέπει να είσαι απολύτως σίγουρος πως το ταξίδι αξίζει. Σε περίπτωση που η ταινία συνοδεύεται και από τον αριθμό “3”, τότε αναμφίβολα οφείλεις να προσέχεις κάθε βήμα. Πόσω μάλλον αν συνοδεύει το όνομα του Ταντ.

Σε κάθε ταινία μου αρέσει να βεβαιώνομαι πως υπάρχει κάτι καινούριο, αναπάντεχο συστατικό που θα εκπλήξει το κοινό και θα το κρατήσει κολλημένο στις θέσεις του. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με το τρίτο μέρος μιας τριλογίας, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Μου πήρε σχεδόν δύο χρόνια για να φτιάξω μια ιστορία που θα εξασφάλιζε ότι ο Ταντ θα έπαιρνε το σίκουελ που του άξιζε».

Σκηνοθεσία: Ενρίκε Γκάτο.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγονται οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Καποδίστριας, Στέφανος Γεωργόπουλος, Στεφανία Φιλιάδη, Λητώ Αμπατζή, Κατερίνα Μάντζιου, Δημήτρης Πάσιος, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Γιώργος Σκουφής, Σοφία Τσάκα, Ζωή Κατσάτου, Πάνος Τοψίδης, Σταματίνα Μυτιληναίου, Γιώργος Στάμος, Άννα Σταματίου, Γιάννης Υφαντής.

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Το σύνολο των εισιτηρίων της ταινίας σε 2 εβδομάδες προβολής στη χώρα μας είναι: 24.676.

Αίθουσα 4 στις 17.20 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 19.20 καθημερινά

"Μίνιονς: Η Άνοδος του Γκρου"

Τα Μίνιονς - και ο Γκρου φυσικά - επιστρέφουν σε ένα prequel / συνέχεια του animated saga της απόλυτης κακίας, σε σκηνοθεσία του Κάιλ Μπάλντα. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '70 κι ο μικρός Γκρου, που ονειρεύεται να γίνει ο χειρότερος κακός της Ιστορίας, έχει βάλει στόχο: να αποδείξει ότι είναι τόσο κακός, ώστε να γίνει μέλος της ομάδας Vicious 6 που θαυμάζει. Ωστόσο όλα θα πάνε χάλια και ο Γκρου αντί για μέλος, γίνεται ο χειρότερος εχθρός των Vicious 6: στο πλευρό του για να γλιτώσει θα σταθούν, φυσικά, οι μικροσκοπικοί δυσνόητοι αξιολάτρευτοι κίτρινοι φίλοι του, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ κι ο Μπομπ.

Πρόκειται για την τέταρτη «συνέχεια» του επιτυχημένου franchise του «Εγώ, ο Απαισιότατος» που προβάλλεται & μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγεται και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Η ταινία "έσκισε" στο ελληνικό box office & σε 11 εβδομάδες προβολής έχει αγγίξει τα 315.000 εισιτήρια ενώ στο εξωτερικό οι παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 935 εκατ. δολάρια.

Στην αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι φωνές των: Στιβ Καρέλ, Ταράτζι Π. Χένσον, Μισέλ Γιέο, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Λούσι Λόλες, Τζούλι Αντριους, Ντολφ Λούντγκρεν, Ντάνι Τρέχο.

Διάρκεια: 88 λεπτά

Διανομή: Tulip Entertainment.

Αίθουσα 8 στις 17.40 μόνο το σαββατοκύριακο

«Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού - Le Trésor du Petit Nicolas»

Ο Μικρός Νικόλας, ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη για μια ακόμη ξεκαρδιστική περιπέτεια - γιατί φιλαράκια ενωμένα, ποτέ νικημένα!

Πάνω από οτιδήποτε άλλο, ο 9χρονος Νικόλας λατρεύει να παίζει και να εξερευνά τον κόσμο με τα φιλαράκια του από το σχολείο, μια τρελο-συμμορία με το όνομα Οι Ανίκητοι. Αξιαγάπητοι, αν και διαβόητοι σκανταλιάρηδες, μπλέκουν σε κάθε είδους περιπέτεια, αφήνοντας τους γονείς και τους δασκάλους να…μαζεύουν τα σπασμένα.

Όμως, όταν ο πατέρας του Νικόλα παίρνει ξαφνικά προαγωγή, η οποία απαιτεί τη μετακόμισή τους στον νότο της Γαλλίας, ολόκληρος ο κόσμος του Νικόλα έρχεται τούμπα. Πώς μπορεί να ζήσει χωρίς τους φίλους του; Η συμμορία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη - καταστρώνουν το απόλυτο σχέδιο για να εμποδίσουν την απαίσια μετακόμιση: ένα κυνήγι θησαυρού! Και κάπως έτσι ξεκινάει η καινούργια περιπέτεια του ασταμάτητου Μικρού Νικόλα, του πιο διάσημου σχολιαρόπαιδου που έχει συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών με τις αφηγήσεις του, τις σκέψεις και τις σκανταλιές του.

Ο Μικρός Νικόλας είναι δημιούργημα του σεναριογράφου Ρενέ Γκοσινί και του σκιτσογράφου Ζαν-Ζακ Σανπέ.

Σκηνοθεσία: Ζιλιέν Ραπενό

Σενάριο: Mατιάς Γκαβαρί, Ζιλιέν Ραπενό.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιλάν Ντεμπραμπάν, Οντρέ Λαμί, Ζαν-Πολ Ρουβ, Πιερ Αρντιτί, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν.

Το φιλμ προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Διάρκεια: 94 λεπτά.

Διανομή: Rosebud.

Αίθουσα 2 στις 18.00 καθημερινά

«ΚΑΡΟ ΝΙΝΤΖΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - Checkered Ninja 2».

Σε σκηνοθεσία: Άντερς Μάθεσεν, Θορμπιόρν Κριστόφερσεν και σενάριο Άντερς Μάθεσεν.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγονται οι: Γιάννης Καραούλης, Πέτρος Κονόμου, Άρης Κυπριανού, Θανάσης Δρακόπουλος, Μαρία Κάνθερ, Σκεύος Πολυκάρπου, Χρήστος Γρηγοριάδης, Εύρος Βασιλείου, Λουίζα Μιχαηλίδου, Γιώργος Ευαγώρου, Νάτια Χαραλάμπους, Μαρία Μαχλαμούζη.

Μία απολαυστική, επίκαιρη και ξεκαρδιστική ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Δανία με πρωταγωνιστές έναν έφηβο και έναν αθυρόστομο σύμμαχο -με τη μορφή μιας κούκλας Νίντζα- σε άκρως επικίνδυνη αποστολή. Η πρωτότυπη αυτή ταινία, που σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη χώρα της, τη Δανία, έχει κλέψει τις εντυπώσεις με το πικάντικο χιούμορ της και την καταιγιστική της δράση.

Σύνοψη

O Καρό Νίντζα επιστρέφει δριμύτερος! Όταν ο μοχθηρός μεγιστάνας Φίλιπ ‘Επερμιντ γλιτώνει τη φυλακή στην Ταϊλάνδη και αποχωρεί ατιμώρητος, ο Καρό Νίντζα αποφασίζει να τον εκδικηθεί με σύμμαχό τον 13χρονο Άλεξ. Στην προσπάθεια τους να αποδώσουν δικαιοσύνη παρασύρονται σε μια εξωτική αποστολή που θα δοκιμάσει τα όρια της φιλίας τους.

Η ταινία στο ξεκίνημα της έκοψε σε 57 αίθουσες πανελλαδικά, 8.681 εισιτήρια σύμφωνα με τον πίνακα του ελληνικού box office που είδαμε στο flix.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture