Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε ξεκινά η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Έκτακτο δελτίο το μεσημέρι

Πότε ξεκινά η κακοκαιρία με βροχές και κ...

Αλλάζει σταδιακά ο καιρός από την Παρασκευή

Μπορεί ο καιρός μέχρι και σήμερα Πέμπτη να παραμένει καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο, από την Παρασκευή το απόγευμα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες.

 

Ραγδαία επιδείνωση από την Παρασκευή

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει σταδιακά από την Παρασκευή, καθώς από το απόγευμα στα δυτικά  θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε νότιους έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο , αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή , σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Μαρουσάκης: Γιατί θεωρείται καιρικά επικίνδυνος ο Νοέμβριος

Για ισχυρή κακοκαιρία που αναμένεται το τριήμερο Σάββατο – Δευτέρα προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Κύρια χαρακτηριστικά της επικίνδυνης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές - καταιγίδες αλλά και οι πολύ ισχυροί νοτιάδες.

«Με δεδομένο ότι έχουν προηγηθεί αρκετές ημέρες καλοκαιρίας διατηρώντας τοπικά τις θαλασσές μας αρκετά ζεστές, είναι πολύ πιθανό αυτό το κύμα κακοκαιρίας να δώσει τοπικά μεγάλο όγκο νερού», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Επιπρόσθετα, στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος εξηγεί, γιατί ο Νοέμβριος θεωρείται επικίνδυνος καιρικά μήνας

Ήταν 15 Νοεμβρίου του 2017 όταν βαρομετρικό χαμηλό που επηρέαζε τη χώρα μας δημιούργησε ένα ανατροφοδοτούμενο μέτωπο καταιγίδων που επηρέαζε για αρκετές ώρες τμήματα της δυτικής και κυρίως βορειοδυτικής Αττικής. Οι καταιγίδες άφησαν πίσω τους πολλές καταστροφές και δυστυχώς νεκρούς!

Πηγαίνοντας λίγο πιο πίσω στο χρόνο θα συναντήσουμε κι άλλα αρκετά καταστροφικά καιρικά γεγονότα που χαράκτηκαν στη μνήμη μας. Θυμάμαι για παράδειγμα τον Νοέμβρη του 1993 όπου πλημμύρες χτύπησαν ξανά το νομό Αττικής προκαλώντας αρκετές καταστροφές προς τα νότια προάστια. Λίγο πιο πίσω τον Νοέμβρη του 1990 όπου πλημμύρες "χτύπησαν" Αργολίδα και Αρκαδία. Σε πολύ μικρή ηλικία τότε δεν θα ξεχάσω περιγραφές από κατοίκους του χωριού μου (Άστρος Κυνουρίας) όπου οι μετακινήσεις γινόντουσαν μόνο με βάρκες. Γεφύρια είχαν πέσει, δρόμοι είχαν καταστραφεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιοχές όπου δεν μπορούσες να προσεγγίσεις. Το δε Νοέμβρη του 1999 πλημμύρες ξαναχτύπησαν την Αττική αλλά και τη Λακωνία.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. «Στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται από αύριο ένα χαμηλό το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει το Σαββατοκύριακο. Για την έγκαιρη ενημέρωση πολιτών και φορέων θα εκδοθεί σήμερα το μεσημέρι έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις