Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Καµπάνα» από το δικαστήριο στον ιερέα που έσπασε την καραντίνα

Πάτρα: «Καµπάνα» από το δικαστήριο στον ...

8µηνη φυλάκιση µε τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονοµελές Πληµµελειοδικείο Πατρών, ενώ ο ίδιος άσκησε έφεση

Σε 8 µήνες φυλάκιση µε τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονοµελές Πρωτοδικείο Πατρών ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ο οποίος είχε λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στις 25 Μαρτίου 2020 παρά τις απαγορεύσεις για την πανδηµία.

Ο ιερέας κάθισε στο εδώλιο µετά από αυτεπάγγελτη µήνυση για παράβαση καθήκοντος και στο πλευρό του βρέθηκαν για µια ακόµα φορά ενορίτες τους και δεκάδες υποστηρικτές, οι οποίοι από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη δικαστική αίθουσα και περίµεναν µε αγωνία την εκδίκαση της υπόθεσης.

 Στο άκουσµα της καταδικαστικής απόφασης αναφωνούσαν «Άξιος» και ξέσπασαν σε χειροκροτήµατα.

Ο κατηγορούµενος απολογούµενος υποστήριξε πως εκείνη την περίοδο οι Ιεροί Ναοί έµεναν ανοικτοί για ατοµική προσευχή και πως η εντολή που είχαν οι ιερείς ήταν να πράττουν τα δέοντα. Ο ίδιος ανέφερε πως έπρεπε να λειτουργήσει και τόνισε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδηµίας δεν υπήρξε κανένα κρούσµα στην ενορία του ενώ ο ίδιος αν και ασθένησε δύο φορές (στις 20 Οκτωβρίου του 2021 και στις 2-2-2022) δεν µετέδωσε την ασθένεια σε κανέναν από τους συµµετέχοντες στην θεία λειτουργία. Μάλιστα, δήλωσε πως ουδέποτε τιµωρήθηκε από τον Μητροπολίτη Πατρών για την πράξη του.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούµενου διότι παραβίασε αποφάσεις της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της Ιεραρχίας, θέτοντας σε κίνδυνο την δηµόσια υγεία, πρόταση που υιοθέτησε και το ∆ικαστήριο. Ωστόσο, ο κατηγορούµενος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και ευελπιστεί σε αθώωση στον δεύτερο βαθµό.

 «Καταδικάστηκα επειδή επιτέλεσα το καθήκον µου µε βάση τη συνείδησή µου, την υποχρέωσή µου που έχω απέναντι στους ενορίτες µου και απέναντι στον Θεό. Η ελληνική κυβέρνηση και όλοι όσοι συµφώνησαν σε αυτό θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι µε το κατόρθωµά τους. Ασφαλώς, η απόφαση αυτή δεν τροποποιεί ούτε στο ελάχιστο τη στάση µου.

Ως ορθόδοξος κληρικός και χριστιανός και ως έλληνας πολίτης ήµουν  υποχρεωµένος να λειτουργήσω και θα συνεχίσω να λειτουργώ. Η παραβίαση και περιφρόνηση της συνταγµατικής τάξης όπως παρουσιάστηκε στο ∆ικαστήριο δεν µπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν.

Είµαι βέβαιος ότι η απόφαση αυτή θα πέσει στα Ανώτερα ∆ικαστήρια ακόµα και στο Ευρωπαϊκό», δήλωσε o ίδιος εξερχόµενος από το ∆ικαστικό Μέγαρο.

*πληροφορίες από εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις