Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Διοργανώνονται δύο «Ιστορικοί Περίπατοι», στις 19 και στις 24/10

Πάτρα: Διοργανώνονται δύο «Ιστορικοί Περ...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 78ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής

Με την πραγματοποίηση δύο «Ιστορικών Περιπάτων», ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συνεχίζει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Οι περίπατοι θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα. Σημείο συνάντησης και αφετηρία της διαδρομής θα είναι η διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Λόντου όπου βρίσκονταν οι φυλακές «Μαργαρίτη».

Οι φυλακές λειτουργούσαν κάτω από το Κάστρο της Πάτρας (έχουν κατεδαφιστεί) την περίοδο της Μεταξικής δικτατορίας, της Γερμανοιταλικής κατοχής και του Εμφυλίου πολέμου.

Στην διαδρομή έχουν συμπεριληφθεί βασικά σημεία ιστορικών μαχών και γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην πόλη την περίοδο της κατοχής και της απελευθέρωσης.

Σημείο τερματισμού των ιστορικών περιπάτων θα είναι το πολεμικό καταφύγιο κάτω από τα Ψηλαλώνια στο οποίο φιλοξενείται η έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού. Μέσα από την έκθεση αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της Πάτρας κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα.

*Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2610-390935 και 2610-361526 και στα e-mail: [email protected] και [email protected].

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture