Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Ο Ελον Μασκ αγόρασε το Twitter – Απέλυσε τον CEO και υψηλόβαθμα στελέχη

Ο Ελον Μασκ αγόρασε το Twitter – Απέλυσε...

Eκλεισε το deal των 44 δισ.

Ο Eλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, απέκτησε χθες Πέμπτη τον έλεγχο του Twitter, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης με ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα τρία ηγετικά του στελέχη σύμφωνα με το Bloomberg.

Με το πολύμηνο δράμα του deal της εξαγοράς που θέτει τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου μετά από έξι μήνες δημόσιας και νομικής διαμάχης για τη συμφωνία η προσοχή στρέφεται στα σχέδια του Ελον Μασκ. O ίδιος αναλαμβάνει CEO της εταιρείας.

Από τις πρώτες κινήσεις του Μασκ ήταν το «ξήλωμα» της ηγεσίας. Στις απομακρύνσεις περιλαμβάνονται ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ κα οι Β. Γκάντε επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας καθώς και ο οικονομικός Διευθυντής Νεντ Σεγκαλ, ο οποίος εντάχθηκε στο Twitter το 2017 και ο Σον Ετζετ, ο οποίος είναι σύμβουλος στο Twitter από το 2012. Ο Έτζετ οδηγήθηκε εκτός των κεντρικών του Twitter με συνοδεία είπαν δύο από τα άτομα, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή και το Twitter θα λειτουργεί πλέον ως ιδιωτική εταιρεία.

«Γιατί αγόρασα το Τwitter»
Η κίνηση αυτή του Έλον Μασκ ήρθε λίγες ώρες μετά την δημόσια ανακοίνωσή του για τους λόγους που τον έκαναν να αγοράσει το Twitter.

Στην επιστολή του την οποία επισύναψε σε tweet στο οποίο απευθυνόταν στους «αγαπητούς διαφημιστές» ο Μασκ γράφει ότι «ήθελα να επικοινωνήσω προσωπικά για να μοιραστώ τα κίνητρά μου για την απόκτηση του Twitter» καθώς «υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το γιατί αγόρασα το Twitter. Τα περισσότερα από αυτά είναι λάθος».

 
Όπως εξηγεί ο ίδιος «απόκτησα την εταιρεία επειδή είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να υπάρχει μια κοινή ψηφιακή πλατφόρμα όπου μπορεί κανείς να συζητήσει με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγει στη βία».

Όμως, έγραψε ο 51χρονος δισεκατομμυριούχος, «μεγάλο μέρος των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης τροφοδοτεί και εξυπηρετεί» είτε την ακροδεξιά είτε την άκρα αριστερά «καθώς πιστεύουν ότι αυτό είναι που φέρνει τα χρήματα, αλλά με αυτόν τον τρόπο, η ευκαιρία για διάλογο χάνεται».

«Γι’ αυτό αγόρασα το Twitter. Δεν το έκανα γιατί θα ήταν εύκολο. Δεν το έκανα για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Το έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ. Και το κάνω με ταπεινότητα, αναγνωρίζοντας ότι η αποτυχία στην επιδίωξη αυτού του στόχου, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ελον Μασκ

 
«Θέλω να σας απευθυνθώ προσωπικά για να μοιραστώ μαζί σας τα κίνητρά μου για την εξαγορά του Twitter. Έχουν υπάρξει πολλές θεωρίες για τον λόγο που εξαγόρασα το Twitter και για τη γνώμη μου για τη διαφήμιση. Οι περισσότερες ήταν λανθασμένες. Ο λόγος που αγόρασα το Twitter είναι η σημασία του για το μέλλον του πολιτισμού όσον αφορά μια κοινή ψηφιακή πλατεία όπου ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων μπορεί να συζητηθεί με υγιή τρόπο χωρίς να καταφεύγουμε στη βία. Υπάρχει επί του παρόντος μεγάλος κίνδυνος να κάνουν social media στροφή προς την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά και να δημιουργηθεί έτσι περισσότερο μίσος και διχασμός στην κοινωνία μας.

Ψάχνοντας διακαώς τα κλικ, πολλά από τα παραδοσιακά ΜΜΕ έχουν δώσει τροφή σε αυτά τα άκρα, καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα τους φέρει χρήματα αλλά, έτσι, η ευκαιρία για διάλογο έχει χαθεί. Γι’ αυτό αγόρασα το Twitter. Δεν το έκανα γιατί θα ήταν εύκολο. Δεν το έκανα για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Το έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ. Και το κάνω με ταπεινότητα, αναγνωρίζοντας ότι η αποτυχία στην επιδίωξη αυτού του στόχου, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα.

Το Twitter προφανώς δεν μπορεί να γίνει ένα κολαστήριο ελεύθερο για όλους, όπου τα πάντα μπορούν να ειπωθούν χωρίς συνέπειες! Εκτός από τη συμμόρφωση με τους νόμους της χώρας, η πλατφόρμα μας πρέπει να είναι ζεστή και φιλόξενη για όλους, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την επιθυμητή εμπειρία σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, όπως μπορείτε να επιλέξετε, για παράδειγμα, να βλέπετε ταινίες ή να παίζετε βιντεοπαιχνίδια από όλες τις ηλικίες.

Επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι η διαφήμιση, όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο, μπορεί να προσφέρει χαρά, ψυχαγωγία και πληροφορίες. Μπορεί να παρέχει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν ή ιατρική φροντίδα που δεν ξέρατε καν ότι υπάρχει, αλλά είναι κατάλληλη για εσάς. Για να ισχύσει αυτό, είναι σημαντικό να δείξουμε στους χρήστες του Twitter διαφημίσεις που είναι όσο πιο σχετικές γίνεται με τις ανάγκες τους. Οι διαφημίσεις χαμηλής σχετικότητας είναι ανεπιθύμητες spam αλλά οι διαφημίσεις υψηλής σχετικότητας είναι πραγματικό ωφέλιμο περιεχόμενο!

Ουσιαστικά, το Twitter θέλει να είναι η πιο σεβαστή πλατφόρμα διαφήμισης στον κόσμο η οποία ενισχύει τη μάρκα σας και μεγαλώνει την επιχείρησή σας. Προς όλους που έχουν συνεργαστεί μαζί μας, σας ευχαριστώ. Ας χτίσουμε μαζί κάτι υπέροχο».

Η ολοκλήρωση του deal δίνει τέλος σε ένα περίπλοκο έπος νομικής διαμάχης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο με την αθόρυβη συσσώρευση ενός σημαντικού μεριδίου στην εταιρεία από τον δισεκατομμυριούχο.

Στις 4 Οκτωβρίου, ο Μασκ συμφώνησε να προχωρήσει με τους αρχικά προτεινόμενους όρους του και ένας δικαστής του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ έδωσε στις δύο πλευρές διορία μέχρι τις 28 Οκτωβρίου για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία. Αυτή η προθεσμία τηρήθηκε και τώρα ο Μασκ, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος τόσο της Tesla Inc. όσο και της SpaceX, ελέγχει επίσης το Twitter το μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιεί συχνά, αλλά επικρίνει ανοιχτά, και έχει υποσχεθεί να αλλάξει δραματικά. Σήμερα αναστέλλεται και η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

H εξαγορά του μέσου από το Ελον Μασκ θα μπορούσε επίσης να σημάνει την επιστροφή με κάποιο τρόπο στην εταιρεία του ιδρυτή του Twitter Tζάκ Ντόρσεϊ, ο οποίος παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος τον Νοέμβριο και αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο τον Μάιο.

Ο Mασκ φέρεται επίσης να έχει πει σε υποψήφιους επενδυτές ότι σχεδιάζει να απολύσει το 75% του προσωπικού της εταιρείας, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να διαταράξει κάθε πτυχή του τρόπου λειτουργίας του Twitter. Επίσης συζήτησε τις απολύσεις σε προσωπικά μηνύματα με φίλους του, τα οποία αποκαλύφθηκαν σε δικαστικές καταθέσεις, και δεν απέρριψε το ενδεχόμενο απολύσεων σε ένα call με τους υπαλλήλους του Twitter τον Ιούνιο.

Την περασμένη Τρίτη το Reuters  ανέφερε ότι οι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην εξαγορά, όπως οι Sequoia Capital, Binance, Qatar Investment Authority και άλλοι, έχουν λάβει από τους δικηγόρους του Μασκ τα απαραίτητα έγγραφα για τη δέσμευση χρηματοδότησης.

πηγή .newmoney.gr/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις