Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη ζώνη της ενεργειακής κρίσης: Με παθητικό τα δρομολόγια στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας

Στη ζώνη της ενεργειακής κρίσης: Με παθη...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια; Θα υπάρξουν αυξήσεις;

Η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει τα κόστη και στα ΚΤΕΛ, ωστόσο παρά την τεράστια αύξηση του κόστους λειτουργίας, «βάζουμε πλάτη» λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος, τονίζοντας ότι «μετά την πανδημία, με τις μειωμένες θέσεις ήρθε και η ενεργειακή κρίση να μας αποτελειώσει».

Όπως αναφέρει, τα λεωφορεία πια έχουν δεν έχουν πελάτες, κινούνται παρά τον παθητικό τους τζίρο: « Το ΚΤΕΛ εκτελεί τα δρομολόγια με μεγάλη δυσκολία, όμως εκτιμώντας την κοινωνική αποστολή που έχει για την μεταφορά των επιβατών, εκτελεί τα δρομολόγια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα κέρδος. Τα περισσότερα δρομολόγια έχουν παθητικό. Εμείς προσπαθούμε να διατηρούμε και στις άγονες γραμμές δρομολόγια, βέβαια όχι πυκνά αλλά ανάλογα με την επιβατική κίνηση που παρουσιάζεται».

Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια; Θα υπάρξουν αυξήσεις; Πως θα κινηθούν τα ΚΤΕΛ; Ο κ. Μανωλόπουλος, απαντά: «Παρά την κατάσταση δεν έχουμε προχωρήσει σε καμία αύξηση στα εισιτήρια, έχουμε να κάνουμε αυξήσεις από το 2010, που τότε το πετρέλαιο είχε λιγότερο από ένα ευρώ ενώ τώρα έχει διπλασιαστεί και έχει περάσει τα 2 ευρώ. Επίσης, δεν είναι μόνο τα καύσιμα είναι συν τα υπόλοιπα έξοδα που χρειάζεται ένα λεωφορείο για να κυκλοφορήσει και να κυκλοφορήσει με ασφάλεια όπως τα ελαστικά, τα μηχανολογικά κ.ο.κ. Παρ' όλα αυτά, επειδή το έργο μας είναι κοινωνικό κάνουμε τη δουλειά μας προκειμένου οι πελάτες μας να πηγαίνουν στον προορισμό τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις