Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Ερντογάν καλοπιάνει τους Κούρδους σε προεκλογική ομιλία στο Ντιγιάρμπακιρ

O Ερντογάν καλοπιάνει τους Κούρδους σε π...

Επίθεση φιλίας εν όψει κάλπης

Άνοιγμα στους Κούρδους από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Ντιγιάρμπακιρ. Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε «πόλη της ειρήνης», την ανεπίσημη πρωτεύουσα των Κούρδων της χώρας.

Στοχεύοντας στην ψήφο των Κούρδων κατοίκων, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε από το Ντιγιάρμπακιρ, «επίθεση φιλίας».

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «εργαζόμαστε για να κάνουμε την Τουρκία μία νησίδα ειρήνης. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις και οι ιμπεριαλιστές τύραννοι που κρατούν τα νήματά τους δεν θα μπορέσουν να μας αποτρέψουν από να το κάνουμε αυτό».

Ο «Σουλτάνος» ανακοίνωσε ότι οι διαβόητες φυλακές του Ντιγιάρμπακιρ μετατρέπονται σε μουσείο και η διαχείρισή τους έχει μεταβιβαστεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.


«Μας έλειψε το Ντιγιάρμπακιρ, όπως καταλαβαίνω από τον ενθουσιασμό σας. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας εμποδίσουν να αγκαλιαζόμαστε. Αλλά δεν ήξεραν ότι υπάρχουν αόρατα μονοπάτια από καρδιά σε καρδιά. Το χρώμα του Ντιγιαρμπακίρ δεν είναι ο τρόμος», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «οι μαύρες μέρες του Ντιγιάρμπακιρ έφυγαν. Το όνομά τους είναι Κούρδοι, δεν έχουν καμία σχέση με τον κουρδικό. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Με την άδεια του Αλλάχ, δεν θα μπορέσουν να το αποτρέψουν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στο κλίμα ειρήνης που έχουμε κάνει να κυριαρχεί σε κάθε σπιθαμή της γης της χώρας μας, ειδικά στο Ντιγιάρμπακιρ».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις