Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα μυστικά του διαστήματος ξεδιπλώθηκαν στο πανεπιστήμιο Πατρών - ΦΩΤΟ

Τα μυστικά του διαστήματος ξεδιπλώθηκαν ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ερασιτεχνών και φίλων στης αστρονομίας ολοκληρώθηκε το 12ο ΠΣΕΑ

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας διεξήχθη από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσιάσεις εργασιών ερασιτεχνών αστρονόμων, κεντρικές ομιλίες επίσημων καλεσμένων, παρουσιάσεις δράσεων διάδοσης της Αστρονομίας, εκθέσεις αστροφωτογραφίας και ιδιοκατασκευών αστρονομικών οργάνων, workshop και άλλα.

Ως σύνεδροι παρακολούθησαν το ΠΣΕΑ όλοι οι φίλοι της αστρονομίας ανά την Ελλάδα καθώς και το ευρύ κοινό. Κατα τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αναφέρθηκαν επίσης παραδείγματα της σημαντικής συμβολής της ερασιτεχνικής αστρονομίας στις επαγγελματικές παρατηρήσεις φαινομένων στο διάστημα.

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» εκτός των άλλων παρουσίασε στο ευρύ κοινό -στο πλαίσιο της ανοιχτής βραδιάς του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας- τον ακαδημαϊκό και διακεκριμένο διαστημικό επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή. Η ομιλία του είχε τίτλο «Η 45χρονη Οδύσσεια των Voyagers από τη Γη στο Γαλαξία και η προσεχής Διαστρική Αποστολή».

Τον περασμένο μήνα συμπληρώθηκαν 45 χρόνια από την εκτόξευση των Voyagers 1 & 2, πιθανότατα οι πιο σημαντικές διαστημικές αποστολές του 20ου αιώνα. Αφού εξερεύνησαν μεθοδικά τους απώτερους πλανήτες, Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα, κλήθηκαν το 1989 να αναζητήσουν το σύνορο του ηλιακού συστήματος με τον Γαλαξία, όπερ και έγινε το 2012 και 2018, αντίστοιχα. Τώρα σχεδιάζεται η Διαστρική Αποστολή με ταχύτητα διπλάσια αυτής των Voyagers για μία εις βάθος εξερεύνηση της αστρικής μας γειτονιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις