Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός -Αρναούτογλου: Καλοκαιράκι και την Τετάρτη -Έρχονται βροχές το Σαββατοκύριακο

Καιρός -Αρναούτογλου: Καλοκαιράκι και τη...

Ο καιρός αλλάζει και οι έντονες βροχές και καταιγίδες

Στροφή 180 μοιρών θα κάνει ο καιρός το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο οποίος θα παραμείνει καλοκαιρινός μέχρι και την προσεχή Πέμπτη (3/11).

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός αλλάζει και οι έντονες βροχές και καταιγίδες έχουν «κλειδώσει» για το διήμερο 5 και 6 Νοεμβρίου σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ τόνισε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ωστόσο από την Παρασκευή 4 του μήνα και από τα δυτικά/βορειοδυτικά θα κάνει την εμφάνισή του ένα σύστημα βροχών, το οποίο επισκέπτεται την Ελλάδα.

Το Σάββατο (5/11) τα βορειοδυτικά, όπως και η Κέρκυρα, φαίνεται να δέχονται ισχυρά φαινόμενα, με τους ανέμους να γυρίζουν στα πελάγη σε νοτιάδες. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή πτώση λόγω των φαινομένων.
Όσο για την Κυριακή (6/11), σχεδόν όλη η χώρα θα έχει βροχές και κατά τόπους καταιγίδες ανά διαστήματα, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στα νησιά του Ιονίου, αλλά και σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας.

Στο «μπλε» των βροχών του χάρτη που παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου βρίσκεται και η Αττική. Όσο για τη θερμοκρασία, αυτή δεν θα ξεπερνά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, επιστρέφοντας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Παραμένει και την Τετάρτη 2/11/22 η καλοκαιρία -Μέχρι και 27°C η μέγιστη θερμοκρασία
Καλός προβλέπεται γενικά ο καιρός της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, που στα δυτικά και βόρεια σταδιακά θα πυκνώσουν. Κατά τόπους θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Η ζέστη για την εποχή θα παραμείνει, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 έως 25 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από 4 έως 23 βαθμούς), 11 έως 27 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 11 έως 25 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως τους 24 βαθμούς, ενώ στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 27 βαθμούς), 15 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις