Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρετανία: O βασιλιάς Κάρολος βγάζει στο «σφυρί» 14 άλογα κούρσας της Ελισάβετ

Βρετανία: O βασιλιάς Κάρολος βγάζει στο ...

Η βασίλισσα ήταν δεινή εκτροφέας αλόγων για ιπποδρομίες και καβαλούσε άλογα μέχρι και πέρυσι

Την κληρονομιά του στο «σφυρί» φαίνεται ότι έχει αρχίσει να βγάζει ο βασιλιάς Κάρολος, που ξεκίνησε τις περικοπές και την εξυγίανση των βρετανικών ανακτόρων με τα άλογα της μητέρας του.

Ο Κάρολος πούλησε 14 από τα άλογα κούρσας της βασίλισσας Ελισάβετ στο Newmarket από τον οίκο δημοπρασιών Tattershalls. Η Ελισάβετ ήταν δεινή εκτροφέας αλόγων για ιπποδρομίες και φανατική ιππέας και αναβάτης, μέχρι και πέρυσι, λιγότερο απο ένα χρόνο πριν τον θάνατό της.

Ανάμεσα στα άλογα που πουλήθηκαν ήταν το «Just Fine» με εκπαιδευτή τον Σερ Μάικλ Στουτ και το «Love Affairs».

Πάντως ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών έσπευσε να σχολιάσει ότι η πώληση των αλόγων δεν συνιστά κάτι το ασυνήθιστο, καθώς η Ελισάβετ είχε τα δικά της εκτροφεία, ενώ και στο παρελθόν πουλούσε άλογα. «Δεν μπορείς να τα κρατήσεις όλα», είπε ο Τζίμι Τζορτζ, που διαβεβαίωσε ότι η σημερινή δημοπρασία δεν σηματοδοτεί το τέλος της σύνδεσης του βασιλικού οίκου με τους αγώνες.


Τα άλογα φιλοξενούνταν στο Royal Stud, ένα κέντρο εκτροφής των ζώων που προορίζονται για ιπποδρομίες στο Σάντριχαμ, το οποίο κληρονόμησε από τον πατέρα της, Γεώργιο Στ’. Παράλληλα, όσοι ασχολούνται με τις ιπποδρομίες, αναγνωρίζουν ότι τα άλογα ήταν μία διέξοδος για την Ελισάβετ, η οποία έδωσε μία σημαντική ώθηση στους βρετανικούς αγώνες.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις