Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Αναβιώνει έπειτα από 24 χρόνια το Θεατρικό Φεστιβάλ της Ιθάκης

Αναβιώνει έπειτα από 24 χρόνια το Θεατρι...

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα βραβευτεί το αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού θεάτρου & κινηματογράφου, Στέφανος Ληναίος και Έλλη Φωτίου, για την πολύτιμη προσφορά τους στις τέχνες

Από το 1998 που σταμάτησε, εδώ και 24 χρόνια, ξεκινά και πάλι το Θεατρικό Φεστιβάλ της Ιθάκης από τις 28 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου 2022 με παραστάσεις, θεατρικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, με ομιλίες και συζητήσεις για τη σύγχρονη πορεία του ελληνικού θεάτρου και του θεατρικού έργου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα βραβευτεί το αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού θεάτρου, Στέφανος Ληναίος και Έλλη Φωτίου, για την πολύτιμη προσφορά τους στο θέατρο.

Ο Στέφανος Ληναίος σήμερα στα 94 του χρόνια και η Έλλη Φωτίου στα 83 της χρόνια, είναι δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο με ταινίες όπως το «Μιας Πεντάρας Νιάτα» του Ντίμη Δαδήρα, κ.α.

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης ξεκίνησε το 1975, επί δημαρχίας του Σπύρου Αρσένη και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο της εποχής. Στόχος ήταν να αναδείξει την θεατρική δημιουργία και την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, προκρίνοντας ερασιτεχνικά ή πρωτοεμφανιζόμενα θεατρικά σύνολα, δίνοντάς τους βήμα στο ευρύ κοινό. Ο θεσμός πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε και στηρίχθηκε από μεγάλα ονόματα της θεατρικής τέχνης όπως ο Ε. Ιονέσκο, ο Κ. Κουν, Μ. Κατράκης κ.α. Σταμάτησε το 1998, αλλά το αποτύπωμά του παραμένει ακόμα ζωντανό τόσο στην τοπική κοινωνία και τις πολιτιστικές δράσεις της όσο και στην τεράστια ελληνική πολιτιστική και θεατρική παρακαταθήκη.

«Η ιδέα του Φεστιβάλ βασίζεται στην ανάγκη της εξέλιξης του ελληνικού θεάτρου, μέσα από την στήριξη και την προώθηση της σύγχρονης θεατρικής δραματουργίας» είναι το σκεπτικό και των σημερινών διοργανωτών- Δήμος Ιθάκης και Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην διεύθυνση https://www.facebook.com/fimiosithaki.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture