Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Τραγωδία στα Τέμπη Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια Σεισμός στην Τουρκία ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κ. Πελετίδης: Ο Πατραϊκός λαός θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το πλούσιο έργο που παράγουν οι εργαζόμενοι του Δήμου

Κ. Πελετίδης: Ο Πατραϊκός λαός θα έχει τ...

Αυτό ανέφερε στο χαιρετισμό του στην 3ήμερη παρουσίαση του έργου των Διευθύνσεων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου που γίνεται στην Αγορά Αργύρη

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2022 στην Αγορά Αργύρη όπου ξεκίνησε, από τους εργαζόμενους, η τριήμερη παρουσίαση του έργου του Δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης χαιρετίζοντας τη διοργάνωση, τόνισε τα εξής:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ξεκινά σήμερα ένα τριήμερο παρουσίασης του έργου των Διευθύνσεων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας. Ο Πατραϊκός λαός θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το πλούσιο έργο που παράγουν οι εργαζόμενοι του Δήμου οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο και με τις ικανότητές τους και την ψυχή τους χτίζουν την πόλη μας. Τους ευχαριστούμε, γιατί με το έργο τους διαψεύδουν αυτούς που θεωρούν τους εργαζόμενους του Δήμου μικρότερων δυνατοτήτων και γι’ αυτό ζητούν την παράδοση των λειτουργιών του Δήμου στον επιχειρηματικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι αποδεικνύουν ότι είναι μεγαλείο και χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά. Με τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι του Δήμου δίνουν κουράγιο στον απογοητευμένο από τις κυβερνητικές πολιτικές πατραϊκό λαό, δείχνουν με τα έργα τους, που γίνονται σε όλη την πόλη, τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν με μεγιστοποίησή τους εάν αλλάξουν τα πράγματα και κουμάντο στη χώρα μας κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο μέσα σε αντίξοες συνθήκες κατάφεραν ένα τεράστιο έργο που θα το παρακολουθήσουμε όλο αυτό το τριήμερο. Δεν πρέπει να ξεχνούμε την πολιτική διακυβέρνηση που οδηγεί το Δήμο μας, όπως και τους άλλους Δήμους, στην υποστελέχωση και στην υποχρηματοδότηση. Που οδήγησε τους εργαζόμενους στη στέρηση δικαιωμάτων τους και οικονομικών κατακτήσεων τους.

Με λιγότερους εργαζόμενους ο Δήμος κάνει πολύ μεγαλύτερο έργο από το παρελθόν κι αυτό οφείλεται στην υπερπροσπάθειά τους. Δεν πρέπει να ξεχνούμε τις δυσκολίες, τα απίστευτα προβλήματα που προκάλεσε στη λειτουργία μας,  για 2,5 χρόνια, η πανδημία, στη συνεργασία μας με άλλες δημόσιες υπηρεσίες (Περιφέρεια, Υπουργεία) όπως επίσης και το γραφειοκρατικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούμε.

Το κυρίαρχο σύστημα, προκειμένου να διασφαλίσει τους κανόνες ανταγωνισμού του επιχειρησιακού εργολαβικού χώρου, δημιούργησε ένα τέρας που καλούνται οι εργαζόμενοι να το τιθασεύσουν, καταναλώνοντας και γι’ αυτό πολύτιμες δυνάμεις.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αξίζει αυτό το τριήμερο, παράλληλα με τη γνώση που θα πάρουμε για το έργο που εξελίσσεται στην πόλη μας και τους δημιουργούς του, να προβληματιστούμε εάν πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική που απαγορεύει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εάν πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική που στερεί ετησίως από το Δήμο 67 εκατομμύρια ευρώ, μιας και γνωρίζετε ότι με βάση τους νόμους αντί των 91 εκατομμυρίων ευρώ που θα έπρεπε να έχουμε από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, την κρατική χρηματοδότηση δηλαδή, εμείς παίρνουμε 24 εκατομμύρια. Εάν πρέπει να έχουμε ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας που κάνει τη ζωή των εργαζομένων δύσκολη.

Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να αλλάξει η πολιτική διακυβέρνησης, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να στελεχωθεί το σύνολο των υπηρεσιών, μαζί να εξασφαλιστεί και η χρηματοδότησή τους ούτως ώστε η οργάνωση του Δήμου, των υπηρεσιών μας, να είναι υψηλοτάτου επιπέδου κι έτσι να φθάσουμε στην πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων των συμπολιτών μας.

Αυτά δεν θα μας τα χαρίσει κανένας. Για να κερδίσουν ο λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να ηττηθούν οι κάτοχοι του πλούτου.

Κλείνοντας το χαιρετισμό μου, εκ μέρους της πόλης μας οφείλουμε ένα μεγάλο «μπράβο» στους εργαζόμενους του Δήμου, μόνιμους και ορισμένου χρόνου, συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, όσοι δούλεψαν και δουλεύουν στο Δήμο, τόσο των Τεχνικών Διευθύνσεων όσο και αυτών που στηρίζουν όλο το έργο τους, δηλαδή τις οικονομικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες προσωπικού, τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού, το σύνολο των εργαζομένων. Ένα έργο που βλέπουμε μπροστά μας είναι αποτέλεσμα πολλών συντελεστών. Είμαστε μια αλυσίδα της οποίας οι διάφοροι κρίκοι είναι απαραίτητοι. Όταν πάψει ένας κρίκος να υπάρχει, παύει να υπάρχει αλυσίδα, παύει να υπάρχει έργο.

Με ένα θερμό χειροκρότημα καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν τη θέση τους.

Καλή δουλειά».    

*Παρόντες, στο χώρο παρουσίασης του έργου των εργαζομένων στο Δήμο, είναι τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι φορέων και δημότες.

Μέχρι και την Παρασκευή, από τις 9 πμ έως τη 1.30 μμ, στο χώρο της Αγοράς Αργύρη, στην οδό Ζαΐμη και Αγ. Ανδρέου παρουσιάζεται το έργο των Υπηρεσιών και των Οργανισμών του Δήμου.

Την Τετάρτη 19/10 παρουσίασαν το έργο τους οι Διευθύνσεις: Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου και Έργων Υποδομής.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

9 π.μ. Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου και Η/Μ

10.35 π.μ. Διεύθυνση Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης

11.40 π.μ. Διεύθυνση Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας

12.45 μ.μ. Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών

1.05 μ.μ. ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

9 π.μ. Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ)

10.15 π.μ. Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ)

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων.

*Το τριήμερο παρουσίασης του έργου της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων του Δήμου, θα κλείσει με δρώμενο από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις