Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γεωργία Μπίκα: Έρευνα για παραλείψεις κρατικών λειτουργών μετά τις καταγγελίες για βιασμό διέταξε ο εισαγγελέας

Γεωργία Μπίκα: Έρευνα για παραλείψεις κρ...

Τι λέει ο δικηγόρος της

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις κρατικών λειτουργών και οργάνων στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού την Πρωτοχρονιά του 2022 σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, ο ισχυρισμός της δεν έγινε δεκτός από τη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της 24χρονης, Νίκος Διαλυνάς, κατατέθηκε από την πλευρά της εντολέως του υπόμνημα περίπου 120 σελίδων, το οποίο με τριάντα αποδεικτικά στοιχεία καταλογίζει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται αστυνομικοί, ιατροδικαστής – τοξικολόγος και ανακρίτρια.

«Θα κληθούν μάρτυρες για εξέταση. Η πλευρά μας πρότεινε δύο ιατροδικαστές. Με βάση τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα έγγραφα που εμείς καταθέσαμε, θα ξεκινήσει έρευνα και θα περιμένουμε το αποτέλεσμά της. Υπάρχουν, κατά την εκτίμησή μας, συγκεκριμένα κενά και παραλείψεις κρατικών λειτουργών και οργάνων στην υπόθεση της εντολέως μου. Γιατί, για παράδειγμα, πήραν ούρα 17 ώρες μετά το καταγγελλόμενο συμβάν, ενώ ξέρουμε ότι το χάπι του βιασμού εξαντλείται μετά από 12 ώρες; Επίσης, γιατί ο ιατροδικαστής δεν κάνει παρατηρήσεις, αφού βρίσκει υψηλούς δείκτες αλκοόλ, κάτι που δείχνει ότι η κοπέλα είχε πιει πολύ;», τονίζει ο κ. Διαλυνάς.  

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις