Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Χαρίτσης στο thebest: «Μπίζνες με τα «κόκκινα» δάνεια του Ελληνικού λαού με κέρδη εκατομμύρια πάνω στην δυστυχία της κοινωνίας»

Α. Χαρίτσης στο thebest: «Μπίζνες με τα ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Όλα όσα είπε

Στην Πάτρα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση ο Τομεάρχης Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα αναλύσει σε ομιλία του τους άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μιλώντας στο thebest.gr για τις επικείμενες εκλογές και την αναγκαιότητα αλλαγής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επεσήμανε! «Πλέον είναι απολύτως ξεκάθαρο προς τους πολίτες ότι η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι καταστροφική σε όλα τα επίπεδα. Καταρχάς κοινωνικά, βλέπουμε την κρίση να βαθαίνει, βλέπουμε τους πολίτες, τα νοικοκυριά τις  επιχειρήσεις να οδηγούνται σε απόγνωση λόγω της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης και αυτό που κάνει η κυβέρνηση από την μεριά της είναι να επιδοτεί ουσιαστικά την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία. Βλέπουμε όμως ότι και σε δημοσιονομικό επίπεδο, πλέον, τα πράγματα να γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα με το χρέος να εκτοξεύεται, με τους κινδύνους για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας να αυξάνονται. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε και μια θεσμική κατρακύλα, μια θεσμική κατάπτωση, με την περίπτωση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, με τα τελευταία σκάνδαλα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι φαίνεται ότι χρησιμοποιούν την ιδιότητα τους για να κάνουν μπίζνες στις πλάτες του Ελληνικού λάου. Όλα αυτά δημιουργούν ένα ζοφερό τοπίο στο οποίο πρέπει να δοθεί διέξοδος και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού και την πολιτική αλλαγή, η οποία θα οδηγήσει και σε αλλαγή πολιτική».

Σε ό, τι αφορά το σκάνδαλο Πάτση με τα κόκκινα δάνεια αλλά και τις ευθύνες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Χαρίτσης, τόνισε: «Είναι απολύτως σαφές ότι ο ίδιος ο κ. Πάτσης, ουσιαστικά ομολόγησε ότι ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία ήταν απολύτως ενήμεροι για περισσότερο από δυο χρόνια για τις δραστηριότητές του. Επίσης αποπέμφθηκε  από την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά όχι από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και όχι για τις δραστηριότητες αλλά για το γεγονός ότι οι δραστηριότητες αυτές αποκαλύφθηκαν. Βάσει όλων αυτών, οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη προσωπικά είναι τεράστιες και οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό, πώς την ώρα που γίνονται δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί και πλέον με τον πτωχευτικό νόμο της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, την ίδια στιγμή ένας βουλευτής του κάνει μπίζνες με τα «κόκκινα» δάνεια του Ελληνικού λαού και βγάζει εκατομμύρια πάνω στην δυστυχία μια ολόκληρης κοινωνίας».

Αναφερόμενος στην προεκλογική ατζέντα και στο υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα που αναμένεται να κυριαρχήσει, είπε: «Αναμφισβήτητα θα είναι τα ζητήματα της οικονομίας και κυρίως το θέμα της ακρίβειας. Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν άλλο αυτή την κρίση της ακρίβειας, η οποία τινάζει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και απειλεί με λουκέτο δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι προτάσεις οι οποίες καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με την επιβολή πλαφόν στην χονδρική και λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, με την φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, με την ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου με παρακρατικοποίηση της ΔΕΗ για να υπάρξει συγκράτηση των τιμολογίων, είναι πολιτικές οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητο να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Πάνω σε αυτήν την προγραμματική βάση θεωρώ ότι θα διεξαχθούν και οι επόμενες εκλογές και ο Ελληνικός λαός θα κρίνει».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και την εκτίμησή του αν υπάρχει χρόνος για να καλυφθεί η δημοσκοπική διαφορά, ο κ. Χαρίτσης, ανέφερε: «Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις, θα διαπιστώσει ότι αυτή τη στιγμή το βασικό συναίσθημα, το οποίο διακατέχει την Ελληνική κοινωνία είναι ο φόβος, είναι η ανασφάλεια, είναι η οργή. Όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα έχουν να κάνουν με την πολιτική της κυβέρνησης. Δική μας δουλειά και δική μας ευθύνη είναι να δώσουμε πολιτική διέξοδο σε όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση που έχει υπάρξει και είμαι βέβαιος ότι με την προγραμματική μας πρόταση και με την επαφή την οποία έχουμε με τους πολίτες θα το καταφέρουμε. Γι’ αυτό άλλωστε κάνουμε σήμερα αυτή την εκδήλωση και στην Πάτρα, για να μιλήσουμε, να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας αλλά και να συζητήσουμε με τους πολίτες. Είμαι αισιόδοξος ότι μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια, στο τέλος θα φανεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό το οποίο αποτυπώνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις».

Τέλος, για τα μηνύματα που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή μας ενόψει εκλογών, είπε: «Είναι μια περιοχή με μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική και αριστερή παράδοση. Είναι μια περιοχή στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει. Είναι απολύτως σαφές ότι είναι μια περιοχή με πάρα πολύ μεγάλες ανάγκες, με πάρα πολλά προβλήματα, η οποία υπέστη την αποβιομηχάνιση τις προηγούμενες δεκαετίες, με τεράστιες συνέπειες στην ανεργία αλλά και στην διάλυση της παραγωγής βάσης. Είναι, λοιπόν, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της επόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης, η ανασυγκρότηση της παραγωγής και στον αγροτικό τομέα αλλά και στη βιομηχανία και στη μεταποίηση, σε μια περιοχή η οποία είναι απολύτως κρίσιμη για την οικονομική ανάπτυξη του συνόλου της χώρας».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις