Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ακριβό μου λάδι»- Αυξημένες οι τιμές στα ελαιοτριβεία- Μεγάλη η παραγωγή φέτος  

«Ακριβό μου λάδι»- Αυξημένες οι τιμές στ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πόσο έχει αυξηθεί το κόστος στο ρεύμα

Ακριβότερα θα πληρώσουν το λάδι που θα πάρουν από το ελαιοτριβείο όσοι πάνε εκεί τις ελιές τους. Η ακρίβεια στην ενέργεια φέρνει αυξήσεις καθώς τα ελαιοτριβεία δεν μπορούν να τις απορροφήσουν, ειδικά μία χρονιά σαν αυτή που αναμένεται η παραγωγή να είναι μεγάλη.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος που διατηρεί ελαιοτριβείο, «το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελαιοτριβεία αυτή τη στιγμή, είναι το ενεργειακό. Καλούμαστε να πληρώσουμε λογαριασμούς που είναι 50-60% πάνω σε σχέση με πέρσι. Το 2020 που ήταν μία χρονιά με μεγάλη παραγωγή είχαμε πληρώσει για ρεύμα 20.000- 22.000 ευρώ. Εάν φέτος έχουμε πάλι μεγάλη παραγωγή, θέλουμε για ρεύμα 30.000- 35.000 ευρώ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα θα επιβαρυνθεί το κόστος  του προϊόντος που παράγεται.

Όσοι πάνε τις ελιές τους στα ελαιοτριβεία θα πληρώσουν περισσότερα φέτος καθώς καμία επιχείρηση δεν μπορεί να καλύψει ή να απορροφήσει αυτές τις αυξήσεις.  Γίνεται κάποια συζήτηση μεταξύ των ελαιοτριβείων και αναμένεται να παρθεί και κάποια απόφαση γιατί θα υπάρξει επιβάρυνση.

Βλέπουμε ότι φέτος η παραγωγή θα είναι μεγάλη αν και υπάρχει έλλειψη στα εργατικά χέρια, δεν υπάρχει κόσμος να πάει να μαζέψει. Υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις γεωργικές εργασίες. Από εκεί και πέρα, κάθε χρόνο μαζεύονται οι ελιές. Ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι το διάστημα που το μάζεμα φτάνει στο πικ του. Αναμένεται αυτή τη χρονιά να είναι πολύ καλή, ιδιαίτερα στην Αχαΐα θα έχουμε μεγάλο φορτίο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις