Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Στην πλ. Γεωργίου η έκθεση για τους αστικούς προσφυγικούς συνοικισμούς στην Πάτρα

Στην πλ. Γεωργίου η έκθεση για τους αστι...

Επίσης η παράσταση ''Κομμάτια μου πού να σας βρω;'' θα ανέβει την Κυριακή 16/10/2022 στις 20.00 στο Θέατρο του Σχολικού Συγκροτήματος στο «Κουκούλι» & στις 19 και 20/10 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Πάτρας για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή συνεχίζονται με την πραγματοποίηση από το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου 2022 στη πλατεία Γεωργίου, της εμπλουτισμένης  υπαίθριας έκθεσης ψηφιακά ανατυπωμένου αρχειακού υλικού, το οποίο αφορά στους πέντε προσφυγικούς συνοικισμούς που δημιουργήθηκαν στην πόλη της Πάτρας από το 1923.

Πρόκειται για τους οικισμούς  σε Αγία Αικατερίνη, Αγία Φωτεινή, Φαναρίου – Νικαίας – Καλαβρύτων και σημερινή Γ. Παπανδρέου, Αγίας Τριάδος, και Πτωχοκομείου στο ύψος της σημερινής σιδηροδρομικής γραμμής στην Ακτή Δυμαίων

Η έκθεση όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έχει εμπλουτιστεί και με υλικό το οποίο αφορά στους αγροτικούς οικισμούς που δημιουργήθηκαν αντίστοιχες περιόδους. Επίσης εκτίθενται στοιχεία που αφορούν στους πρώτους προσφυγικούς συλλόγους και  χάρτες με την πλήρη ανάπτυξη των συνοικισμών.

Θέμα της έκθεσης είναι «Οι αστικοί προσφυγικοί συνοικισμοί στην Πάτρα». Είχε προηγηθεί η ανάπτυξη υπαίθριων εκθέσεων στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων,  την πλατεία Ελευθερίας και στο Πτωχοκομείο  (Ακτή Δυμαίων).

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΑΠΟ  ΚΟΙΝΟΥ» ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

Η θεατρική ομάδα ''από κοινού'' της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας με την Χορωδία Amabile Πατρών, με την στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, θα παρουσιάσουν τη μουσικο - θεατρική παράσταση  ''κομμάτια μου πού να σας βρω;'', η οποία αποτελεί ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στις 8 το βράδυ στο Θέατρο του Σχολικού Συγκροτήματος στο «Κουκούλι», την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 επίσης στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η προμήθεια εισιτηρίων σειράς προτεραιότητας θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας ticketservices.gr

Η παράσταση αξιοποιεί μια θεατρική φόρμα που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική και το τραγούδι, με τη δραματοποιημένη αφήγηση, επιχειρώντας να φέρει στο προσκήνιο μνήμες που δεν επουλώθηκαν, που αποσιωπήθηκαν, που σκόπιμα συσκοτίστηκαν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σχεδίαση - κατασκευή μασκών: Eno Shkordrani, Αγγελική Βασιλείου

Φωτισμός:  Γιώργος Διονυσόπουλος, Βασίλης Βανταράκης, Ήχος : Νίκος Αντωνίου,  Νέλλη Χασιώτη, Σχεδίαση κοστουμιών:  Φώτης Λάζαρης, Ενδυματολόγος:  Λαμπρινή Αναγνώστου

Φροντιστήριο:  Μαρία Φωτίου, Φωτογραφία:  Βασίλης Λάγιος.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Μαρία Δαλαμήτρου,  Γιώργος Διονυσόπουλος,  Μαρία Κυπραίου,  Νίκος Κωσταντόπουλος, Φώτης Λάζαρης, Δέσποινα Μάη, Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου, Ελένη Νταή, Γιώτα Παναγοπούλου, Νίκος Παναγόπουλος, Ελένη Σιγαλού, Παύλος Τσεκούρας, Μαρία Φωτίου

Συμπράττουν η Χορωδία Amabile Πάτρας και Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Τάσου Καραγιάννη.

Η επιλογή των κειμένων, η θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία είναι του Φώτη Λάζαρη. Η Ενορχήστρωση, σύνθεση, διεύθυνση μουσικών συνόλων του  Τάσου Καραγιάννη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture